Vanaf 23 maart is er weer een nieuwe film in de bioscoop te zien; namelijk de Avonturen van Pil. Dit is een van oorsprong Franse film die nu ook in Nederland op het doek verschijnt. De film draait om Pil, een ondeugende en vindingrijke kleine vrouwelijke dief. De film speelt zich af in de Middeleeuwen, een tijdperk die niet vaak terugkomt in de animatiefilms.

Avonturen van Pil

In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een jong weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Op een dag vermomt Pil zich als prinses om aan de bewakers van het kasteel te ontsnappen.

Dit is het begin van een waanzinnig avontuur om Roland te redden, de echte erfgenaam van de troon die werd betoverd en getransformeerd in een ‘kipkat’ (half kip, half kat). Het is een avontuur dat het hele koninkrijk op zijn kop zet. Pil leert dat adel in elk van ons te vinden is en vindt de familie die ze nooit heeft gehad.

Maatschappelijke thema’s

Naast vermaak zijn er ook een aantal maatschappelijke thema’s in de film verwerkt. Zo is de hoofdpersoon een buitenstaander die te maken heeft met uitsluiting en solidariteit. Ze heeft min of meer de rol van anti-prinses, met andere woorden een kleine dief die zich voordoet als een prinses. Er is ook bewust voor gekozen dat de hoofdpersoon verliefd wordt en je te maken krijgt met een samengesteld gezin, allemaal issues die ook in de realiteit spelen en herkenbaar zijn voor de kijkers.

Inspiratiebron

De regisseur was als kind al dol op Johan en Pirlouit van Peyo, hij vertelt het verhaal van een schildknaap en zijn vriend in de Middeleeuwen. Andere inspiratiebronnen komen uit de fantasiewereld, net zoals Tolkien die zijn inspiratie putte uit de middeleeuwen en sprookjes. Zelfs Shrek kwam terug in de film.

Omdat de producent van deze film niet de budgetten heeft van de grote Amerikaanse filmstudio’s wordt er de nadruk gelegd op belichting, fotografie en compositie.

Winactie GESLOTEN

Ter ere van deze nieuwe film mag ik vrijkaartjes weggeven voor deze film. Wil je kans maken op deze kaartjes; laat dan hieronder een reactie achter met een geldig mailadres zodat we de winnaars kunnen benaderen en like Reis-liefde op Facebook.

Meer informatie vind je hier.

39 thoughts on “De Avonturen van Pil in de bioscoop

  1. Bestaat er nog iets fijners dan samen met je kleindochters naar deze film te mogen gaan? Heerlijk knus en zo bijzonder! Volop genieten! Graag!

  2. lijkt me erg leuk! binnenkort komt mijn neefje logeren. wat zou het leuk zijn als ik hem daarmee kon verrassen. ik doe graag mee!

  3. Wat een heerlijke fil over dit weesmeisje die als een prinsesje ontsnapt aan haar bewakers; op naar het ‘echte’ leven! Wij zouden dit dappere meisje graag bewonderen op het witte doek!

  4. Leuk om samen met mijn neefje naar deze film te gaan. Woensdag is mijn oppasdag. Na school komt hij naar mij en doen we eerst schoolwerkjes en daarna kunnen we gezellig samen naar de bioscoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.