Skip to Content

10x wat je denkt als je weer naar huis rijdt na een vakantie

10x wat je denkt als je weer naar huis rijdt na een vakantie

Vakantie is altijd heerlijk genieten, een andere omgeving kan wonderen doen. Voor jezelf en voor de kinderen. Ik merk dat we er allemaal een stuk relaxter van worden. Zij kunnen lekker buiten spelen terwijl je zelf gewoon heerlijk kan genieten. Afgewisseld met leuke uitstapjes. Maar dan, dan breekt toch dat moment aan dat je weer naar huis moet rijden. En ja, die terugweg. Dat is toch echt wel een dingetje…

Volgende vakantie

Je bent de camping nog niet af en droomt al over de volgende vakantie. De kinderen zijn nog vol goede moed en missen nu al hun vriendjes en vragen wanneer ze weer op vakantie gaan. Wat zal het worden? Duitsland, Frankrijk, of toch Spanje, Italië of Kroatië?

File onderweg naar huis

Alweer een file, volgende keer blijven we toch echt dichterbij huis. Waarom had ik ook alweer bedacht dat het een goed idee was om half Europa door te rijden. Ja, het was mooi maar dicht bij huis zijn er toch ook mooie bestemmingen?

Of het tegenovergestelde; wat een opluchting dat we niet in de file staan aan de andere kant van de weg…

Tijd voor een pauze

Ik had broodjes moeten meenemen voor onderweg, weer een parkeerplaats maar alleen met een toilet. Waarom kom je normaal altijd wegrestaurants tegen, behalve als je er eentje nodig hebt?

Waar had ik dat ook alweer ingepakt?

Heb ik het wel ingepakt, of toch vergeten? En waarom heb ik die zak appels voor de kinderen achterin de auto liggen in plaats van voorin zodat je er tenminste makkelijk bij kan… Achja, daarvoor ga ik niet stoppen. Eerst zoveel mogelijk kilometers proberen te maken.

Naar de wc

Natuurlijk, rijd je net een afslag of tankstation voorbij hoor je vanaf de achterbank dat er geplast moet worden. Waarom zeggen ze dat niet vijf seconden eerder, dan had je de afslag nog kunnen nemen. En als je dan eindelijk iets vindt en uitstapt moet je zelf toch eigenlijk ook wel. Alleen is het dan zoeken waar de wc’s zijn, en natuurlijk heb je dan niet het benodigde muntgeld bij je dus eerst weer terug om geld te ruilen… Of kom je in Frankrijk bij een Frans toilet met een gat in de grond…

Geen pech onderweg

We krijgen toch geen pech onderweg, hoe zit het ook al weer met de verzekering. En waar is dat ANWB-pasje gebleven?

Het is te koud, of te warm of benauwd…

Lang leve de airco en / of de verwarming. In het begin gaat het nog vrij gelijk, maar dan heb je het warm en moet de airco aan om vijf minuten later toch maar weer te verwarmen omdat het teveel opwarmt. En wat ruik je daar toch? Ligt dat aan de auto, de kinderen op de achterbank of komt het toch van buiten?

Andere vervoersmiddelen

Oké, nu hebben we het autorijden wel weer gehad. Volgende keer gaan we toch maar met het vliegtuig… Het is wel fijn hoor zo je eigen vervoersmiddel, levert meer flexibiliteit op en je hoeft je niet te storen aan kruimels op de grond, maar een vliegtuig is toch wel een stuk sneller.

Reizen met kinderen

Volgende keer rijd ik gewoon weer ’s nachts, overdag rijden met twee kinderen op de achterbank is geen succes. Terwijl ze eigenlijk stiekem best lief zijn en geen enkele keer vragen hoe lang het nog duurt. Tien uur op de achterbank zitten is ook best lang voor ze. Misschien volgende keer een tweede tablet, of waarom heb ik die hoofdsteun niet gekocht, dan konden ze samen kijken.

Terug in Nederland

Als je in Nederland aankomt; we zijn weer in Nederland, voelt na een rit van een paar uur al bijna als ’thuis’ komen, zelfs als het nog anderhalf / twee uur rijden is… Hier zijn de Nederlandse nummerborden tenminste weer in de meerderheid, en wat is het hier vlak eigenlijk. Ik mis de heuvels / bergen nu al?

Thuis

En dan als je thuiskomt; ohja, zo zag ons huis er uit. Wat een ruimte eigenlijk, waarvoor hebben we al die spullen eigenlijk? En wat heeft de kat er een troep van gemaakt. Morgen weer een dag, nu eerst lekker in bad en onder de eigen douche haren wassen.

We survived!

Wat zijn jouw gedachten tijdens de terugreis van vakantie?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Anita Willems schreef:

    Hahaha!
    Waar doen we het voor eigenlijk he?!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.