Skip to Content

Adventure City Rotterdam

Adventure City Rotterdam

Op zoek naar een actief en avontuurlijk uitje; met kinderen (jong en oud) of gezellig als volwassenen samen zoals een vrijgezellenfeestje of teamuitje? Dan is Adventure City Rotterdam zeker een aanrader. We zijn nu een paar keer naar een klimbos geweest en met name onze zoon vindt dat altijd erg leuk om te doen. Al een tijdje vroeg hij of we dit nog een keer konden doen, maar vooral op momenten dat het niet uitkwam. Daarom was hij extra verrast toen we op zaterdagmiddag vertelden dat we naar Adventure City Rotterdam zouden gaan. Ik had dit een aantal keer op Facebook voorbij zien komen en het zag er erg veelbelovend uit.

Adventure City Rotterdam

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

Als je wilt klimmen bij Adventure City Rotterdam kun je vooraf online reserveren voor een bezoek. Bij het reserveren kies je voor een half uur tijdsslot van de instructie. Vervolgens mag je twee uur vrij klimmen. Eventueel kun je dit verlengen met een half uur of uur, maar grote kans dat ze na twee uur wel uitgeklommen zijn. Ook kun je alvast extra kaartjes voor de vrije val of ziplinerollercoaster kopen. Wij hadden een van de laatste tijdsslots die nog open waren, maar heel erg druk was het niet. De kinderen hoefden op de ziplinerollercoaster bijna nergens echt te wachten.

Adventure City Rotterdam is makkelijk te bereiken vanaf de rondweg van Rotterdam en heeft een eigen parkeerplaats, waar je gratis kan parkeren. Binnen bij de kassa kun je je melden en krijg je polsbandjes; wit voor kinderen onder de 8 jaar, groen voor 8 tot en met 12 jaar, oranje voor 13+ en rood voor de extra attracties (rollercoasterzipline & vrije val). Daarna kun je nog even een bezoek brengen aan het toilet en alvast de video kijken ter voorbereiding op de instructie.

Instructie

Adventure City Rotterdam

Achterin de zaal is er een speciaal gedeelte voor de instructie, de medewerkers leggen de materialen klaar. Daarna mag iedereen ‘naar binnen’, voor de kinderen lagen vooraan kleine maten en achteraan de wat grotere maten klaar. Er wordt uitgelegd hoe je de klimgordels aan moet trekken, bij kinderen is het handig om als volwassene even een handje te helpen en anders zijn er medewerkers die kunnen helpen en in ieder geval alles controleren. Daarna volgt er nog korte uitleg van de baan en de standaardregels die in dit park gelden, en wat te doen als je hulp nodig hebt.

Klimparcours & ziplines

Er zijn verschillende klimparcoursen uitgezet binnen en buiten, de parcoursen zijn op verschillende hoogten variërend van 1, 4 en zelfs 20 meter hoogte en met verschillende moeilijkheidsgraad zodat er voor iedereen iets tussen zit. Er zijn kortere en langere banen tussen met verschillende uitdagingen en ziplines.

Binnen

 • 1 meter parcours (puppyparcours) (10 minuten)
 • 4 meter zipline-parcours (5 minuten)
 • 4 meter parcours (10 minuten)
 • 8 meter parcours (15 minuten)
 • 12 meter parcours (15 minuten)
 • Via Ferrata parcours (15 minuten)

Buiten

 • 1 meter parcours (puppyparcours) (12 minuten)
 • 4 meter parcours (15 minuten)
 • 8 meter parcours (20 minuten)
 • 20 meter parcours (20 minuten)
 • zipline-parcours (25 minuten)

Klimparcoursen

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

Alle parcoursen maken gebruik van het ExpoGlidersysteem, dit is een continue zekering dat begint bij het begin van de baan en eindigt als je weer op de grond staat. Zo weet je zeker dat je altijd veilig bent, en niet zelf hoeft te zekeren. Uniek hier is wel het systeem waar je een aantal keer kan kiezen welke kant je op wilt en er een soort wissel is, hier hadden de kinderen (130 cm) toch wel een beetje moeite mee omdat ze er niet heel goed bij konden. Ondanks de blokken overal. Ook bij de ziplines was dit soms net iets te hoog en hadden ze hulp nodig.

