Skip to Content

10 leuke boerderij activiteiten om te bezoeken

10 leuke boerderij activiteiten om te bezoeken

Wil je binnenkort een dagje uit of een weekendje weg? Denk dan eens aan een bezoek aan de boer! Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen op de boerderij. Zoekdeboer heeft een overzicht gemaakt met leuke tips van boerderij activiteiten waar je terecht kan met kinderen of ook volwassenen.

Breng een bezoek aan Beleef en Kaasboerderij De Deelen in Friesland

In het hart van Friesland in het dorpje Tijnje ligt de prachtige kaasboerderij van Sietse en Hendrika: Kaasboerderij de Deelen. De kaasboerderij is een echte beleefboerderij. Ze hebben een speeltuin, een leuke beleefroute waar je meer komt te weten over de boerderij en de kaasmakerij. En ze verkopen hun eigen gemaakt vers ijs. Perfect voor een dagje uit in Friesland!

Alpaca’s verzorgen bij Hertenboerderij de Weerd

Altijd al eens voor een alpaca willen zorgen? Tussen de Veluwe en de IJssel, bijna op de grens van Gelderland en Overijssel, ligt Hertenboerderij De Weerd. Hier kun je tijdens je vakantie je eigen alpaca uitkiezen die je tijdens je verblijf mag verzorgen en waar je óók mee mag wandelen. Een keer wat anders dan een hond uitlaten!

De alpaca’s zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, waardoor ook het aantal alpacaboerderijen in Nederland flink is gegroeid. Vaak bieden deze boerderij activiteiten met de alpaca’s aan. Zo kun je mee met een alpacawandeling, of deelnemen aan een Meet & Greet, waarbij je ze ook mag voeren. En wat dacht je van yoga tussen de alpaca’s? Zelfs een picknick in de alpacaweide behoort tot de mogelijkheden!

Helemaal uniek is het verzorgen van je eigen alpaca tijdens je verblijf. Want op veel alpacaboerderijen kun je inmiddels óók overnachten! Bekijk hier welke alpacaboerderijen er allemaal zijn waar jij terecht kunt voor een leuk uitje of een vakantie.

Koeien knuffelen bij Koel ’n Bekke Geesteren

Heerlijk tot rust komen tegen het lijf van een knuffelkoe? Dat kan bij Koel ‘n Bekke in Geesteren (Overijssel). Ben je eenmaal ontspannen dan is de kans groot dat je een dikke knuffel terugkrijgt van de knuffelkoe. Ook is het mogelijk om een fotoshoot te laten maken op de boerderij.

Boerderijwinkel WIEKS met stallen

Stap lekker op de fiets en breng een bezoek aan Boerderijwinkel WIEKS scharrelmelk in Noord-Brabant. Naast de mooie producten die ze in de winkel verkopen kun je hier ook terecht voor een zelf getapt softijsje (open tijdens het seizoen). Ben je bij de boerderijwinkel geweest, vergeet dan ook zeker niet om even langs de stal te fietsen want ook daar mag je een kijkje nemen.

Boerderij de Stelhoek met speeltuin

Heerlijk in het zonnetje plaatsnemen op het terras, terwijl de kinderen zich uitleven in de grote speeltuin? Dat kan bij Boerderij de Stelhoek. Er worden ook regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. In het seizoen mogen kinderen zelf aardappels rooien of fruit plukken.

Wist je dat je bij heel veel locaties een bezoek aan de boerderijwinkel kunt combineren met een kijkje in de stal? Hier staan alle boerderijwinkels voor je op een rij.

Paardencoaching Boerderij de Weiden

Wist je dat paarden ontzettend unieke dieren zijn? Bij Boerderij de Weiden in Gelderland geven ze zelfs paardencoachingsessies. Zo leer jij jezelf nog beter kennen. Echt een aanrader! Ook hebben ze een leuke speurtocht over de boerderij die je zelfstandig kunt doen.

Hoeve Ravenstein boerderij activiteiten

Op Hoeve Ravenstein in Baarn hebben ze een prachtige uitgebreide boerderijwinkel die zij zelf ook graag een ‘duurzame supermarkt’ noemen. Duurzaam, omdat er bij hun producten geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of groeihormonen. Supermarkt vanwege het wel zéér uitgebreide assortiment….maar dan zónder de bijbehorende hectiek of wachtrij bij de kassa. Èn met persoonlijke service natuurlijk!

Ze organiseren hier ook regelmatig leuke evenementen. Zo hebben ze op 1 april bijvoorbeeld een jongedierenmaand. Dus pak je agenda er maar bij en schrijf het alvast op!

Knuffelen met varkens bij Landgoed de Peerdegaerdt

Knuffelen met varkens, ja je leest het goed! Knuffelen met varkens. Bij Landgoed de Peerdegaerdt is dat heel normaal. Ginger en Knor staan bekend als de knuffelvarkens. Er zijn al heel wat mensen het erf af gegaan die een leuke selfie hebben gemaakt met Ginger en Knor. Want wie kan er nu zeggen dat hij/zij met varkens op de foto staan?

Logeren in een hooiberghut bij boerderij Berg

Logeren in een knusse hooiberghut midden in het weiland, vergaderen met uitzicht op de koeien, of een leerzame dag op de boerderij. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is boerderij Berg in het Zuid- Hollandse dorpje Stompwijk voor jou de perfecte locatie!

Kamperen bij Camping Geelenhoof

Op zoek naar een kindvriendelijke camping met boerderij activiteiten? Dan moet je echt even een bezoekje brengen aan de website van Zoekdeboer want hier staat ook camping Geelenhoof in Limburg tussen. Een 4-sterrencamping met ontzettend veel voorzieningen en accommodaties. Van kamperen met je eigen kampeermiddel tot luxe overnachten in een glampingtent. En binnenkort kun je hier ook overnachten in een vliegtuig.

Bovenstaande locaties geven je een beeld van wat er allemaal te doen is op de boerderij. Veel dus! Er zijn natuurlijk veel meer locaties waar je terecht kunt.

Meer boerderij activiteiten vind je op Zoekdeboer

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.