Skip to Content

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie

We hebben er in Nederland even op moeten wachten, maar nu na de zomer is hier de 20 jaar K3 Verjaardagsshow te zien. 20 jaar, wat vliegt de tijd. Ook al was ik een puber toen K3 doorbrak ken ik toch alle liedjes uit de begintijd, en nu ik zelf kinderen heb, ook van de laatste jaren.

Nu vond ik de kaartjes voor de voorstelling niet heel goedkoop, maar als je gaat dan kun je het maar beter goed doen, dus reserveerde ik twee plaatsjes en gingen we voor de zogenoemde ‘droomstoelen’. En een droom was het voor mijn dochter die genoten heeft (en stiekem mama misschien nog wel net zoveel) 😉 Dit was wel erg fijn, dochterlief is dit jaar namelijk over naar groep 3 en heeft het daar soms toch best lastig mee en moet heel erg wennen.

Ze is groot fan van K3, helemaal nadat ze hen vorig jaar mocht interviewen bij de albumpresentatie van Roller Disco. Daarom vonden we het goed om even extra aandacht te geven en iets leuks te doen en besloten we deze kaartjes te reserveren. In eerste instantie was het idee dat het een verrassing zou worden, maar toen ze huilend naar school ging kon ik het toch niet langer voor me houden en kwam er toch weer een voorzichtig lachje.

20 jaar K3

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde

20 jaar geleden, in 1999, begon K3, een aantal zangeressen door toeval en na diverse auditierondes bij elkaar gebracht. Nog voor de eerste hit waren er al een aantal wisselingen maar de eerste formatie bestond uit Karen, Kristel en Kathleen. In eerste instantie hadden ze een andere naam, maar vanwege hun voornamen besloten ze er K3 van te maken. Met het liedje Heyah Mama deden ze mee aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival, een volwassen doelgroep dus. Nu kregen ze daar heel veel commentaar maar werd, nadat ze dit als single uitbrachten, een grote hit en was het eerste succes van K3 begonnen. Na een aantal hits waaronder Alle Kleuren werd het concept onderdeel van Studio 100. Wat volgde waren tv-shows, theatershows, films, enorme shows en een enorm assortiment van merchandise.

Na het vertrek van Kathleen volgde er een grootse talentenjacht waarbij er werd gezocht naar een nieuw lid, dit werd de Nederlandse Josje. Dit zorgde voor nieuw succes tot in 2015 bekend werd gemaakt dat de drie zangeressen ermee zouden stoppen en het stokje zouden overdragen aan een drietal nieuwe dames. Ook hiervoor werd er een enorme talentenshow georganiseerd en maakten we kennis met Marthe, Hanne en Klaasje. Zij kwamen terecht in een goed geoliede machine met jarenlange ervaring en voor ze het wisten volgden een kennismakingstheatertour, cd’s, de film Love Cruise, tv-programma’s. En nu we 20 jaar verder zijn wordt dit groots gevierd met een Verjaardagsshow theatertour in België en Nederland.

20 jaar K3 Verjaardagsshow

De komende maanden toeren de dames van K3 en hun entourage langs de grote zalen in Nederland met de speciale verjaardagsshow. Deze werd afgelopen weekend afgetrapt in AFAS Live in Amsterdam. Nu was ik daar nog nooit geweest, en was dit niet alleen voor dochter maar ook voor mij het allereerste concert in zo’n concertzaal 😉 Natuurlijk ging dochter in haar K3-jurkje met regenboogsokken en trok ik een ‘bijpassend t-shirt met glitterhartjes’ aan.

We waren duidelijk niet de enige en na een rondje besloot ik toch maar in de rij te gaan staan bij de parkeergarage ook al stond er boven met rode letters dat hij vol was. Er kwamen ook genoeg auto’s uit dus nog geen tien minuten later had ik een parkeerplaatsje gevonden en ook nog eens vlakbij de trap naar het straatniveau. Het was buiten even zoeken waar we naar binnen moesten gaan, we zagen vooral heel veel mensen naar buiten lopen en de deuren bleken nog dicht te zijn. Dus gingen we eerst nog maar even wat eten (de show was precies rond etenstijd) bij de snackbar op het plein. Toen de buitendeuren open gingen kon dochterlief natuurlijk niet wachten omdat ze naar binnen wilde gaan om daar alsnog in de rij te staan tot de volgende deuren bij de controle open gingen.

Tijdens het naar binnen lopen, gingen we langs de tassencontrole die niet heel actief was (vooraf hadden we duidelijke instructies gekregen met wat wel of niet mocht). Natuurlijk zag dochterlief de lollies en ging ik toch maar overstag door er één te kopen, ook mochten we geen drinken meenemen dus haalden we wat drinken en kocht ik een opblaasbare zitverhoger zodat ze toch iets hoger zou zitten. Daarna gingen we op zoek naar onze zitplaatsen; helemaal vooraan in de zaal op rij 3 net naast het midden. Heerlijk dichtbij dus! We waren ruim op tijd dus moesten nog een half uur wachten voor de show begon, maar die tijd vloog voorbij en voor we het wisten waren we aan het aftellen. Vlak voordat het zover was kregen we echter nog wat ‘instructies’ aangezien we op de zogenaamde droomstoelen zaten.

