Skip to Content

Accommodaties met alpaca’s

Accommodaties met alpaca’s

Ben je ook zo verzot op die schattige alpaca’s en wil je daar graag van kunnen genieten tijdens je vakantie? Dat kan! Hoewel het nog best wel even zoeken is om een dergelijke overnachtingsplek te vinden, zijn ze er wel degelijk. Wij laten je hier leuke adressen zien! En die variëren gelukkig ook nog, want je hebt vast ook nog zo je ideeën over het soort accommodatie wat je wilt?!

Hertenhoef – Fluitenberg

In dit verblijf worden enkel volwassenen toegelaten, waarbij er 4 luxe gastenverblijven zijn en de accommodatie kun je omschrijven als een B&B. Je kunt gebruikmaken van de sauna en je hebt de keuze tussen reserveren met of zonder ontbijt. Alpaca’s vind je in de weide, tezamen met hertjes. En wil je het goed doen, dan ga je natuurlijk voor de Alpaca Lodge…hoewel de andere accommodaties uiteraard net zo goed zijn.

Meer info vind je hier.

Buytenplaats Suydersee – Lelystad

Bij Buytenplaats Suydersee vind je diverse manieren om te overnachten. Van een boomhut tot een zeecontainer. Gewoon kamperen of bijzonder kamperen…en ook hier lopen de alpaca’s rond! Kies je voor zo’n leuke pipowagen of klim je de boom in? Voor iedereen is er dus wel een accommodatie te vinden die past bij zijn avontuurlijke wensen.

De zeecontainers zijn bijvoorbeeld prachtig verbouwd tot stoere verblijven waar je alles in vindt wat je nodig hebt. Onder het kopje hutten vind je naast de al genoemde pipowagens ook nog trekkershutten en gipsywagens. En de boomhutten zijn er in twee formaten. Voor 2 personen en voor 4 personen. Er is een kleine kinderboerderij waar alpaca’s leven.

Lees ook: Buytenplaats Suydersee

Meer info vind je hier.

Alpaca IJsseldelta

Wil je volop genieten van een mooie kudde alpaca’s? Dan is dit je kans. Het gastenverblijf op deze boerderij is ondergebracht in de zwarte kapschuur en is luxe ingericht. Het verblijf biedt een ruime slaapkamer voor 2 personen, op de vide is er een echte bedstee voor 2 personen en eventueel is er nog plek voor een 5e persoon in de bedstee onder de trap in de woonkamer. De kudde bestaat uit 9 merries en 3 hengsten. Je hebt volop de ruimte in het gastenverblijf en kunt zo heerlijk bijkomen.

Meer info vind je hier.

Alpacaboerderij Vorstenbosch – Vorstenbosch

Op stap met alpaca’s? Dat kan bij deze boerderij in Noord-Brabant. Dit is een echte alpacaboerderij met meer dan 60 van deze prachtige dieren. Je kunt hier misschien wel getuige zijn van een geboorte en je dan ook helemaal onderdompelen in de alpacawereld.

De alpaca staat hier dan ook centraal en er worden naast wandelingen ook Meet & Greets georganiseerd. De wol wordt hier verwerkt tot warme dekbedden (en wat over is wordt verkocht). Naast alpaca’s vind je hier ook nog knuffelkonijnen voor de kinderen en is er van alles voor ze te doen!

Meer info vind je hier.

Alpaca on Wheelzzz – Aagtekerke

In een oude alpaca-trailer kun je overnachten bij ‘Aan de waterspiegel’ in Aagtekerke (Domburg). Jouw verblijf is een echte oude alpacatrailer, die te klein werd voor de kudde, en is omgebouwd tot een tiny house. Hoe leuk wil je het hebben? Je klapt de laadklep open en je kunt zo het buitenleven ervaren. En in de ochtend grazen de alpaca’s zelfs tussen de tenten (met grote regelmaat).

Je verblijf is inclusief Wi-Fi, bedlinnen en diverse andere ‘linnen’. Er is een online verse broodjesservice op het erf. Het verblijf is geschikt voor 2 personen. Op zoek naar een bijzonder verblijf, dan ben je hier zeker op het goede adres.

Meer info vind je hier.

Natuurhuisje Nederasselt

Logeren bij de alpaca’s in de buurt van de prachtige Maas. Gevarieerde natuur en een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen of lekker te genieten van zwemmen, met een boot varen of van een bezoek aan het oude vestingstadje Grave. Je kunt zelfs kiezen voor een massage en of je wel of geen ontbijt erbij wilt. In de zomer kun je ontbijten bij de alpaca’s!

Meer info vind je hier.

Zonneveld alpaca’s – Tiendeveen

In Tiendeveen kun je slapen ‘tussen’ de alpaca’s. Je kunt er gaan wandelen met de dieren en je kunt ook even een alpaca helemaal voor jou alleen hebben. De laatste twee opties kun je trouwens ook boeken zonder overnachting! Het overnachten kan in twee accommodaties.

Zonnetje 1, zoals het huisje genoemd wordt, is geschikt voor 4 personen en je hebt een eigen terrein van 600 m2. Zonnetje 2 is bedoeld voor maximaal 6 personen en je hebt hier net zo’n groot terrein tot je beschikking. Zonneveld is een kleinschalige alpacaboerderij en heeft rond de 30 dieren lopen. De dieren lopen op het land naast de vakantiehuisjes, dus je kunt ze goed zien.

Meer info vind je hier.

In de hei in Mariahout

Overnachten in Mariahout in Noord-Brabant is gezellig. Je bevindt je tussen de bossen en de weilanden en je kunt hier prachtig wandelen en fietsen. Of mountainbiken! Geocaching kan hier eveneens. Maar je kunt ook op stap met de alpaca’s. Of ga op stap met de E-loopfiets. Je kunt hier overnachten in een luxe kamer, een prachtige cabin achter de melkstal of ga je liever voor een volledig ingerichte tent van BoerenBed?

Uitzicht op de alpacaweide en genieten van een heerlijk verblijf, bijvoorbeeld in 1 van de 3 cabins. Jouw tiny house ligt gedeeltelijk in het bos en daarmee heb je volop privacy. De huisjes kunnen maximaal door vier personen bezet worden. Je kunt er ook nog een hot tub bij huren! Je bevindt je aan het randje van De Peel. Naast alpaca’s zie je misschien ook nog wel hertjes of uilen.

Meer info vind je hier.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.