Skip to Content

Bezienswaardigheden Willemstad Curaçao

Bezienswaardigheden Willemstad Curaçao

Een prachtig eiland met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. We hebben het natuurlijk over Curaçao! De hoofdstad van Curaçao is Willemstad en als we op de kaart kijken, beslaat de hoofdstad ongeveer een derde van het eiland. Een behoorlijk stuk dus. Wist je dat Willemstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Dat is natuurlijk niet voor niets! In deze blog vertellen we alles over Willemstad, Curaçao en wat deze mooie stad allemaal te bieden heeft. We kunnen alvast vertellen: het is hét ideale uitje voor zowel jong als oud. 

Even terug in de tijd

Curaçao werd in 1634 overgenomen door de Nederlanders. Het eiland was eerst in bezit van de Spanjaarden, maar zij zagen er niet veel potentie in omdat er geen goud te vinden was. Vanwege de strategische ligging in de Caribische Zee, besloot de Nederlandse West-Indische Compagnie om handelsactiviteiten te starten op het eiland. Uiteindelijk werden handel, scheepvaart en slavenhandel de belangrijkste inkomstenbron van Curaçao.

Het begin van de ontwikkeling van Willemstad was het Fort Amsterdam. Dit is dan ook het oudste gebouw in de stad en tegenwoordig dient het als huis van de gouverneur.

Daarnaast kent iedereen wel de Handelskade in de wijk Punda door de bijzondere architectuur. Het is de welbekende kade met gekleurde huizen in Nederlandse stijl. Vroeger werden deze gebouwen als pakhuizen gebruikt, tegenwoordig is het een populaire plek om leuke vakantiekiekjes te maken en vind je er verschillende restaurants en winkels. 

Wat te doen in Willemstad?

Vraag jij je af wat er te doen is in Willemstad? Er is een heleboel te beleven in deze prachtige stad! Je kunt bijvoorbeeld door de wijken slenteren en de architectuur bewonderen, prachtige Street art bekijken, óf je kunt wandelen over de welbekende Pontjesbrug. Dit is namelijk de enige drijvende houten draaibrug ter wereld! Officieel heet het de Koningin Emmabrug.

In Willemstad vind je overigens allerlei gebouwen en benamingen die je wellicht doen denken aan Nederland. Dat is ook niet gek, gezien de geschiedenis van de stad. De Koningin Emmabrug, oftewel Pontjesbrug, verbindt Punda met Otrobanda. Dit zijn de twee delen van de historische binnenstad en beide zonder twijfel een bezoekje waard.

Daarnaast zijn er nog andere wijken die zeker de moeite waard zijn om doorheen te wandelen, denk bijvoorbeeld aan de wijk Pietermaai. Hier kun je heerlijke cocktails drinken en de straten zijn gezellig verlicht. Maar ook in de wijk Sharloo kun je kleurrijke huizen bewonderen. Kortom, trek goede wandelschoenen aan en ga de wijken van deze veelzijdige stad verkennen. Er is immers genoeg te beleven!

Liever even ontspannen tijdens je vakantie? Dan is het een goed idee om een excursie naar Klein Curacao te boeken. Je gaat dan met een boot naar het kleine broertje van Curaçao en op dit bountyeiland kun je even helemaal tot rust komen. Het is ook de ideale plek voor liefhebbers van duiken, want de onderwaterwereld van Klein Curaçao is adembenemend mooi. 

Culinair genieten in Willemstad

Curaçao staat bekend om gastvrijheid. De lokale inwoners zijn vriendelijk en verzorgen je graag. In Willemstad kun je dan ook heerlijk culinair genieten. Want gastvrijheid en culinair genieten gaan hand in hand op Curaçao. Je vindt er genoeg mogelijkheden om frikandellen, bitterballen of pannenkoeken te eten. Hierbij verwijzen we weer naar de Nederlandse invloeden op het eiland.

Wil jij even wat anders dan de Hollandse kost van thuis? Dan kun je genieten van lokale gerechten zoals stoofschotels, gefrituurde yuca of funchi. Zowel vlees- als visliefhebbers komen prima aan hun trekken op Curaçao. Er is echt voor ieder wat wils! 

Willemstad staat bekend om de unieke architectuur en de rijke geschiedenis. Er zijn niet alleen nog veel Nederlandse invloeden terug te zien in de stad, maar ook Spaanse, Portugese en Afro-Amerikaanse invloeden zijn volop terug te zien. Deze multiculturele weerspiegeling is al direct terug te zien in het architectonische design van de stad.

Daarnaast is Willemstad gewoon een prachtig deel van Curaçao, dat tijdens je vakantie zeker een bezoekje waard is. Drink lekkere cocktails in een van de vele bars of geniet van een diner met uitzicht over de zee. 

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.