Droomstoelen

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde

Vooraf heb ik wel even getwijfeld, ik vond de kaartjes niet heel goedkoop (achteraf bleek dat ik heel onhandig dit bij een tussenverkoper heb gekocht ipv direct bij de aanbieder zelf en daarom dus onnodig teveel had betaald), maar toch besloten we dat het beter was om dan nog maar iets meer te betalen voor goede plaatsen vooraan in de zaal zodat je lekker dichtbij zit en alles goed kan zien ipv een wazige vlek in de verte. Het was even puzzelen met data, maar er bleek maar één show te zijn op een handige locatie waarbij we niet het hele land door hoefden te rijden én er nog droomstoelen beschikbaar waren.

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde

Wat ik niet wist en pas vlak voor aanvang hoorde is dat er bij deze stoelen een aantal ‘privileges’ hoorden. De kinderen hoeven namelijk niet op hun plek te blijven zitten maar mogen in het gangpad en vooraan bij het theater rondlopen en dansen. Wel werd gewaarschuwd dat het podium heel hoog is en toen er achterop een cadeau onthuld werd kwam ze dus ook weer snel terug omdat ze het net niet kon zien. Maar grotendeels bleven de drie dames lekker vooraan op het podium en had ze alle ruimte om te springen, dansen en doen. Tijdens de show liep ze dus een aantal keer heen en weer zoals op het moment dat de dames van K3 via het trappetje naar beneden liepen om een liedje in de zaal te zingen. Ook aan het einde van de show bleven de dames nog even en mochten ook de ouders naar voren komen om een tekening te geven, handtekening te vragen of high five te geven. Wel werd gewaarschuwd dat dit voor de hele zaal zou zijn en we dus snel moesten zijn omdat het al snel chaos zou worden en ze de menigte niet lang tegen zouden kunnen houden.

Voor mij was dit het extra geld dus ook zeker meer dan waard en als je twijfelt zou ik het zeker aanraden!

De show

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde
20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde

De show begon met een groepje danseressen die op bekende melodietjes vrolijk gingen dansen, een energieke binnenkomer. Al snel kwam K3 het podium op in de spectaculaire tule rokjes en pakjes met verlichting zoals je op de foto’s ziet. Achter op het decor verscheen er een enorm cadeautje vanwege de 20e verjaardag en een sticker met de boodschap dat ze hem niet mochten open maken. Daarom gingen ze maar even slapen en toen ze wakker waren mochten ze wel het cadeautje open maken en stond daar de regenboogmobiel. Die zou ze naar het land van de regenboog brengen, maar dan moesten ze wel eerst alle vier de seizoenen langs om een element te halen. Wat volgde was een reis langs de seizoenen met toepasselijke liedjes en compilaties, een nieuwe toepasselijke outfit, dwarrelende sneeuw in de winter en nog veel meer spektakel.

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten waren ze bij de poort van het land van de regenboog. Helaas waren ze net te laat en had de regenboog de grond al bereikt en gingen de poorten dicht. Ze vielen weer in slaap, en toen ze wakker werden was daar de ‘directeur van het theater’ die een cadeautje voor ze had. Namelijk een mobiel waarmee ze voortaan naar alle optredens konden rijden. Hoezo deja vu? Na nog wat laatste bekende hits was de show toch echt afgelopen. De allernieuwste single ‘Altijd blijven dromen’ die een paar dagen voor de show uitkwam werd echter nog niet gezongen, wel kwamen de outfits voorbij in de winter. Deze waren ook al te koop voor en na de show, maar helaas in beperkte maten. Dus die heb ik thuis hier besteld zodat ze daar over een paar dagen ook in kan dansen.

Wat vonden we er van?

20 jaar K3 verjaardagsshow recensie - Reisliefde

Grappig was dat ze zowel nieuwe liedjes zongen of uit de afgelopen jaren, maar ook uit de begintijd. Waarbij het vooral de mama’s waren om me heen die vrolijk meezongen. Vooraf had ik het er al met een paar andere moeders over dat we het stiekem zelf ook wel erg leuk vonden en de kinderen dan een ‘excuus’ zijn. Het was in ieder geval genieten en dochter was helemaal happy met een knuffel van Klaasje tijdens de show en een high five van Hanne na afloop. Helemaal gelukkig liep ze terug naar de auto nog helemaal vol van alle indrukken en vrolijk liedjes zingend.

Zijn jullie al eens naar een K3 show geweest of gaan jullie nog?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.