De buitenparcoursen worden gesloten bij regen of sneeuw, maar dan is er ook binnen nog genoeg te doen. Wel kan het dan wat drukker worden op bepaalde banen.

Onze kinderen begonnen binnen met het 1 meterparcours, even er weer in komen en niet direct de hoogte in. Daarna ging de een voor de klimwanden en besloot de ander een hogere baan op te zoeken. De puppyparcoursen beginnen in de ruimte zelf, voor de andere moet je met de toren naar boven en begint er vanaf iedere verdieping een ander parcours, halverwege kom je een wissel tegen en kun je kiezen of nog een trap hoger of naar een van de parcoursen te gaan.

Omdat er bij het parcours op 4 meter hoogte wat mensen stonden te wachten en zoonlief daar geen zin in had besloot hij helemaal naar boven te klimmen naar het hoogste parcours op 12 meter. Die loopt door het nok van de dak en ook al waren de hindernissen prima te doen, hij vond dit stiekem toch wel heel erg hoog en wilde daarna nog wel klimmen maar alleen laag boven de grond. Na het puppyparcours buiten klom hij echter toch weer hoger naar 4 meter. Totdat de rollercoasterzipline weer geopend werd. Dochter daarentegen was vooral fan van de klimwanden en de ziplines. Terwijl ze die de vorige keer nog erg spannend vond.

Puppyparcours

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

Voor jonge kinderen vanaf 4 jaar is er het puppyparcours zowel binnen als buiten; deze is op een hoogte van 1 meter zodat kinderen nog niet veel last hebben van hoogtevrees. Het voordeel van deze hoogte is ook dat je als ouder snel even kan helpen indien nodig zonder dat je mee hoeft te klimmen en gezekerd hoeft te worden. Ook voor iets oudere kinderen is het handig om te beginnen met deze baan, om er juist weer even in te komen. Het is tenslotte niet een activiteit die de meeste mensen wekelijks doen.

Ziplines

Adventure City Rotterdam

Naast de standaard klimparcoursen zijn er ook twee ziplineparcoursen op 4 meter hoogte; eentje binnen met een korte tokkelbaan. En eentje buiten met een langere afstand van 150 meter, deze begint wel vanaf het dak binnen op 15 meter hoogte en gaat dan naar buiten. Na de eerste lange baan, kun je kiezen om met de ladder naar beneden te gaan, of naar boven te klimmen voor nog een aantal andere ziplines.

Via Ferrata

Adventure City Rotterdam

Extra uitdagend is de Via Ferrata, deze vind je achterin de zaal tegen de wand en is geïnspireerd op de bergroutes in de Alpen. Via Ferrata betekent ijzeren weg en bevindt zich vaak langs rotsen en bestaat uit bruggen en trappen. Dit zie je hier terug; je komt onder andere langs traptreden, maar ook tonnetjes en metalen klemmen. Dit is ook wel het moeilijkste parcours van Adventure City Rotterdam. Daarom zie je ook dat er veel kinderen dit proberen maar al tijdens de eerste hindernis opgeven omdat het toch fysiek te moeilijk blijkt te zijn.

Erasmusbrug

Een extra uitdaging is de lange Erasmusbrug; vernoemd naar de iconische brug in Rotterdam. Ook dit parcours loopt van binnen naar buiten en kun je gezekerd met de ExpoGlider doen..

