Skip to Content

Alleen op stap; uitjes en activiteiten om in je eentje te ondernemen

Alleen op stap; uitjes en activiteiten om in je eentje te ondernemen

Alleen er op uit gaan kan heerlijk zijn. Maar wat zou je dan eens kunnen gaan doen? Het is toch anders dan met een partner, vriendin of met een groep ergens heen gaan. Maar zet uit je hoofd dat het daarom minder leuk is! Want alleen op stap gaan biedt zeker zo zijn voordelen!

De voordelen van alleen op stap gaan

Dingen doen zonder andere mensen kan juist heel leuk zijn, want:

  • Je kunt helemaal zelf bepalen waar je heen gaat en al je aandacht geven aan dat wat je leuk of mooi vindt (bijvoorbeeld in een museum). Niemand die steeds om aandacht vraagt of verder wil, terwijl jij even de sfeer van het schilderij in je op wilt nemen…
  • Jij bepaalt hoe lang iets wel of niet leuk is. Ben je er klaar mee, dan stap je gewoon weer op.
  • Je kunt juist alleen even helemaal tot rust komen.
  • Alleen kan je nieuwe dingen uitproberen zonder meteen het oordeel van de rest aan te moeten horen.

Wat kan je doen alleen?

Eigenlijk kan je bijna alles wat je met een groep zou doen, ook alleen doen. Oké, een escaperoom is misschien een minder goed idee, maar waarom zou je alleen niet naar een pretpark gaan? Of naar een restaurant om lekker te eten?

Uiteraard mis je dan de gezellige gesprekken met de anderen, maar neem een goed boek mee of een e-reader als je niet alleen maar voor je uit wilt zitten staren (of eigenlijk kun je dan heerlijk mensen kijken!). Maar als we even uitgaan van de punten hierboven, dan zijn de volgende activiteiten juist heel leuk.

Musea bezoeken

Een museumbezoek is zowel alleen als met anderen leuk. Kies voor een onderwerp waar je meer over wilt leren en duik helemaal onder in het thema. En eerlijk is eerlijk, dat gaat juist als je alleen bent heel goed.

Je kunt op je gemak alle info in je opnemen en dat wat jij even extra wilt bekijken kan rekenen op jouw onverdeelde aandacht! Ga je vaker naar een museum? Check dan de site van de Museumkaart. Zo’n kaart heb je er heel snel uit en dan kan je verder dus gratis op stap. Op de site vind je ook heel veel musea!

Meer info vind je hier.

Wandelen of fietsen

Lekker de natuur in en je gedachten gewoon laten gaan. Geniet van de vogeltjes, de hertjes of welke dieren je ook mag tegenkomen. Zie je een mooi plekje om even te rusten? Lekker doen. Neem eventueel een fotocamera mee en concentreer je op het maken van de mooiste foto’s. 

Een stadsroute lopen

Een route lopen door oude centra van steden: veel steden bieden wel dergelijke routes aan. Zo leer je van alles over de geschiedenis van de stad en kom je op plekken waar je anders misschien wel nooit heen was gegaan. Je ziet dingen waar je anders gewoon aan voorbij gelopen was.

Natuurlijk is een terrasje pakken een optie tijdens je wandeling of na afloop. Er zijn gewone routes te vinden, maar ook speurtochten. Om even een paar voorbeelden te geven:

Jouw favoriete film bezoeken

Naar de bios en heerlijk weg zwijmelen bij het verhaal. Of misschien houd je juist van een actiefilm? Helemaal prima, want jij bent de enige die daarover beslist! 

Actieve dingen ondernemen

Ook in je eentje kan je prima een klimparcours afleggen. Of fiets een mountainbikeroute. Huur een kano en ga lekker varen of misschien is een paar uurtjes skiën in een sneeuwhal wel iets voor jou?

Altijd al eens een snowboardles willen nemen? Juist in je eentje kan je lekker je gang gaan zonder commentaar van anderen. Neem een privéles en je hebt meteen alle aandacht waardoor je nog meer kunt leren.

Even opladen

Een bezoek aan een sauna of nog uitgebreider: een heel wellnesscentrum. Heerlijk genieten en helemaal bij jezelf kunnen blijven. Even mediteren in de stilteruimte of een heerlijke massage reserveren. Het is allemaal mogelijk!

Naar het outletcentrum

Je hebt wel het één en ander nodig, maar je hebt geen zin in wéér datzelfde winkelcentrum? Wat dacht je van een dagje naar een outletcentrum? Vaak zijn ze aangelegd als echte stadjes, waardoor er veel meer sfeer hangt dan in een overdekt winkelcentrum. En ook leuk: je koopt hier merkkleding met heel hoge kortingen.

Outletcentra vind je in Nederland in:

Op stap met de trein

Lekker de trein in en zomaar ergens in een stad uitstappen en een terrasje pakken. Gaan en staan waar je wilt en de enige regel is dat je vanavond weer thuis wilt zijn. Of niet…want alleen vind je vast ook wel snel ergens onderdak. Koop een dagkaart bij de NS Spoordeelwinkel en maak er een heerlijke dag van. 

Lezen waar jij wilt

Neem je favoriete boek mee en zoek een heerlijke plek waar je wel even wilt verblijven. Een restaurant, terrasje, een kasteeltuin of misschien wel midden in het bos. Zit er geen horeca in de buurt? Neem dan zelf eten en drinken mee, zodat je het wel even weet vol te houden!

Paar daagjes weg

Even helemaal tot rust komen. Misschien heb je wel een thema waar je even mee aan de slag wilt en het liefst alleen. Dat kan een thema zijn voor je werk, bijvoorbeeld, maar het kan net zo goed iets te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling of het verwerken van een gebeurtenis.

Hoe dan ook: bedenk wat je precies wilt en waar je onderkomen dus aan moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld juist rust hebben en helemaal tot jezelf kunnen komen, dan is een mooi huisje in de natuur een uitkomst. Dan kan je beter niet op een vakantiepark gaan zitten of op een hotelkamer midden in de stad.

Wil je juist meer mensen leren kennen en daag je jezelf juist uit om onder de mensen te zijn deze dagen? Dan is juist die hotelkamer een goed plan, zeker als er van alles in het hotel te doen is waar je mensen kunt ontmoeten.

Zoek je naar een plek waar je aan je boek kunt werken of een andere werkactiviteit en wil je daarnaast ook gewoon lekker kunnen genieten? Dan is een vakantiepark vanzelfsprekend de ideale plek. Zo kan je in je eigen vakantiehuisje helemaal je gang gaan en voluit voor je project gaan en daarna loop je naar het centrum om lekker uit eten te gaan en andere mensen om je heen te hebben. 

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.