Skip to Content

Binnenspeeltuin Monkey Town Delft

Binnenspeeltuin Monkey Town Delft

Soms vraag ik me af hoe mijn ouders dat vroeger deden met ons. Oké, we speelden vooral heel veel buiten met vriendjes en vriendinnetjes, en als het regende kwamen de dozen met Lego op tafel. Maar zo af en toe in de vakantie, moet je er gewoon even tussenuit. In ieder geval ik wel. Zeker nadat we een paar dagen veel binnen waren geweest omdat we druk bezig waren met de herinrichting van de kinderkamers. Tijd dus om er even tussenuit te gaan, en laat er nu net afgelopen week een nieuwe binnenspeeltuin geopend zijn.

Monkey Town Delft is de derde in de stad om precies te zijn. Op de tweede hebben we een jaarabonnement gehad. Omdat deze in eerste instantie na de zomer al geopend zou worden heb ik even gewacht met verlengen. Eerst even een ‘vergelijkend warenonderzoek’. Ook omdat ze nu allebei naar school gaan en we dus niet zo heel vaak meer in de binnenspeeltuin te vinden zijn. Dus sprak ik gisteren af met Miriam om samen met de kids op onderzoek uit te gaan.

In de kerstvakantie naar Monkey Town

Het had niet veel gescheeld of dochterlief was er al geweest, twee dagen voor de opening was namelijk een vriendinnetje jarig en ze hadden hier al gereserveerd. De andere in de stad kennen de meeste kinderen nu wel omdat de helft van de kinderfeestjes daar gevierd worden. Helaas waren ze nog net niet open, dus moesten ze uitwijken naar een andere locatie.

Op de openingsdag konden we niet, dus spraken we af om op vrijdag te gaan. Op vrijdag en zaterdag hebben ze er namelijk een “all you can eat”-buffet. En niet zomaar een buffet, maar een gezond buffet. Dat moesten we natuurlijk eens nader aan een onderzoek onderwerpen. Want een “all you can eat” in een binnenspeeltuin; dat klinkt ideaal met kinderen. En hoe gezond is gezond? Dit deden we op eigen initiatief dus hebben we ook gewoon voor betaald.

Gezond “all you can eat” in binnenspeeltuin?

Rond vier uur zou het buffet klaargezet worden. De kinderen begonnen al wat trek te krijgen en vroegen of we al gingen eten. De snackbargeur van patat was ondertussen erg sterk aanwezig, dus we waren erg nieuwsgierig naar wat er geserveerd zou worden en wat ze verstaan onder een gezond buffet. We hadden al wel afgesproken om patatjes te vermijden.

Om vijf over vier waren ze nog bezig met de laatste voorbereidingen, wel werd ons vriendelijk uitgelegd hoe het buffet opgebouwd zou worden. Tien minuten later keken we nog een keer en stond het klaar. De oudste dames hadden ondertussen erg veel trek, dus ging ik met hen als eerste even kijken.

Er is een warm gedeelte met diverse gerechten zoals pasta met ham, kaas, broccoli en kaas, een heerlijk gekruide nasi, aardappelgratin, kippenpootjes, worstjes, gehaktballetjes in saus, gegrilde groenten. Hier kan je doorgeven wat je wilt en dat wordt opgeschept. De dames kozen allebei de aardappelgratin en de worstjes.

Vervolgens zijn er nog krieltjes en een soort falafelballetjes met groenten en een uitgebreide saladebar en een soep met diverse extra’s. Bij de tomaatjes in de saladebar zijn echter wel met een kruidendressing besprenkeld zodat onze zoon die echt gek is op minitomaatjes hier niets van moest hebben. Het voordeel is wel dat overal veel groenten in verwerkt zijn, en je dus niet kale pasta met een rode saus opschept.

Geen patat, pannenkoeken en pizza’s zoals je die over het algemeen bij een (kinder)buffet mag verwachten. Maar smaakvol en lekker eten. Nu waren de porties voor de kinderen wel erg groot, ze kregen echt een enorme schep met aardappelgratin en vier worstjes (niet dat ze dat erg vonden want ze gingen allemaal op). Als je betaalt krijg je een bandje zodat je later nog terug kan komen.

Ideaal dus om te beginnen met een paar gehaktballen, dan kan je kind weer even spelen en kan je later nog een keer halen en warm eten. En voor jezelf het voordeel dat je niet moeilijk hoeft te doen als je kind niet wil stilzitten en je zelf ook rustig kan eten terwijl het nog warm is! Als ze uitgespeeld en gegeten zijn kan je naar huis en kunnen ze direct naar bed. Ze zijn open tot acht uur, dus je kan rustig eten en je hoeft niet je haasten.

Anders dan andere binnenspeeltuinen?

Ze hebben hun best gedaan om iets anders dan de andere speeltuinen neer te zetten en in die opzet zijn ze zeker geslaagd. Zo zijn er niet alleen fietsen maar ook paarden en zelfs een eenhoorn waarop je rondjes kan rijden. Er is een gedeelte met heel veel Hubelinosteentjes waar enorme knikkerbanen gebouwd kunnen worden. Een laserbaan waarbij je bij de ingang een muntje krijgt (rest kan je bijkopen), en zelfs een 5D-bioscoop (ook tegen bijbetaling). Ik zag zelfs een gymgedeelte met sporttoestellen, voor ouders?

Bijzonder is ook het theater, waar in ieder geval in de middag een minidisco wordt georganiseerd en de kinderen met een aantal verklede dames op bekende liedjes gaan dansen. Natuurlijk zijn er ook nog de gemotoriseerde auto’s, springkussen, en een enorm klimtoestel. Het peuterplein is open opgezet zodat je je kind in de gaten moet houden en niet alleen de ingang.

Horeca als basis

Na afloop sprak ik nog wel even met een dame die één van de managers is, zij vertelde dat ze uit een horeca-familie komt en dit graag wilde opzetten. Hiervoor werkt ze veel samen met Monkey Town Gouda die veel ervaring heeft op het gebied van binnenspeeltuinen. Monkey Town is namelijk een franchiseorganisatie. De achterliggende gedachte onder andere dat zelfs als je werkt, je hier na een werkdag terecht kan om nog even te eten en te spelen om het weekend goed te beginnen.

Maar ook overdag kan je gebruik maken van het buffetrestaurant met een divers aanbod. Al zal het wel fijn zijn als je bij de keuken ook zo’n pieper krijgt als je iets warms bestelt. In dat opzicht is niet alleen de binnenspeeltuin anders maar ook het horecagedeelte veel uitgebreider. Het is echt de combinatie van een restaurant en horecagelegenheid waar je prima met kinderen kan komen. In plaats van bij de Ikea of de MacDonalds.

Laatste advies

Mocht je ook nog deze kerstvakantie een bezoekje brengen; doe wel een shawl om of een dikke trui. De verwarming doet het nog niet, en houd er rekening mee dat de parkeerplaats nog niet af is dus je mogelijk langs de kant van de weg moet parkeren. Er zijn verkeersmannen aanwezig om dit in goede banen te leiden.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.