Skip to Content

Betuwe; bezienswaardigheden & uitjes

Betuwe; bezienswaardigheden & uitjes

De Betuwe is een prachtige streek in het zuiden van Gelderland. Deze regio is rijk aan boomgaarden en prachtige landschappen. In de Betuwe is genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld gezellige stadjes als Tiel en Buren verkennen. De Betuwe is zeker leuk om met jouw kinderen te bezoeken! Wij geven je wat informatie waar je het beste heen kunt gaan.

Tiel

Dit is een gezellige stad gelegen in de Betuwe. Deze stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. In Tiel staat ook een van de oudste musea van Nederland, dat zeker een bezoek waard is! Het museum beschikt over een collectie kunst en artefacten van de middeleeuwen tot nu.

Meer info vind je hier.

Buren

Een charmant stadje dat perfect is om te verkennen. Slenter door de schilderachtige straatjes en wip de winkels en café’s binnen. Bezoek zeker het Kasteel Engelenburg, een prachtig bewaard gebleven kasteel uit de 14e eeuw.

Meer info vind je hier.

Glasstad Leerdam

In Leerdam vind je het Glasmuseum, dat perfect is voor een dagje uit met je gezin of vrienden. Hier leren ze alles over de geschiedenis van het glas maken in Leerdam. En daarna kun je je eigen glasobject maken in één van de workshops!

Meer info vind je hier.

Acquoy

Acquoy is een oud dorp dat in de 12e eeuw door monniken werd gesticht. Er zijn veel historische gebouwen te zien, zoals het oude klooster en de kerk. Je kinderen zullen het geweldig vinden om dit schilderachtige dorpje te verkennen!

Meer info vind je hier.

Kasteel Loevestein Poederoijen

Dit kasteel is een must voor elk gezin dat de Betuwe bezoekt. Kinderen zullen graag het terrein verkennen en leren over het leven in de middeleeuwen. Er is ook een café op het terrein, zodat je kunt ontspannen met een kopje koffie terwijl de kinderen wat energie kwijtraken.

Lees ook: Slot Loevestein Poederoijen

Meer info vind je hier.

Kasteel & Landgoed Soelen

Mooi gelegen in Ochten. Dit landgoed herbergt een prachtig aangelegde tuin die je kinderen graag zullen verkennen. De tuin is ook het thuis van verschillende dieren, waaronder pauwen, eenden en konijnen.

Meer info vind je hier.

Fort bij Asperen

Dit fort werd gebouwd in 1814 en is gerestaureerd. Het is nu open voor het publiek als museum. Kinderen kunnen het fort verkennen en leren over de geschiedenis ervan. Ze kunnen zich ook verkleden in historische kleding en soldaatje spelen!

Meer info vind je hier.

Kasteel Doorneburg in Doornenburg

Dit is een must-see voor elk kind dat van kastelen houdt! Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en is goed bewaard gebleven. Er zijn volop activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht en het verkleden in middeleeuwse kleding.

Meer info vind je hier.

Fort Vuren

Dit fort werd gebouwd in 1839 en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als basis. Nu is het open voor het publiek als museum. Kinderen zullen graag de oude vestingwerken verkennen en op de geschutsopstellingen klimmen.

Meer info vind je hier.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Bezoek de kasteelruïne, ga zwemmen in de slotgracht, of verken het landgoed Mariënwaerdt. Er zijn ook speeltuinen en een kinderboerderij voor de kinderen.

Meer info vind je hier.

GEOfort Herwijnen

GeoFort is een Science Centre waarbij alles om de wereld draait. In het GeoFort wat vroeger een echt fort was verleg je je grenzen en beleef je de wereld van X, Y, Z. Ga binnen en buiten de GeoExperience het experiment aan met oude, maar ook moderne geo-technieken! Ook kun je er speuren, klauteren en spelen in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer, maar ook wandelen, fietstochten maken, meedoen aan Minecraftworkshops en worden er regelmatig rondleidingen of speciale activiteiten georganiseerd.

Lees ook: GEOfort met kinderen

Meer info vind je hier.

Afrika museum in Berg en Dal

Dit museum is perfect voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Het museum behandelt de geschiedenis van het Afrikaanse volk, dat een van de eerste groepen was die zich in deze streek vestigden. De tentoonstellingen zijn interactief en boeiend, waardoor leren over het verleden leuk is!

Meer info vind je hier.

Marechaussee Museum Buren

Gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse Marechaussee, een krijgsmacht die sinds de 16e eeuw het Nederlandse grondgebied beschermt. Het museum zit vol met interactieve tentoonstellingen die leuk zullen zijn voor zowel volwassenen als kinderen, gehuisvest in een prachtig gerestaureerd traditioneel gebouw.

