Skip to Content

Auto huren vakantie Europa

Auto huren vakantie Europa

Met een (huur)auto zie je meer, dat is gewoon zo. Nu zijn wij zelf groot fan van een autovakantie. Zeker met jonge kinderen is het ideaal en geeft het veel meer vrijheid. Maar op een bestemming zoals Kreta in Griekenland of na een vlucht naar Stockholm ligt dat toch net iets anders.

Daar kom je alleen met het vliegtuig, of het is veel sneller. Ook is het over het algemeen veel sneller om met het vliegtuig te reizen. Dan is het fijn als je ter plaatse een auto huren, deze kun je helemaal aanpassen aan je wensen dus ook met cruise control of met kinderzitjes.

Voordelen van een huurauto

Je bent flexibeler; gaan en staan wanneer je wil

Met een huurauto ben je veel flexibeler. Doordat je over je eigen vervoer beschikt ben je niet afhankelijk van een pick-uptijd met georganiseerde excursies of bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Je kan gaan en staan wanneer je wil.

Of je nu graag vroeg op pad wilt zodat het nog rustig is bij het strand, bezienswaardigheid of waar je heen wilt of juist lekker rustig aan wilt genieten van de vakantie. Je kunt je eigen plan trekken.

Eenmaal aangekomen kun je ook zelf kiezen hoe lang je blijft. Verschijnen er opeens wolken voor de zon terwijl je op het strand ligt kun je terug naar het hotel om iets anders te gaan doen. Of juist als de kinderen heerlijk genieten kun je er voor kiezen om een restaurantje op te zoeken en er langer te blijven. Je bepaalt je eigen ritme.

Je kan overal stoppen om te genieten van het uitzicht

Ik vind het heerlijk om in een ander land te rijden, waar Nederland heel vlak is is dat in heel veel andere delen niet het geval. Achter iedere bocht of heuvel zie je weer wat anders. Het voordeel van een huurauto huren is dat je overal een plekje kan opzoeken om te stoppen en te genieten van het uitzicht.

Op Kreta waren er ook meerdere uitzichtspunten. Hoe fijn is het dan, om al is het maar voor 5 minuten, gewoon even te genieten.

Ideaal met gezin en kinderen

Van het vliegtuig naar hotel zijn er vaak transferbusjes geregeld, die moeten dan een hele route afleggen langs allerlei hotels tot het hotel waar je er zelf uitmoet. Na het vliegen kan dat voor kinderen erg lang duren, die willen er op een gegeven moment zijn.

Met een huurauto kan je gewoon in één keer door naar je eindbestemming. Terwijl ik reed was zoonlief heerlijk in slaap gevallen op de achterbank dus kon ik rustig genieten van de omgeving.

Goedkoper dan allerlei excursies via een operator

Eenmaal aangekomen in het hotel zit je daar, misschien heb je een dorpje of stad in de buurt waar je lopend heen kan. Maar verder ben je altijd afhankelijk van anderen. Óf je gaat met het openbaar vervoer op stap óf je moet excursies boeken via een touroperator. Waarbij je op een bepaald tijdstip ergens moet staan en alles bij elkaar duurder is dan een huurauto huren.

Makkelijk bagage meeslepen

Met of zonder kinderen; je neemt toch altijd meer mee dan je verwacht. Hoe fijn is het dan als je gewoon de achterbak open kan doen en daar al je bagage in kan laden. Geen gesleep en getrek. Je kunt de achterbak ook zelf afsluiten, of open maken als je toch nog even iets nodig hebt uit een tas of koffer.

Ideaal voor een fly & drive / rondreis

Deze valt eigenlijk samen met het eerste puntje; met een huurauto zie je veel meer. Helemaal als je er voor kiest om een fly & drive te maken, waarbij je in plaats van 1 bestemming en 1 accommodatie een rondreis kan maken binnen een bepaalde streek.

Het voordeel is dat je dan niet iedere keer heel lang in de auto hoeft te zitten maar overal 1 of een paar nachten verblijft vlakbij wat je graag wilt zien.

Goedkoop auto huren; hoe dan?

Sunny Cars

Het voordeel van Sunny Cars is dat ze over de wereld actief zijn en auto’s verhuren, en vooral heel populair op het gebied van de zonbestemmingen rond de Middelandse Zee of bijvoorbeeld in Curaçao. SunnyCars heeft zelf geen wagenpark maar fungeert als tussenpersoon en regelt alles met de lokale verhuurbedrijven. Je krijgt een Nederlands contract zodat je weet wat er op staat en waar je voor tekent. De voucher print je uit en geef je af aan de balie.

Op sommige bestemmingen staat Sunny Cars garant en heb je dus ook geen creditcard nodig wat heel fijn is. Vaak krijg je dan ook voorrang bij de balie, omdat alles al geregeld is en je alleen nog je handtekening hoeft te zetten en vervolgens de sleutel op te halen. Je kunt ook allerlei extra’s bijboeken zoals een tweede chauffeur of kinderzitjes.

Wist je dat Sunny Cars al 25 jaar inspeelt op de behoefte aan zekerheid en zorgeloosheid op vakantie met haar all-in autohuurformule? Recentelijk heeft Sunny Cars de service en dekkingen binnen de all-in autohuurpakketten nog verder uitgebreid.

Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem zijn voorbeelden van wat er sinds kort ook is inbegrepen.

Meer informatie vind je hier.

Hertz

Met meer dan 100 jaar ervaringen en duizenden ophaallocaties in Nederland, Europa, Amerika en de rest van de wereld, staat Hertz altijd met de juiste auto op de juiste plek klaar. Of dit nu voor de vakantie is met het gezin of een zakenreis.

Zo kun je over de iconische Golden Gate Bridge in San Francisco rijden; de Universal Studios, Six Flags en Disneyland in Los Angeles bezoeken of genieten van de baaien en zandstranden van de heerlijke eilanden Ibiza en Malaga. Waar je ook heen gaat, binnen- of buitenland, met Hertz ben je in veilige handen.

Meer informatie vind je hier.

Avis

Een auto huren kan gemakkelijk met Avis Autoverhuur. Zij verhuren auto’s, navigatiesystemen, kinderzitjes en nog veel meer op 5000 locaties wereldwijd. De voordelen van Avis is dat je kosteloos tot 24 uur voor afhalen kan annuleren door te kiezen voor betaal later.

Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan auto’s zonder eigen risico. Het voordeel hiervan is dat je niets hoeft te betalen of claimen mocht de auto onverhoopt toch beschadigd raken.

Meer informatie vind je hier.

Auto Europe

De missie van Auto Europe is om alle klanten de beste service en een goed product aan te bieden. Dankzij zestig jaar ervaring in deze branche weet Auto Europe goed in te spelen op de wensen en behoeften.

De toegewijde specialisten inzake autohuur staan 7 dagen per week klaar om te helpen, zodat je zeker bent van de scherpste prijs en de beste service. Dit houdt ook in dat wanneer je een goedkoper tarief bij één van de concurrenten ziet, ze hun best doen om deze te evenaren of zelfs te overtreffen. En daarnaast is het mogelijk om gratis upgrades te ontvangen.

Meer informatie vind je hier.

Tip: Zonder zorgen op vakantie

Wil je zonder zorgen op reis? Zorg dan dat je vooraf een huurauto reserveert. Je hoeft dan op het vliegveld niet lang in de rij te staan en kun je zo je auto ophalen. De papieren en pasjes worden even gecheckt en daarna kun je meteen je auto ophalen en kan de vakantie echt beginnen!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.