Skip to Content

5&33 brunchen Amsterdam

5&33 brunchen Amsterdam

Gezellig bijkletsen op zondag met een vriendin, wat tijd met je partner doorbrengen, of iets te vieren met familie? Overweeg dan eens een brunch bij 5&33 in hartje Amsterdam. Recht tegenover het Centraal Station vind je het Arthotel. Onder het hotel vind je restaurant 5 & 33, vernoemd naar de huisnummers aan beide straatzijden. Een hippe plek waar je heerlijk kan genieten van een Italiaans diner met Amerikaanse invloeden. En de kinderen? Die genieten van playtime in de galerie van het hotel onder toezicht van professionele nanny’s. Een keer per maand op zondagmiddag wordt dit georganiseerd.

Playtime

5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde
5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde

Nog voordat we konden zitten en onze jassen uittrokken werd er gevraagd of de kinderen graag wilden spelen. Dat lieten ze natuurlijk geen twee keer zeggen. Snel de jassen uit om achter haar aan mee te lopen naar de galerie. Daar waren ze niet de enige. Ik denk dat er in totaal zo’n tien kinderen met leeftijden van net kunnen kruipen tot en met 6 jaar heerlijk aan het spelen waren. Er werd kort even voorgesteld aan de nanny’s hoe ze heetten en of er allergieën waren.

De nanny’s zijn van Amsterdam Nannies, hebben jarenlange ervaring, zijn hoger opgeleid en voorzien van onder andere een kinder-EHBO-diploma. Daarna zag zoonlief een megabeeldscherm met filmpjes en dochter zocht een plekje aan de verf- en tekentafel. De aandacht was ook direct weg, ik zei nog even gedag, maar ze waren gelijk lekker bezig.

Na een half uurtje kwamen ze even boven (onder begeleiding) om het vriendinnetje te laten zien wat ze had gemaakt en vertellen dat ze zouden gaan picknicken. Oma was er ondertussen ook, maar die werd niet eens opgemerkt want ze wilden weer verder spelen. Later gingen we even beneden kijken, daar waren ze heerlijk aan het rennen en spelen en vermaakten zich prima met de andere kinderen of met het hangen aan het been van een van de nanny’s die daar heel goed mee om ging.

De schoenen en sokken hadden ze uitgetrokken en er lagen hier en daar nog wat kruimels die verraden dat er heerlijk gepicknickt was. Op de buffettafel stonden schalen met verse aardbeien, gezonde muffins met crème, volkoren pancakes, spiesjes en meer. Zo te zien was er heerlijk gesmuld.

Met het ophalen werd er ook wel even geprotesteerd door de kinderen, want ze vonden het veels te gezellig. En zo te horen waren onze kinderen niet de enige die niet de schoenen aan wilden trekken om weg te gaan. Een goed teken dat ze het erg leuk hebben gehad.

Brunch

5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde
5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde

Nadat de kinderen in de galerie aan het spelen waren zijn we eerst even gaan zitten in de lounge. Mijn ouders waren iets vertraagd en vanaf daar konden we ze goed zien. Omdat we moesten wachten bestelden we alvast een drankje en kregen alvast de foccacia met wat olijfolie om te dippen. Toen mijn ouders er waren namen we plaats aan een tafel in het restaurant gedeelte, en al snel bleek dat maar goed ook te zijn.

Als eerste werd de bestelling opgenomen voor het welkomstdrankje, je kon andere kiezen uit een mimosa, bloody (of virgin) mary of een mojito (ook mocktail). Daarna ga je verder met de brunch. Dit is een menu met Italiaans georiënteerde gerechten die wordt geserveerd als een shared dining. Ik vind dat altijd veel meer sfeer hebben, omdat je dan kan proeven en delen en ondertussen gezellig kan praten. Aangezien we met zijn vieren waren kregen we alles dubbel en stond de tafel al snel helemaal vol.

Op tafel verschenen onder andere schaaltjes met maccheroni, quinoa salade met mint, bagels met roomkaas en zalm, of gefrituurde courgette, maar ook croissantjes en bruin brood. Daarnaast waren er enkele side dishes met komkommer, tomaat, avocado, bacon, roomkaas en meer. Voor iedereen was er ook een broodje met avocado en gepocheerde eieren. Zelfs manlief die geen fan is van ei vond dit erg lekker. Het ene was nog lekkerder dan het andere, voor mij waren toch wel de maccheroni, quinoa en courgette de grote winnaars.

Het was ook overduidelijk dat het allemaal vers bereid was, vooral bij het verse fruit als toetje zag je dit doordat het fruit nog goed stevig was en niet in een laagje vocht dreef. Na nog een kopje koffie en thee keken we op de klok en bleken we alweer drie uur te zitten. Het is maar goed dat je kan brunchen van een tot vijf uur, want de tijd vliegt voorbij. We zagen ook nog wat gezinnen later aankomen, die hebben eerst gegeten met de kinderen erbij (ze hebben ook gewoon kinderstoelen) en daarna lekker beneden gingen spelen.

Brunchen met / zonder kinderen

5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde
5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde

Het concept van zelf rustig kunnen brunchen terwijl de kinderen spelen was wel even wennen. Het springt heel erg in op de behoefte voor ouders die ook even tijd voor elkaar willen hebben, of vriendinnen die even rustig willen praten maar niet een oppas willen regelen. Aan tafel had ik toch wel even verwacht dat ze langs zouden komen, al was het maar voor een snelle knuffel. Maar je ziet of hoort ze helemaal niet.

Daardoor heb je wel perfect de tijd en aandacht voor elkaar en kan goed even bijpraten, zonder dat je snel wat naar binnen werkt en eigenlijk zo snel mogelijk weer weg wil omdat de kinderen onrustig worden of dat je constant aan het corrigeren bent omdat ze niet stil kunnen zitten. Dit is gewoon leuk voor hen, en fijn voor jou als volwassene. Een echte aanrader dus, na afloop had ik het erover met een vriendin en het eerste wat ze vroeg was ‘wanneer gaan we?’.

Algemene informatie

5&33 brunchen Amsterdam - Reisliefde

art’otel amsterdam en 5&33 bevinden zich op de hoek van de Prins Hendrikkade en de Martelaarsgracht, tegenover het Centraal Station en combineren kunst, cultuur, lifestyle, eten en drinken. 5&33 Kitchen serveert een ‘shared dining’ menu van mediterrane gerechten met een Italiaanse twist. 5&33 Bar, met wekelijks live entertainment verzorgd door (lokaal) bekende DJ’s, schenkt heerlijke cocktails, bieren en likeuren.

Voor ontspanning is de 5&33 Lounge de perfecte plek, terwijl cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan een verzameling van kunst gerelateerde boeken en tijdschriften in 5&33 Library. De interactieve art display creëert afwisselende sferen en de flexibele, 300 vierkante meter tellende, 5&33 Gallery presenteert werk van wisselende kunstenaars.

Kijk hier voor meer informatie.

Wat vinden jullie van dit concept waarbij playtime wordt gecombineerd met een heerlijke brunch?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.