Meer info vind je hier.

Uilen en dierenpark De Paay in Bees

Dit is een grote natuurlijke speeltuin met een aantal glijbanen, schommels en klimtoestellen. Ook kinderen kunnen hier ook hutten bouwen of op schattenjacht gaan.

Meer info vind je hier.

Aquazoo Leerdam

De dierentuin heeft veel dieren die de kinderen kunnen zien en waarover ze kunnen leren. Daarnaast heeft de dierentuin ook een splashpad en een speeltuin.

Lees ook: Aquazoo Leerdam & Natuurspeeltuin Varsseveld

Meer info vind je hier.

Fruitparkhotel in Ochten

In dit park draait alles om fruit! Er staan verschillende soorten fruitbomen, bessenstruiken en groenten. Kinderen kunnen hun eigen fruit plukken, dat ze dan aan één van de picknicktafels kunnen opeten. Er is ook een speeltuin en een kinderboerderij.

Meer info vind je hier.

Vakantiepark Eiland van Maurik

Het park heeft veel activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Er is bijvoorbeeld een minigolfbaan, een kinderboerderij en een speeltuin. Daarnaast heeft het park ook een restaurant en een zwembad. Maurik Island is zeker een leuke plek om een dagje door te brengen!

Meer info vind je hier.

Betuwestrand in Beesd

Het strand heeft volop activiteiten voor van alle leeftijden. Er zijn bijvoorbeeld zandkastelen om te bouwen, golven om in te spetteren en ijsjes om te eten! Het Betuwestrand in Beesd is zeker de plek waar je moet zijn op een warme zomerdag!

Meer info vind je hier.

Brakkefort Nijmegen

Dit houten speelfort is perfect voor kinderen die van geschiedenis houden. Ze kunnen alles leren over hoe het fort werd gebouwd en hoe het leven was voor de soldaten die er woonden. En er is ook een speeltuin!

Meer info vind je hier.

Flipje van de Betuwe

Dit is een kleine educatieve boerderij gelegen in Elst. Deze boerderij is erop gericht kinderen te leren over waar hun voedsel vandaan komt en hoe het wordt verbouwd. Kinderen kunnen ook kennismaken met alle dieren op de boerderij, waaronder varkens, koeien, kippen en geiten.

Meer info vind je hier.

Park Lingezegen in Elst

Er zijn tal van activiteiten om ze bezig te houden, waaronder een speeltuin, een kinderboerderij en een boomklimavonturenparcours. Jullie zullen het prachtige uitzicht op de Rijn waarderen.

Meer info vind je hier.

Wandelroute Laarzenpad ’t Broek

Een prachtige wandelroute die bekend staat als het Laarzenpad. Opmerkelijke stop onderweg is de poldermolen Waardenburg. Deze molen speelt een rol in het in evenwicht houden van het waterpeil in dat gebied. ’t Broek biedt veel voor de wandelliefhebbers.

Meer info vind je hier.

De eendenkooi in Waardenburg

Een eendenkooi is een kunstmatige vijver waarin eenden worden gelokt zodat er op ze gejaagd kan worden. Dit klinkt misschien niet zo leuk, maar je kinderen zullen het geweldig vinden om alle eenden van dichtbij te zien! Ze kunnen ze zelfs voeren.

Meer info vind je hier.

De tuin van mevrouw van Aerden

Een stukje hemel in de natuur. Deze tuin is aangelegd door mevrouw van Aerden en haar man over een periode van 40 jaar. Het is echt een kunstwerk en perfect voor een familie-uitje. Hier kunnen de kinderen vrij rondrennen en genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl jij een moment neemt om te ontspannen en te genieten van de rust.

Meer info vind je hier.

Landerij de Park in Elst

Landerij de Park is perfect voor gezinnen met jonge kinderen, want het heeft een speeltuin, een kinderboerderij en veel open ruimte om rond te rennen. Bovendien is er op die plek een café waar je een hapje kunt eten.

Meer info vind je hier.

De kleiput in Nijmegen

Dit is een ideale locatie voor je kinderen om wat overtollige energie te verdrijven. Ze kunnen de natuurpaden verkennen, in de zandbak spelen en zelfs proberen goud te zoeken.

Meer info vind je hier.

Wensput – Doe een wens voor de toekomst!

Deze wensput staat in Tiel en werd in 1887 gebouwd door de heer Van de Velde. Men zegt dat als je een wens doet bij deze bron, deze zal uitkomen!

Wandelen rond Gorinchem

Er zijn veel wandelroutes in de Betuwe die erg leuk zijn. Eén van de beste plekken om te beginnen is in Gorinchem. Je kunt naar de top van de toren wandelen voor een geweldig uitzicht over de omgeving.

Lees ook: Gorinchem

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.