Skip to Content

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen

Met twee jonge kinderen reis ik bij voorkeur met de auto. Je hebt dan je eigen vervoermiddel zodat je lekker flexibel en onafhankelijk bent op de vakantiebestemming, met reizen bepaal je je eigen tempo en wanneer er gestopt moet worden en je kan zelf kiezen wat en hoeveel er mee moet op reis en wat je gaat inpakken. Zeker met kinderen is dat al snel veel meer dan je denkt.

Want nog even dit, nog even zus en voor je het weet zit de auto vol. In de vakantieperiode pik je de vakantiegangers er ook zo tussenuit; enorme dakkoffer bovenop de auto, een aanhanger er achteraan, of zo volgeladen dat je niets meer door de achteruitkijkspiegel ziet. Maar is dat ook echt nodig?

Met de auto op vakantie?

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

Zelf hebben we bewust gekozen voor een grote auto met veel laadruimte. Even na school een fietsje achter in de auto, twee extra stoelen op een tweede achterbank of op vakantie gaan is daardoor geen probleem. Althans, om de een of andere reden gaat hij altijd vol. Of we nu een weekendje weg gaan of twee weken. En is het altijd passen en meten om alles netjes in de auto te krijgen.

Van Car-Bags.com kregen we de vraag om hun op maat gemaakte reistassenset te proberen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik vooraf een beetje mijn twijfels had, was dat nu wel nodig? We hebben ondertussen koffers, tassen en kratten in allerlei maten en vormen. Deze tassenset is op maat, wat wil zeggen dat ze voor heel veel modellen auto’s een set hebben die precies past. Nu hadden we eerst de set ontvangen voor onze Opel Zafira die mee zou gaan naar Interlaken, Zwitserland. Helaas ging deze auto kapot en hebben we nu een Peugeot 307. Gelukkig hadden we de tassen nog niet uitgepakt, dus mochten we ze omruilen.

Inpakken

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

Maar nu ik terug ben van vakantie ben ik om. Ik heb nu in de praktijk het gemak hiervan kunnen ervaren en ja dat heeft echt een meerwaarde. Dat begint al met het inpakken. Je hebt de beschikking over drie grote trolleytassen en drie kleinere tassen. In die trolleytassen past veel, heel veel. Ideaal als je niet weet wat het weer gaat doen en er zowel regen en onweer is voorspeld als zomerse temperaturen en er een zwembad is. Je hoeft niet te kiezen wat je meeneemt, want alles past er gewoon in.

Zelf neem ik het dan liever mee en heb het niet nodig, dan net zoals we in Zwitserland waren en er regen was voorspeld en het vooral heel erg warm was maar ik nauwelijks korte kleding mee had en je op zoek moet naar een winkel. In de tassen zitten gespjes zodat je de stapels kleding kan vastmaken en dus niet gaat schuiven.

Doordat je zes tassen hebt, heeft iedereen een eigen tas, of kan je rustig een tas delen en nog ruimte overhouden. Het voordeel van trolleytassen zijn de wieltjes aan een kant van de tas en een hengsel aan de andere kant zodat je er makkelijk mee kan lopen en ze niet hoeft te tillen. Heel handig als ze toch even te vol / zwaar zijn geworden 😉

De stof is ook van hoge kwaliteit zodat ze goed stevig zijn en niet makkelijk kapot gaan, en als er een fles olie gaat lekken zoals bij ons het geval bleek te zijn je dit makkelijk schoon kan maken. Bij de trolleytassen zit er in het deksel een flap waar je kleine dingen zoals make-up, of ondergoed en sokken kan opbergen zodat dit niet door de tas gaat zweven.

De kleinere drie tassen met verstelbare hengsels kan je perfect vullen met dingen die anders los door de auto gaan slingeren. Een oplader, jassen, dichte schoenen, open schoenen en laarzen, schepjes, fles drinken etc. Ik houd van overzicht en vind het fijn als alles een beetje gesorteerd zit, zodat ik weet waar ik wat kan terug vinden. Bij de kleinere tassen miste ik wel een handig opbergvakje of zijvakje voor de kleine dingetjes zoals een snoertje, wat papieren of iets dergelijks.

Nu zijn alle tassen precies hetzelfde qua maat en vorm. Daarom is er een handige labelset met zes vrolijke kleurtjes die je aan het hengsel kan bevestigen zodat je weet van wie welke tas is of wat er in zit. Hoef je niet alledrie de tassen na te gaan om er achter te komen dat je de derde moet hebben.

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

Het inpakken in de auto is ook zo gedaan, je hoeft niet te passen en te meten. Want je hebt zes tassen; waarvan de grootste drie onderop en de kleinere bovenop liggen. Je maakt zo ook optimaal gebruik van de ruimte, zonder lege gaten etc. Hierdoor blijf je ook precies zitten onder de hoedenplank en heb je prima uitzicht op de weg. Wil je toch nog meer meenemen zoals dekens of wat dan ook past dat er nog prima bovenop. Er is ook genoeg speling zodat als je de achterklep dicht doet hij de tassen niet helemaal fijn duwt.

