Skip to Content

Aquapark Oberhausen

Aquapark Oberhausen

In het Ruhrgebied vind je meerdere zwembaden, één van de meest populaire is het Aquapark Oberhausen. Ik had de kinderen beloofd dat we aan het einde van het weekend hier zouden gaan zwemmen, voordat we weer naar huis zouden gaan. Daarom brachten we eerst een bezoek aan de iets verderop gelegen Gasometer Oberhausen om vervolgens te gaan zwemmen.

Echter vanaf het dak van de gasometer zagen we al een flinke rij staan, waar weinig beweging in leek te zitten. Maar, belofte maakt schuld, dus sloten we achteraan. Na ongeveer een uur, in de volle zon, konden we gelukkig toch naar binnen. Op het plein vind je een waterfontein waar ze alvast konden genieten van wat waterpret tijdens het wachten. Wil je graag zwemmen; zorg dan dat je er op tijd bent en niet pas aan het einde van de (mid)dag.

Wat ik heel netjes vind is dat het in Duitse zwembaden over het algemeen niet is toegestaan om foto’s te maken, en al helemaal niet met anderen er op. Daarom heb ik ook geen eigen foto’s van de binnenkant.

Aquapark Oberhausen - Reis-liefde.nl
Aquapark Oberhausen - Reis-liefde.nl
Aquapark Oberhausen - Reis-liefde.nl

Aquapark Oberhausen

Het zwembad is gevestigd onder een enorme glazen koepel zodat het lekker licht is, in de ruimte daarnaast vind je een zwembad dat ook wordt gebruikt voor baantjes trekken en zwemlessen en er is een ruim opgezet buitengedeelte. In de koepel bestaat het eigenlijk uit drie delen; het kinderbad, een 50-meterbad en een recreatief bad.

Wat het Aquapark Oberhausen uniek maakt is ook het thema; mijnbouw naar de geschiedenis van de regio. Zo vind je in het midden een enorme kraan, staan er overal mijnkarretjes en ook de glijbanen zijn in mijnbouwthema. Zo lijkt het net alsof je in een mijnschacht naar boven loopt.

Bij de kassa krijg je een chip, hiermee kun je alles betalen in het zwembad, in eerste instantie was ik bang dat we die kwijt zouden raken maar zodra je de kleding weghangt in een kluisje gaat deze in een armband waarmee je het kluisje afsluit. Scheelt ook weer muntjes nodig hebben om hem af te sluiten. Ondanks dat het druk was, hoefden we niet te wachten op een lege kleedkamer en kluisjes. Na afloop van het bezoek reken je af wat je met de chip hebt besteld.

Aquapark Oberhausen - Reisliefde
Aquapark Oberhausen - Reisliefde

Glijbanen

In het zwembad vind je vier verschillende glijbanen; je hebt twee verschillende torens; vanuit de ene toren vind je een raceglijbaan waar je met zijn drieën tegelijk vanaf kan glijden om tegen elkaar te gaan racen. De kinderen vonden het natuurlijk super om tegen hun moeder te racen, maar minder dat ik won. 😉

In de andere toren vind je twee andere glijbanen, waarvan één met banden waar een rij stond voor de banden. En tot slot vind je in het grote zwembad een steile pelikaanglijbaan. Zoonlief wilde hier graag vanaf maar vertelde dat je 13 moest zijn en hij niet mocht. Toen we echter weg wilden gaan zag hij kinderen van vergelijkbare lengte staan dus wilde hij toch nog een keer daar vanaf gaan.

Overige waterattracties

In het recreatiezwembad vind je een ronde stroomversnelling, hier kon je wel merken dat het echt druk was, regelmatig waren er grote groepen mensen tegelijk waardoor je alleen maar tegen elkaar op botst ipv relaxed te zwemmen.

Zowel binnen als buiten vind je ruim opgezet bubbelbad, ondanks de grootte was het ook hier erg vol. Normaal ga ik altijd wel even bubbelen, nu sloeg ik dat maar over. Zodra er even plek was stonden er alweer anderen te wachten.

In het grote bad vind je ook diverse duikstandaards, en twee duikplanken van verschillende hoogte. Samen met de pelikaanglijbaan zijn deze afwisselend geopend en staan ze onder toezicht van een medewerker.

Kinderbad

Voor de kleinste kinderen is er een apart kinderbad met een klein laagje water zodat ze veilig kunnen spelen met water. Hier vind je ook een aantal speelelementen en een kleine glijbaan.

Buitenzwembad

Tot slot kan je naar buiten om te zwemmen of te zonnen. Het zwembad is ook vanaf binnen toegankelijk voor als het frisser is. Of je gaat vanaf buiten naar het bad. In het bad vind je ook verschillende waterfeatures.

Op zonnige dagen zoals toen wij er waren is het omliggende grasveld ook enorm populair. Er zijn een aantal ligbanken, maar ook strandstoelen of gewoon met een handdoek op het gras liggen. Ook is er een beachvolleybalveld en een speeltuin voor kinderen.

We bezochten dit zwembad met de Ruhr.topcard, we hoefden hiervoor dus geen entree meer te betalen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.