Skip to Content

De mooiste steden van de Balkan; van Kroatië tot Macedonië en Montenegro

De mooiste steden van de Balkan; van Kroatië tot Macedonië en Montenegro

De Balkan is een uniek deel van Europa, met een rijke en veelzijdige cultuur. Er zijn veel mooie steden te vinden in de Balkan, met ieder hun eigen karakter. Als je vraagt ​​aan mensen wat ze denken van de Balkan, zullen de meeste mensen waarschijnlijk denken aan oorlog en conflicten.

Dit is echter niet het geval – de Balkan is een prachtig deel van Europa, met veel mooie en interessante steden te bezoeken. In dit artikel worden enkele van de mooiste steden van de Balkan besproken.

Alba Iulia – Roemenië

Alba Iulia is een kleine stad in Roemenië, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn mooie historische bezienswaardigheden. De stad heeft een aantal interessante musea, zoals het museum van de Unie van 1707 en het museum van de oorlog van 1916-1918.

Belgrado – Servië

Belgrado is de hoofdstad van Servië, is een schitterende stad met een rijke historie. De stad is gelegen aan de confluentie van twee rivieren, de Sava en de Donau, en heeft een prachtig uitzicht. Belgrado heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Kroonkasteel, het Nationaal Historisch Museum en de Sint-Sava-basiliek.

Berat – Albanië

Berat is een prachtige stad in Albanië. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Berat heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Castello di Berat, het Onufri-museum en het Gorica-bos.

Bled – Slovenië

Bled is een prachtige stad in Slovenië. Het is gelegen aan een meer en is omgeven door bergen. Bled heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Bled-kasteel, het Bled-meer en vlakbij vind je ook de Vintgar kloof.

Boedapest – Hongarije

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een andere schitterende stad in de Balkan. Het is gelegen aan de rivier de Donau en is een populaire bestemming voor toeristen. Boedapest heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Matthiaskerk, de State Opera House en het Vittorio Emanuele II-monument.

Lees ook: Boedapest bezienswaardigheden & activiteiten

Boekarest – Roemenië

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is ook een geweldige stad in de Balkan. Het is gelegen in het noordoosten van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Boekarest heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Paleis van de Republiek, het Nationaal Historisch Museum en het Nationaal Museum van Roemenië.

Lees ook: Boekarest bezienswaardigheden & activiteiten

Bran – Roemenië

Bran is een kleine stad in Roemenië, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn mooie historische bezienswaardigheden. De stad heeft een aantal interessante musea, zoals het museum van de stad en het museum van de geschiedenis van Transylvanië. Ook vind je hier het kasteel van Dracula.

Brasov – Roemenië

Brasov is een grote stad in Roemenië en een populaire toeristische bestemming. Er is veel te zien en te doen in Brasov, maar enkele van de hoogtepunten zijn het historische stadscentrum, het kasteel en de kathedraal.

Cluj-Napoca – Roemenië

Cluj-Napoca, de hoofdstad van Transsylvanië in Roemenië, is gelegen in het noordwesten van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Cluj-Napoca heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Dormition-klooster, het Nationaal Museum van Transsylvanië en het Stadhuis van Cluj-Napoca.

Dhermi – Albanië

Dhermi is een prachtige stad in Albanië. Het is gelegen aan de kust en is omgeven door bergen. Dhermi heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Dhermi-fort, het Dhermi-meer en het Dhermi-strand. Het nachtleven in Dhermi is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Dubrovnik – Kroatië

Dubrovnik is gelegen aan de kust en is omgeven door bergen. Dubrovnik heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Sveti Vlaho-kathedraal, het Rector’s Palace en het Fort van Lovrijenac. De stad is ook bekend geworden vanwege de tv-opnames van Game of Thrones en de mooiste stranden van Kroatië.

Lees ook: Dubrovnik bezienswaardigheden & activiteiten

Gjirokastër – Albanië

Gjirokastër is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Gjirokastër heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Gjirokastër-fort, het Skenduli-huis en het Gjirokastër-museum.

Konjic – Bosnië-Herzegovina

Konjic is een prachtige stad in Bosnië-Herzegovina. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Konjic heeft heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Tito-museum, het Arnauti-huis en het Neretva-meer.

Koprivshtitsa – Bulgarije

Koprivshtitsa is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Koprivshtitsa heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Musée de Koprivshtitsa, het Todor Kableshkov-huis en het Tomb of Vasil Levski. Het nachtleven in Koprivshtitsa is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Korçë – Albanië

Korçë is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Korçë heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Ali Pasha-fort, het Lake Ohrid en het Korçë-strand.

Krujë – Albanië

Krujë is een andere prachtige stad in Albanië. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Krujë heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Krujë-fort, het Gjergj Kastrioti-museum en het Krujë-meer.

Ljubljana – Slovenië

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is gelegen in het midden van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Ljubljana heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Ljubljana-toren, het Nationaal Museum van Slovenië en het Openluchtmuseum van Slovenië. Het nachtleven in Ljubljana is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Lees ook: Ljubljana bezienswaardigheden & activiteiten

Malko Tarnovo – Bulgarije

Malko Tarnovo is een kleine stad in Bulgarije, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het stadscentrum is klein, maar erg mooi en er is ook een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de kerk van Sint-Nicolaas.