Onderweg

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

Je kent het wel, bij langere ritten van meerdere uren heb je op een gegeven moment iets nodig van achteruit de auto. Schone kleding, een handdoek om de ramen voor de kinderen af te schermen zodat het donker wordt en ze kunnen slapen of iets waarvan je dacht het niet nodig te hebben en daarom achterin hebt opgeborgen.

Natuurlijk kwamen we in een urenlange file terecht en wilden de kinderen de tablet hebben, die ik bewust achterin de auto had gedaan. Vaak moet je eerst een soort tetris spelen om datgene te pakken wat je nodig hebt, want natuurlijk zit dat altijd onderop… Nu zit er maximaal een tas bovenop, die zet je even bovenop een andere tas. En je kan overal bij. Superhandig en kinderen ook weer blij!

Ook heel fijn is de koeltas, hierin kan je de boodschappen stoppen die gekoeld moeten worden. Samen met bijvoorbeeld een fles water wat je de avond van tevoren in de ijskast hebt gelegd zodat het niet alleen verkoelend is om te drinken als de temperaturen oplopen maar ook dienst doet als een koelelement.

Voor onderweg kan je hier wat flesjes drinken in bewaren en wat boterhammen, zodat je onderweg kan gaan picknicken. Dat scheelt in geld, want eten langs de weg is niet altijd even goedkoop (of gezond) maar ook in tijd. Want die rustplaatsen zijn natuurlijk het drukste, zeker op zwarte zaterdag en is het maar hopen op een parkeerplaatsje. Nu kan je ook op de kleinere rustplaatsen stoppen, of gewoon ergens even afslaan om een dorpje op te zoeken. Koeltas uit de auto en lekker eten.

Als je twee kinderen hebt op de achterbank, kan je deze koeltas er tussen in zetten. Met drie kinderen kan dat wat ongemakkelijk worden. Daarom past hij ook heel goed voor in de auto, onder de bijrijdersstoel. Doordat de tas schuin afloopt heb je geen problemen qua beenruimte.

Op bestemming

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

We kwamen ’s avonds laat aan op de bestemming, het was ondertussen al bijna negen uur en normaal is zeven uur bedtijd. Omdat ik alleen was, moest ik dus de auto uitladen, koken, kinderen in de gaten houden en naar bed brengen in mijn eentje. Dingen die je normaal probeert te verdelen omdat er best veel tijd in gaat zitten. Nu was ik binnen vijf minuten klaar met uitpakken dus kon ik direct beginnen met koken (gelukkig neem ik altijd wel ingrediënten mee voor een maaltijd op de eerste dag).

Je hebt mensen die op vakantie alles gaan uitpakken, de tassen kan je dan heel makkelijk onder het bed schuiven. Ik ben zelf eerder het type dat ‘uit de koffer‘ leeft. Je klapt de koffer open en kan overal bij. Dat is ook het geval bij deze trolleytassen. Je ritst hem open en je kan bij de hele tas. Vaak is er wel een extra bed wat leeg blijft of ruimte op de grond om ze neer te zetten. Zo kan je iedere dag makkelijk pakken wat je nodig hebt.

Auto inpakken vakantie; zo ga je efficiënt weg ook voor kamperen - Reisliefde

Heel handig is ook de laundry bag, een een groot formaat nylon tas met sluitkoord waar je de vieze of natte was in kan opbergen. Heel handig voor als de kinderen met emmertjes water hebben lopen tillen naar de zandbak en dus onder de modder zitten, of kleding waar vlekken in zijn gekomen en ze daarom niet meer kunnen dragen. Deze berg je eenvoudig op in de laundry bag, die naast de schone was in de trolleytas past. Of je bijvoorbeeld onderin de kast kan bewaren. Zo houd je alle kleding makkelijk bij elkaar.

Een andere kleine tas waar de handdoeken in zaten werd al snel omgetoverd tot zwemtas. Alle handdoeken, zwemkleding, drinken, een boek, badjas etc pasten hier makkelijk in en neem je zo mee naar het zwembad voor een verkoelende duik. Zo kunnen de kinderen lekker plonsen in het water en heb je zelf genoeg vermaak.

Weer thuis

Op vakantie gaan vind ik altijd wel leuk, maar dat thuiskomen… Dan ben ik moe en wil ik eigenlijk gewoon naar bed toe. Zeker als je ’s avonds aankomt. Maar ja, die auto laadt zichzelf niet uit. Vaak kijk ik mijn man dan even heel lief aan. Nu was dat niet nodig. Omdat je maar zes tassen hebt, is het hooguit drie keer lopen voor de auto leeg is. De laundry bags gaat meteen door naar de wasmachine, de tas met boodschappen leeg en de rest kan je dan toch doorschuiven naar de volgende dag 😉

Al die tassen klinkt erg veel. Maar doordat ze gemaakt zijn van stof kan je ze heel makkelijk plat opvouwen en nemen ze minder ruimte in dan een stel koffers. Dat stelt manlief ook een beetje gerust die zich al afvroeg waar we dit moesten opbergen.

Kortom, zoals ik al aangaf was ik vooraf een beetje terughoudend over het gemak van deze reistassenset. Maar van de zomer gaan ze zeker weer mee!

stories
Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Saskia schreef:

    Wat ik vaak doe, wanneer ik weet dat ik op de vakantielocatie een stofzuiger heb, alle kleding in vacuumzakken. Dat scheelt heel veel ruimte.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.