Skip to Content

Bieslanddagen

Bieslanddagen

Ieder jaar worden er in het eerste weekend van september de Bieslanddagen georganiseerd. Dit is een supergezellig en groen evenement net buiten de stad. Echt in het groen dus. Op een klein gebied werken er een aantal boerderijen, horeca en kinderdagverblijf samen om de leukste activiteiten op te zetten. En met succes; ieder jaar komen er meer mensen op af.

Stiekem ook wel jammer, want voor mij was het gewoon te druk. Zoals je eerder al kon lezen bij ons bezoekje aan Disneyland hou ik niet van drukte. Jammer, want ze hadden echt hele leuke activiteiten opgezet. Een aantal hebben we er van kunnen doen, maar veel hebben we laten gaan. De drukte mag de pret echter niet drukken en ik wil graag met jullie wat foto’s van deze leuke dag delen. Manlief mocht zowaar vandaag het fototoestel vasthouden, dus sta ik er zelf ook een paar keer op.

We gingen op zondag hier heen, dat is ook de dag dat we rustig aan doen en croissantjes op bed eten. We hadden afgesproken om oma en nichtje daar te ontmoeten, aangezien oma aan het oppassen was. Dit werd dus iets later dan dat we normaal doen als we op pad gaan. Gelukkig is onze peuter gewend om nu wat later te gaan slapen, dus durfden we het toch aan om te gaan.

Bij de kinderopvang

Als eerste gingen we naar het terrein van het kinderdagverblijf. Dit hebben ze echt supergoed geregeld. Achter een boerderij waarin een aantal lokalen zijn gemaakt zijn verschillende speelvelden. Daarnaast zijn er nog heel wat bijgebouwen. Hier vonden dan ook de meeste activiteiten voor kinderen plaats. Naast gebruik maken van de vaste toestellen en speelgoed waren er diverse oud hollandse spelletjes opgezet, kon je je laten schmincken.

In de middag werd hier ook ieder uur een poppenkastvoorstelling gegeven. Naar wat ik hoorde was deze vooral op het einde een beetje spannend waardoor er interactie ontstond.

Zelf ben ik lekker met onze zoon gaan spelen in de nu uitgestorven speeltuin.

2014-09-07 12.51.46 (640x426)

en kon je een ritje maken op een paard. Genoeg keus dus. Grappig was wel dat onze peuter eerst niet durfde, dus toen haar nichtje eerst ging werd ze boos en ging ze huilen wat ze wou ‘ook’.

Op de boerderij

Verderop lag er ook een boerderij waar ze koeien houden voor de melk en om te slachten. Op een tractor met aanhanger kon je hierheen gebracht worden. Dan kwam je gelijk door het weiland waar een deel van de koeien staat.

Hier was het echt topdrukte, dus na een foto in het hooi en het geven van wat hooi aan de koeien. Dit vonden de dames heel erg leuk en spannend. Dat is het voordeel als ze samen zijn. De een steekt de ander aan.

S

Vooraan de boerderij hadden ze ook nog kippen.

Bed & Breakfest

Voor de terugweg hadden we geen zin om te wachten dus namen we de benenwagen terug naar opa die met de kinderwagen was achtergebleven.

In dit buitenleven krijg je wel trek. Vlakbij de plek waar we onze auto kwijt konden was er een bed en breakfest waar ze nu djembé lessen gaven en verse biologische hamburgers of lamsvlees met verse groenten. Dat ging er prima in! Daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan en te slapen. Manlief was ondertussen nog snel even de boekenmarkt ingedoken. Wonder boven wonder ook

We hadden nog zoveel meer kunnen doen. Zo kon je er boomstammen verven, was er een pluktuin, kon je knuffelen met kalfjes, was er een demonstratie van een houtzagerij en met roofvogels, meer inloop knutselworkshops, een kinderboerderij en ga zo maar door. Voor vandaag was het prima, we hebben meer dan genoeg gezien en gedaan. Volgend jaar weer een poging, en dan gaan we toch wel eerder.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.