Klimwand

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

Bij Adventure City Rotterdam vind je een klimwand die lijkt op een echte rotswand met diverse klimroutes die variëren van makkelijk tot moeilijk. Daarnaast zijn er ook een aantal originele klimwanden; van ladders en klimnetten tot en met verschillende kids & funbanen. Ook deze klimwanden doe je met behulp van de TruBluezekering; je kan jezelf vastklemmen waarna je naar boven kan klimmen en weer naar beneden abseilen. Deze klimwanden zijn een fijne afwisseling op de klimparcoursen om weer even op kracht te komen. Bij sommige kan het zijn dat je even moet wachten.

Adventure City Rotterdam

Daarnaast is er een free fall quick jump van 10 meter hoogte, via een paal klim je naar boven waarna je richting een banaan springt en daarna moet laten vallen. Dit kan echter nog wel een beetje spannend zijn. Gelukkig zijn er dan altijd medewerkers (oftewel blauwhelmen) aanwezig die dan kunnen helpen om weer veilig beneden te komen.

Net adventure

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

Speciaal voor de kinderen is er ook een net adventure; hiervoor hoef je niet speciaal gezekerd te zijn omdat de touwbruggen en parcoursen ook omgeven zijn door netten en je dus niet kan vallen. Via de touwbruggen kom je bij de grotere trampolines waar ze kunnen springen en er een grote bal is om mee te spelen. Ideaal als ze uitgeklommen zijn, maar nog wel willen spelen. Er zijn binnen netten op 1 meter hoogte voor de kleine kinderen van 4 tot en met 7 jaar, en op 4 meter hoogte binnen en buiten voor iets oudere kinderen.

Speleo

Naast het net adventure met trampolines kun je hier ook klimmen door de speleogrotten. Binnen is er een route uitgezet waarbij het net lijkt alsof je echt door de grotten klimt. Ook voor deze activiteit heb je geen zekering nodig.

Rollercoaster Zipline

Adventure City Rotterdam
Adventure City Rotterdam

De rollercoasterziplines is een van de twee activiteiten waar je extra voor moet betalen, deze activiteit is ook alleen onder begeleiding te doen. Als de activiteit begint wordt dat omgeroepen en kun je alvast in de rij gaan staan bij de toren buiten, in de praktijk kan het wel even duren en kan het zijn dat je even moet wachten totdat een medewerker het hek opent.

Voor de rollercoasterzipline word je gezekerd aan een speciaal handvat waarna je naar beneden mag glijden met allemaal bochten en cirkels, wat anders dan de rechttoe rechtaan tokkelbanen. In Oostenrijk hadden ze dit ook al een keer gedaan en gingen ze door de bossen van de berg naar beneden, dat ging wel iets vlotter dan hier. Zeker bij lichte kinderen gaat de baan niet heel snel en moet je dus vrij lang hangen voor je beneden bent. Beneden word je opgevangen door een andere medewerker die je helpt met loskoppelen en vraagt hoe de activiteit was.

Deze rollercoaster vonden de kinderen erg leuk, al koelde het wel weer af buiten waardoor het vrij fris is en zoonlief had dus erg koude handen van het vasthouden. Verder vonden ze dit wel erg gaaf om te doen.

Free fall quick jump

Naast de rollercoasterzipline is er de free fall quick jump; naast de free fall binnen van een hoogte van 10 meter bij de klimwanden (onbegeleid) is er buiten één van 20 meter hoogte en onder begeleiding. Om deel te nemen aan deze activiteit moet je een rood bandje hebben. Je krijgt eerst uitleg, waarna je naar beneden mag springen.

Horeca

Adventure City Rotterdam

Dit is ook een populaire plek voor kinderfeestjes en vrijgezellenfeestjes. Zowel binnen als buiten is er een ruimte met terrassen waar je kan zitten voor wat eten en drinken. Bij de kassa kun je wat te eten of drinken bestellen, variërend van patat, broodje hotdog, ijs of chipjes. Als de kinderen lekker aan het klimmen zijn kun je natuurlijk meelopen, maar je kan als ouder ook hier gaan zitten totdat ze uitgeklommen zijn of tussendoor wat eten en drinken. De kinderen kochten hier een ijsje van hun zakgeld, die opvallend goedkoop waren.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.