Skip to Content

Benschop Speelplezier Nieuwland speeltuin & trampolines

Benschop Speelplezier Nieuwland speeltuin & trampolines

Dichtbij de afslag van Meerkerk, ligt het dorpje Nieuwland. Een klein, fijn en landelijk dorp. En daar ligt een goed verborgen speelparadijs voor kinderen. Maar liefst 10.000 m2 aan allerlei speeltoestellen zijn buiten ruim opgezet. Voor zowel jong als oud de garantie dat je hier je dag leuk kunt vullen. Ook is de entreeprijs heel voordelig en daarom heel geschikt als goedkoop uitje. Het is daarom dat steeds meer BSO’s, ouders en groepen de weg naar Benschop Speelplezier weten te vinden.

Hoe ziet deze grote buitenspeeltuin eruit?

Benschop Speelplezier Nieuwland speeltuin & trampolines - Reisliefde
Benschop Speelplezier Nieuwland speeltuin & trampolines - Reisliefde
Benschop Speelplezier Nieuwland speeltuin & trampolines - Reisliefde

Mijn schoonouders wonen dichtbij Benschop Speelplezier. Toch was ik hiervoor nog nooit bij Benschop geweest. Wel vaak langsgereden maar het kwam er niet van. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Nu onze jongste voorzichtig begint met lopen, leek het me het goede moment.

In de zomervakantie heb ik via de site online gereserveerd. Als je aan komt rijden, zie je een woonhuis. Rechtdoor is een groot pad waar je gratis parkeren kunt. Zo lang je wilt. Met een duidelijk bord staat aangegeven waar het parkeren is. Eenmaal geparkeerd loop je om een schuur heen. Dan kom je bij een andere schuur, waar je aanbelt.

Binnen kun je afrekenen. De prijs is al jaren hetzelfde. Slechts €5,- per persoon. Kinderen van 0-2 jaar zijn gratis. In de prijs is een consumptie voor volwassenen van koffie of thee inbegrepen. Deze kun je ook bij de kassa innen. Daar staat een ingericht keukentje. Wel even bellen, dan zetten ze het voor je klaar.

Eenmaal betaalt, kun je door het hek en dan kom je meteen in de speeltuin. Denk aan een heel groot grasveld. Met allerlei gave klimhuisjes, glijbanen en ander speelplezier. Ooit begonnen als showroom voor buitenspeelmateriaal is het in de loop van de jaren enorm gegroeid. Waar je aan kunt denken?

 • Heel veel klimhuisjes met glijbanen
 • Diverse soorten trampolines
 • Een kabelbaan
 • Een afgesloten voetbalkooi
 • Een grote, overdekte zandbak
 • Een skelterbaan met veel skelters
 • Een enorm voetbalveld met doeltjes
 • Een volleybalveld met net
 • Vaak staat er ook een opblaaskussen met water
 • Een voetbaltafel

En nog veel meer…

Ook aan ouders is gedacht bij Benschop Speelplezier

Overal staan tafeltjes met stoelen. Er zijn diverse zitjes en allemaal dichtbij de speeltoestellen. Zo kun je de kinderen goed in de gaten houden. Eten en drinken mag je hier gratis meenemen. En vergeet vooral niet je gratis koffie of thee te halen!

Uiteraard zijn er ook een toiletten hier. Gratis uiteraard en heel ruim. Deze zijn bij de klimhuisjes te vinden.

Het is fijn als je bij binnenkomst een zitje met stoelen uitkiest. Leg hier de jassen, tassen en andere spullen op. Voor de kinderen is het duidelijk waar jij zit. Op die dag dat ik er was zag ik veel ouders heerlijk relaxen. Tijdschrift erbij of op je smartphone. De kinderen melden zich wel als ze trek of dorst hebben.

Voor iedere leeftijd geschikt

Benschop speelplezier is zo opgezet dat het voor iedereen geschikt is. Oudere kinderen vinden de skelterbaan geweldig. Ook de voetbalkooi en de stormloopbaan met water zijn erg in trek. Neem dus zeker zwemkleding mee als je oudere kinderen hebt. Jongere kinderen klimmen wat op en af in de speelhuisjes. Ook is de zandbak voor hen heel fijn. Deze ruime en grote zandbak heeft ook speelgoed erin liggen. Dat scheelt gesjouw en het risico dat je een schepje of emmertje vergeet. Of nog gekker, dat ze er ruzie over krijgen.

Regenachtig weer en Benschop Speelplezier

Mocht het een beetje regenen, dan kun je alsnog een leuke dag hebben. De zandbak is overdekt en er zijn ook grote partytenten waar je kunt zitten. Als het heel slecht weer is, kun je contact opnemen en vragen of je de reservering kunt verplaatsen. Er zijn behalve de zandbak geen speelattracties volledig overdekt.

Eten en drinken bij Benschop Speelplezier

Naast dat je er koffie of thee gratis krijgt, kun je deze ook zelf kopen. Verder is er een assortiment aan ijsjes te koop. Goed om te weten: er zijn verder geen versnaperingen te koop. Neem je eigen lunch mee als je er rond lunchtijd bent.

Online reserveren is verplicht

Ook al is Nieuwland dan een klein dorp, Benschop Speelplezier is een begrip. Ook in de (verre) omstreken. Ik sprak een mevrouw die met de hele zondagschool gekomen was. Ze kwamen uit de buurt van Ridderkerk. Met maar liefst 100 kinderen. Reserveer daarom altijd via de site om teleurstellingen te voorkomen.

Openingstijden

De buitenspeeltuin is in de periode van februari t/m oktober geopend. Je kunt hier van maandag tot zaterdag terecht. Voor de actuele openingstijden in een school of vakantieperiode, kun je het beste op hun site kijken.

Meer informatie vind je hier.

Mirjam de Stigter
Laatste berichten van Mirjam de Stigter (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.