Skip to Content

Africa by light – Beekse Bergen in het donker

Africa by light – Beekse Bergen in het donker

Vorig jaar in de winter werd Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen voor het eerst georganiseerd en was het een groot succes. In de winter of als het donker is, is de dierentuin toch een minder populair uitstapje. Dit is toch echt wel een absolute aanrader en maakt het zeer aantrekkelijk. Als het wat frisser is kan je je daar tenslotte ook tegen kleden. Daarom dat het dit jaar in de herhaling ging.

Fantasy Square

Africa by light - Safaripark Beekse Bergen - Mamaliefde.nl

Voordat je de wandeling gaat maken kan je het winterplein bezoeken. Hier vind je de schaatsbaan met schaatsverhuur met daarnaast een fijne verwarmde tent met terras waar je even kan zitten. Hier is om 17.45u een show met een ijsprinses, en Frozenmuziek, die samen met de kinderen gaat dansen en de lichtjes ontsteekt in het park. Natuurlijk mogen de kinderen ook even met haar op de foto op de troon. Buiten vind je de nodige besneeuwde kerstbomen, sneeuwpoppen maar ook oliedrums met een vuurtje om bij op te warmen. Er zijn ook diverse winterse eetstalletjes voor de nodige versnaperingen. Aan het einde van de avond is dit ook het decor van een lasershow die geprojecteerd wordt op de bomen met spectaculair effect en dramatische muziek. Absoluut een aanrader dus.

Op tweederde van de wandeling vind je een tweede plein met wat eetkraampjes. Hier kan je terecht voor een patatje met snack, wat warms te drinken, hotdogs of wat lampjes. Heel leuk is dat hier ook een klein podium is met een paar rangers en een olifant die de kinderen vermaken. Of een duo dat Afrikaanse muziek ten gehore brengt en je al van een afstandje hoort. Het had gemiezerd dus was een deel van het terras nat, maar gelukkig was er ook een overdekt terras met picknicktafels en dekens zodat je lekker wam kon zitten. Ook stonden er vuurkorven waar natuurlijk de lange stokken met marsmallows niet ontbraken.

Africa by Light

Fantasy

Africa

De honderden 3D-fantasy dieren met lampjes staan langs een pad rondom de rivier van ongeveer 2,5 km. Aan het begin vind je heel veel dierengroepen en aan het einde ook. Halverwege wordt je met behulp van blauwe lampensnoeren de weg gewezen. De ene groep dieren is nog gaver dan de ander; van fantasiedieren, draken, vissen met koraal, vogels en bomen, leeuwen, zebra’s, olifanten, bizons, amfibieën maar ook eenhoorns, complete paddenstoelendorpen met kabouters en een koets met paarden. Wat het zo uniek maakt is ook de opstelling. Sommige taferelen lijken gewoon zo tot leven te kunnen komen. De beelden zijn ook echt tot in de puntjes uitgewerkt en voorzien van de vrolijkste en zeer heldere kleuren. De wandeling eindigt met een paar lampionnen en vervolgens alle Chineze sterrenbeelden in een pokemon achtige uitvoering. Op het plakkaat staan de jaartallen zodat je kan zien welk sterrenbeeld bij jou hoort.

Africa by light - Safaripark Beekse Bergen - Mamaliefde.nl

Zelf heb ik nog nooit zoiets gezien en je raakt dan ook niet uitgekeken, iedere keer zie je weer iets nieuws. Daardoor blijf je ook foto’s maken 😉 Helaas was het later wat mistig waardoor je last kreeg van lensflare. De kinderen vonden het ook super, aan de ene kant vonden ze het toch ook wel fijn in de wagen maar aan de andere kant renden ze van de ene groep naar de volgende en moesten we ze even afremmen. Ze keken hun ogen uit en vonden het één nog gaver dan het ander.

Dieren kijken

In de dierentuin kom je natuurlijk ook om dieren te kijken. Alleen zie je in het donker niet zoveel. Dan worden de dieren echter teruggebracht naar hun nachtverblijf en kan je daar even kijken. De wandeling gaat onder andere langs de verblijven van de olifanten, neushoornen en ook bij de apen kan je even naar binnen. Bij de olifanten staat er ook nog een jeep waar je leuk mee op de foto kan.

Africa by light - Beekse Bergen in het donker - Reisliefde

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Denise schreef:

  Wat leuk! Ik wist het niet, maar het ziet er sfeervol uit,

 2. Jenn schreef:

  Superleuk! Vorig jaar ben ik bij de opening geweest, erg mooi om te zien 🙂

 3. Janske schreef:

  oh…dit lijkt mij zoooo leuk! Eens kijken of we daar naartoe kunnen! Bedankt voor de tip 🙂

 4. Marguerita schreef:

  Was gezellig gisteren, thanks 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.