Skip to Content

Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof: Ervaar de natuur met blote voeten

Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof: Ervaar de natuur met blote voeten

Ben je op zoek naar een leuke en avontuurlijke activiteit in de natuur? Dan is het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof een echte aanrader! Het Blotevoetenpad is een unieke wandelroute waarbij je op blote voeten door de natuur loopt en verschillende ondergronden en elementen kunt ervaren.

In dit artikel nemen we je mee naar het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof in Flevoland en vertellen we je alles wat je moet weten over deze bijzondere attractie.

Wat is een blotevoetenpad?

Een blotevoetenpad is een speciaal aangelegd pad waar je op blote voeten kunt wandelen en verschillende ondergronden en elementen kunt ervaren. Het blotevoetenpad is bedoeld om je zintuigen te prikkelen en je te laten genieten van de natuur op een bijzondere manier. Bij het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof loop je over verschillende ondergronden zoals zand, gras, houtsnippers en water.

Dit pad is ongeveer 2 kilometer lang en voert je langs verschillende obstakels en uitdagingen, zoals boomstammen om over te lopen, een wiebelbrug en een modderbad. Het Blotevoetenpad is geschikt voor jong en oud en is een leuke activiteit om te doen met het gezin, vrienden of collega’s.

Geschiedenis van het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof

Het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof is geopend in 2018 en is aangelegd op het terrein van boerderij Sternhof in Zeewolde. De eigenaren van Sternhof wilden graag een unieke attractie creëren waarbij mensen op een bijzondere manier kennis konden maken met de natuur. Het idee van het Blotevoetenpad was geboren en na een periode van ontwerpen en aanleggen was het pad klaar om bezoekers te ontvangen.

Het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof is een groot succes en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het pad is inmiddels uitgebreid met verschillende activiteiten en workshops en is een populaire locatie voor kinderfeestjes en bedrijfsuitjes.

Wat kun je verwachten op het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof?

Het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof biedt verschillende uitdagingen en activiteiten voor jong en oud. Tijdens de wandeling kom je verschillende obstakels tegen zoals boomstammen om over te lopen, een wiebelbrug en een modderbad. Het pad gaat ook door de bloementuin, de grote biologische moestuin en het mooie labyrint op het gras of het uitdagende doolhof met touwen.

Ook kun je onderweg genieten van de mooie natuur en de rustgevende omgeving. Uitrusten kan tussendoor op de twee hoge bungelbanken die langs het pad staan of aan de tafels bij het receptie of op het zand.

Het Blotevoetenpad is geschikt voor alle leeftijden, maar houd er wel rekening mee dat het een actieve wandeling is waarbij je soms uitdagende obstakels tegenkomt.

Ook is het belangrijk om te weten dat je tijdens de wandeling op sommige plekken natte voeten kunt krijgen, dus het is handig om een handdoek en eventueel een extra paar sokken mee te nemen.

Tips voor je bezoek aan het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof

Wil je een bezoek brengen aan het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof? Hieronder geven we je enkele tips om je bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen:

  • Trek makkelijke kleding aan die vies mag worden en waarin je goed kunt bewegen.
  • Neem een handdoek en eventueel een extra paar sokken mee.
  • Zorg voor goed schoeisel om aan te trekken na afloop van de wandeling.
  • Neem iets te drinken en eventueel wat te eten mee voor onderweg.
  • Het Blotevoetenpad is geopend van april tot en met oktober en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Check daarom vooraf de website van Sternhof voor de actuele openingstijden en andere belangrijke informatie.

Conclusie

Het Blotevoetenpad Zeewolde bij Sternhof is een bijzondere attractie waarbij je op een avontuurlijke manier de natuur kunt beleven. Het pad biedt verschillende uitdagingen en activiteiten voor jong en oud en is geschikt voor een gezellig dagje uit met het gezin, vrienden of collega’s.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.