Skip to Content

Avonturenpretpark Valdeludo met kinderen

Avonturenpretpark Valdeludo met kinderen

Nu het vakantie is is het natuurlijk hartstikke fijn om een dagje uit te gaan met je kinderen. Van de VVV Zuid-Limburg mocht ik een uitstapje maken, voor mij niet naast de deur. Dus heb ik aan een paar andere moeders gevraagd of zij voor mij op pad wilden gaan.

Vandaag Nicole die naar Avonturenpretpark Valdeludo ging. Ik had er, als Brabantse, nog nooit van gehoord terwijl het toch maar een half uurtje rijden vanaf mijn huis is. Op de website kun je al een heleboel vinden over Valdeludo, zo vind je al een plattegrond en kun je zien wat voor een activiteiten er zijn voor kinderen.

Avonturenpretpark Valdeludo

Zo zag ik dat er, ondanks dat het voornamelijk voor wat oudere kinderen is, ook genoeg te doen was voor onze kleine ukkepuk. Het concept van Valdeludo vond ik ook wel erg leuk. Zo kun je een kaartje kopen voor je kind met een bepaald aantal Valdeludo-munten erbij. Er zijn namelijk attracties waar je alleen gebruik van kunt maken met een munt. Zoals de bungee trampoline (betaal je best veel voor op de kermis), het kinder karten, het outdoor lasergamen, de mini scooter baan en de tubing baan (waarbij je in een band een parcours aflegd)

Best slim bedacht, want het zijn hele populaire attracties en op die manier kun je er toch voor zorgen dat niet steeds dezelfde erin gaan en andere kinderen buiten de boot vallen. Wel waren deze attracties pas vanaf half 1 open. Terwijl het park zelf om 10uur open is.

Uiteraard konden onze kleine koters hier geen gebruik van maken, daar zijn ze nog veel te jong voor. Maar ze hadden meer dan genoeg voor hen. Zo is er een speelrivier. Dat is wel eentje met veel gladde keien dus ik zou ze er niet alleen laten spelen, maar spelen met water doet het altijd goed. Als het dan toch over spelen met water gaat, er is ook een leuke zandbak waar je met water en zand kunt spelen. Dat was echt een succes.. De dames kwamen er niet ongeschonden uit haha!

Er was ook een tractor parcours wat ideaal was voor de kleintjes, aangezien het een looptractor was. Wel jammer dat er maar 1 tractor was, want op het moment dat wij daar speelden waren er 3 kindjes. En delen kennen ze nog niet. Toch werd het opgelost, want de tractor had ook aanhangwagens waar je in kon zitten!

Na een tijdje hier spelen (en ik vooral lekker op een terrasje zitten) besloten we naar het volgende “pleintje” te gaan. Daar kon je onder andere de bungee trampolines vinden, maar ook twee enorm grote springkussens. En als er iets is wat deze mama leuk vindt…, oh wacht het ging om de kids natuurlijk. Oeps! Wees gerust, ik heb me ingehouden, moest wel want mijn kleine meid vond het allemaal wat spannend daar zo. Het kan ook gelegen hebben aan het feit dat ze moe aan het worden was. Laten we het daar maar op houden.

Verder zijn wij zelf niet geweest. Dit omdat de twee dames echt kapot waren na 3 uur volop spelen. We besloten dus om even terug te gaan naar het pleintje waar je drinken kon halen (en een lekkere wafel met warme kersen en slagroom voor de volwassenen) en daar even te zitten. Zo konden we de dames verschonen, even nog een hapje en slokje nemen en waren we weer klaar voor de terugrit.

Al met al hebben we een top tijd gehad daar en ik weet zeker dat ouders met iets oudere kids (die zonder slaapje kunnen) helemaal zichzelf daar kunnen vermaken! Want hoe gaaf is het om in boomhutten te klimmen, of om zelf een hut te maken?

Ik denk dat Valdeludo vooral een leuke speeltuin is als je in de buurt woont of als je er vlakbij op vakantie bent. Dan is het wel een aanrader. Betaalbaar en compleet.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Laura schreef:

    Ik ben in beide speeltuinen geweest (irrland en Valdeludo ) en in Irrland krijgen de kinderen de dag inderdaad beter om.

  2. wilma schreef:

    Lijkt me erg leuk, en niet eens zo ver van ons vandaan. Maar ik denk dat Irrland net zo leuk is, en een stuk goedkoper.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.