Skip to Content

Binnenspeeltuin Avontura Delft; speelparadijs & ballenbak

Binnenspeeltuin Avontura Delft; speelparadijs & ballenbak

Volgende week begint de schoolvakantie. Gezien de regen van de afgelopen weken is het dan fijn als je een back-up hebt voor de eindeloze regendagen. Toen ik onlangs voorbij zag komen dat er een nieuwe binnenspeeltuin in de stad zou komen was ik hier erg nieuwsgierig naar. Je kon er ook niet omheen, van aanplakborden in de stad tot en met berichten in je timelijn op Facebook.

Er is er al wel één, maar die zit helemaal aan de andere kant van de stad en was me niet zo heel goed bevallen. Op een half uur rijden heb je er meer, maar dat vind ik weer iets teveel van het goede. Dit is vijf minuutjes met de fiets, dus zou ideaal zijn. Tijd dus voor een proefje.

Avontura Delft

Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl

De ervaring leert dat je vaak één of enkele uurtjes kwijt bent aan een ochtendje binnenspeeltuin. Voor de kinderen onder de vier is er vaak een apart gebied met een ballenbad, klimtoestel en wat blokken om te bouwen. Met een beetje geluk ook nog een glijbaan en dat is het. Voor oudere kinderen is er vaak veel meer te doen. Dat viel me hier enorm mee. Nu zijn de kinderen alweer iets ouder, de vorige keer is toch al wel weer bijna een jaar geleden. Maar ze konden hier volop spelen. Het viel me op dat het aanbod ook zeer divers was. Niet alleen maar een enorm klimtoestel waar je kind de weg kwijtraakt, maar verschillende disciplines.

Speelpleinen

Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl
Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl
Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl
Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl
Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl
Binnenspeeltuin Avontura Delft - Mamaliefde.nl

Zo had je een dreumeshoek waar een aantal boxen stonden, een interactieve auto met een soort puzzels en diverse lachspiegels aan de muur. Ook een grote tafel met een kralenstang ontbreekt niet. Dat hebben ze wel echt heel leuk gedaan, kan je dreumes toch spelen zonder onder gelopen te worden. Daarnaast staat een ommuurde ruimte met divers speelgoed voor kinderen onder de vier jaar. Van kussens met auto’s en dieren erop, tot een miniballenbad, een klimtoestel en een glijbaan. Een klein nadeel; de instap is erg hoog zodat we zelfs de kleuter nog moeten helpen om in het ballenbad te komen.

Met de klok mee kom je daarna bij de klimvulkaan. Omdat het lekker rustig was konden ze dit goed ontdekken. In het begin een beetje springen als een airtrampoline maar al snel probeerden ze de hoogte in te gaan. Bij voorkeur zonder de handige handvatten aan de zijkant. Groot was de verbazing toen ik dochterlief de bovenste rand aan zag tikken. Dat had ik echt niet verwacht. In de hoek vind je een groot ballenbad met een aantal luchtdrukkanonnen voor de ballen. Je moet alleen wel eerst de ballen omhoog gooien voordat je ze in de lucht kan schieten. Een buis die ze naar boven zuigt was hier wel makkelijk geweest.

Rondom dit grote ballenbad dat best diep was, is een rodelbaan. Met plastic karretjes kan je naar boven lopen om vervolgens naar beneden te rollen. Dit kan best snel gaan, daarom waren er meerdere ‘remmen’ ingebouwd. Zo blijft het ook leuk voor iets jongere kinderen die niet van al te snel gaan, houden.

Het grootste gedeelte is natuurlijk het enorme klimparadijs voor kinderen vanaf vier jaar. Vanaf een ronde pilaar met elastieken waar je naar boven of beneden kan klimmen, meerdere glijbanen, loopbruggen, tunnels, trappen en andere hindernissen verspreid over meerdere verdiepingen. Niet echt extreem groot maar gewoon leuk. Het voordeel is dat het dan ook overzichtelijk blijft en je je kind een beetje in de gaten kan houden. In het klauterplein vind je ook een raceparcours met elektrische auto’s en een drietal trampolines.

Voor actieve kinderen is er in de linkerhoek een pannakooi waar ze kunnen voetballen. Na schooltijd stroomde die meteen vol en werden er teams gemaakt waarna ze zich uitleven. Het hoeft dus niet meer alleen maar digitaal 😉

De andere kant van de zaal hebben we niet eens goed bekeken, alleen voor de toiletten zijn we hier geweest en hebben ze ook even in de bouwplaats met grote schuimen blokken gespeeld. Ook hier was er nog een slowglijder, een glijbaan waar je op een luchtband naar beneden glijdt. En twee ouderwetse caravans waar kinderen lekker in konden spelen.

Verspreid over de enorme hal waren er ook diverse interactieve games; van een reusachtige tablet waar je bijvoorbeeld op kan kleuren, tot en met een spel waarbij het scherm op de grond wordt geprojecteerd en je hem met je voeten moet besturen. Er was ook nog een discovloer met gezellige lampen.

Eten & Drinken

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, maar er is voldoende keuze bij de bar. Van een kop koffie of thee, tot en met verse sappen en kannen limonade. Voor een lunch kan je kiezen uit diverse belegde broodjes, patat, poffertjes of pannenkoeken. Voor de lekkere trek hebben ze diverse soorten gebak, maar ook komkommersticks met een dip. Ze hebben hier ook gratis wifi waar een paar ouders gretig gebruik van maakten zodat ze konden werken achter de laptop terwijl de kinderen aan het spelen waren. De prijzen vielen mij enorm mee.

Krijspaleis

Binnenspeeltuinen hebben vaak niet voor niets de bijnaam van krijspaleis. Daarom ga ik bij voorkeur buiten schooltijd, dan is het vaak een stuk rustiger en kunnen ondernemende peuters ook prima op ontdekking in de speeltoestellen voor 4 jaar en ouder. Wij waren hier op een woensdag en rond één uur kon je echt merken dat de scholen uit waren. Waar ze eerst nog met zijn drieën op de klimvulkaan zaten, moesten ze dit al snel delen met hele groepen van kinderfeestjes en werden ze nog net niet ondergelopen.

Ondanks dat ze pas een week open zijn, waren alle grote picknicktafels in het horecagedeelte ook al gereserveerd voor kinderfeestjes. Hier stonden kleurplaten, kleurtjes en limonade klaar om ze op te wachten. Op zich vond ik het volume nog wel meevallen, maar onze dochter had op een gegeven moment haar handen voor haar oren.

Het is mij in ieder geval prima bevallen. Het was duidelijk nieuw; alles was nog superschoon. Na afloop nog even overlegt met manlief, en er gaat zeker een jaarabonnement komen voor de jongste. Zeker als de kleuter straks vijf dagen naar school gaat kan ik gezellig samen met hem op pad en een ochtendje spelen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.