Melnik – Bulgarije

Melnik is een andere kleine stad in Bulgarije, die bekend staat om zijn wijn. Er zijn veel wijnkelders die open zijn voor het publiek en je kunt ook een bezoekje brengen aan het wijn museum. De stad heeft ook een aantal mooie oude gebouwen, zoals het kasteel en de kerk van Sint-Joris.

Meteora – Griekenland

Meteora is een andere prachtige stad op het vaste land van Griekenland. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Meteora heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Roussanou-klooster, het Varlaam-klooster en het Agios Nikolaos Anapafsas-klooster.

Montenegro – Montenegro

Montenegro is een klein land in de Balkan, maar het heeft wel een aantal prachtige steden, Montenegro is de gelijknamige hoofdstad. Het is gelegen aan een fjord en is omgeven door bergen. De stad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Tryphon-basiliek, het Kotor-fort en het Musée Maritime. Daarnaast is de Baai van Kotor ook erg populair.

Mostar – Bosnië-Herzegovina

Mostar is een andere prachtige stad in Bosnië-Herzegovina. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Mostar heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Old Bridge, het Musée des Illusions en het Musée des Croates Orientaux.

Nessebar – Bulgarije

Nessebar is een klein stadje in Bulgarije, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn prachtige stranden en interessante historische bezienswaardigheden. Het stadscentrum is klein, maar erg mooi en er zijn ook een aantal mooie stranden in de buurt.

Ohrid – Macedonië

Ohrid is een prachtige stad in Macedonië. Het is gelegen aan een meer en is omgeven door bergen. Ohrid heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Samuil-fort, het Galicica-nationaal park en het Treskavica-meer.

Plovdiv – Bulgarije

Plovdiv is een andere prachtige stad in Bulgarije. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Plovdiv heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Asenova-fort, het Roman theatre en het Musée de Plovdiv.

Počitelj – Bosnië-Herzegovina

Počitelj is een prachtige stad in Bosnië-Herzegovina. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Počitelj heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Herceg Stjepan Kosaca-huis, het Kajtaz-huis en het Počitelj-meer.

Praag – Tsjechië

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een andere geweldige stad aan de rand van de Balkan. Het is gelegen in het midden van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Praag heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Praagse Burcht, het Nationaal Museum en het Oude Stadsplein. Praag kent ook vele bars en kroegen; in het centrum maar ook daar buiten waar je voor weinig geld de hele avond kan drinken.

Lees ook: Praag bezienswaardigheden & activiteiten

Prizren – Kosovo

Prizren is een andere prachtige stad in Kosovo. Het is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Prizren heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Sinan Pasha-moskee, het Sharri-bos en het Lumbardhi-meer.

Rasnov – Roemenië

Rasnov is een kleine stad in Roemenië, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn mooie historische bezienswaardigheden. De stad heeft een aantal interessante musea, zoals het museum van de stad en het museum van de geschiedenis van Transylvanië.

Sarajevo – Bosnië-Herzegovina

Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, is een andere geweldige stad in de Balkan. Het is gelegen in het midden van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Sarajevo heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de Grote Moskee van Sarajevo, het Nationaal Historisch Museum en het Gebouw van het Volksparlement. Het nachtleven in Sarajevo is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Sibiu – Roemenië

Sibiu is een grote stad in Roemenië en een populaire toeristische bestemming. Er is veel te zien en te doen in Sibiu, maar enkele van de hoogtepunten zijn het historische stadscentrum, het kasteel en de kathedraal.

Sighisoara – Roemenië

Sighisoara is een kleine stad in Roemenië, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn mooie historische bezienswaardigheden. De stad heeft een aantal interessante musea, zoals het museum van de stad en het museum van de geschiedenis van Transsylvanie.

Sinaia

Sinaia is een kleine stad in Roemenië, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege het Peles Castle waar ook een aantal films zijn opgenomen.

Tirana – Albanië

Tirana, de hoofdstad van Albanië, is een andere geweldige stad in de Balkan. Het is gelegen in het midden van het land en is een populaire bestemming voor toeristen. Tirana heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Skanderbeg-plein, het Nationale Historische Museum van Albanië en het Et’hem Bey-moskee.

Trebinje – Bosnië-Herzegovina

Trebinje ligt in het binnenland en is omgeven door bergen. Trebinje heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Hercegovina-museum, het Trebinje-fort en het Gornji Brijeg-bos. Het nachtleven in Trebinje is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Travnik – Bosnië-Herzegovina

Travnik is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Travnik heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Travnik-fort, het Travnik-museum en het Travnik-meer.

Višegrad – Bosnië-Herzegovina

Višegrad is gelegen in het binnenland en is omgeven door bergen. Višegrad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het Višegrad-fort, het Višegrad-museum en het Drina-meer. Het nachtleven in Višegrad is ook erg levendig, met veel bars en clubs te bezoeken.

Meer steden vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.