Skip to Content

Boerderijvakanties tussen de dieren

Boerderijvakanties tussen de dieren

Kinderen vinden dieren helemaal geweldig, of het nu een hond of kat is die ze op straat zien en willen aaien tot en met de dierentuin. Het spreekt ze heel erg tot de verbeelding. Geen wonder ook dat er zoveel knuffels zijn van dieren, lekker zacht en aaibaar. Een boerderij vakantie met overnachten tussen de dieren hoeft niet meteen heel duur te zijn. Hieronder vind je opties in Nederland, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Bauernhof in Oostenrijk.

Stichting Vrije Recreatie

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Overweeg bijvoorbeeld eens om te overnachten bij een boer. Je slaapt dan in een safaritent, waarbij je kunt kiezen tussen tenten zonder water en elektriciteit en waar je de haard moet stoken om het warm te krijgen of voorzien van alle luxe inclusief keuken, stromend water en elektriciteit. Wil je overnachten in je eigen tent of caravan; dan kun je ook kiezen voor de Stichting Vrije Recreatie waar je overnacht op een veld op de boerderij. Op veel boerderijen kun je ook helpen met het voeren van de dieren, ze aaien of is de boer er om meer te vertellen.

Meer informatie vind je hier.

Boerenbed

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Even helemaal opgaan en één zijn met de natuur? Dan is Boerenbed een ideale vakantie met jouw kinderen voor de ultieme boerenervaring. Het BoerenBed is voor iedereen die houdt van dat knusse sfeertje op de camping, maar ook op zoek is naar een comfortabele boerderijvakantie midden in de natuur. De BoerenBed-boerderijen bieden een inspirerende en veilige omgeving voor gezinnen met kinderen, waar ze naar hartenlust kunnen leren en ontdekken over het boerenbuitenleven!

De tenten zijn volledig ingericht, inclusief eigen toilet, privédouche, hoge kwaliteit bedden en een compleet ingerichte keuken. Van alle gemakken voorzien en zonder elektriciteit. En laat dat nou juist de grootste luxe zijn. Maak je geen zorgen: je telefoon of powerbank k€n je gewoon in het boerderijwinkeltje opladen. Ook is het mogelijk een tent te boeken met een hot tub! Geniet van de schoonheid van het Hollandse platteland en ervaar het leven op de boerderij tijdens jullie familievakantie.

Je vindt het BoerenBed in Nederland, maar ook in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Kom logeren op de boerderij!

Lees ook: Ervaringen bij Boerenbed Wesselink

Meer informatie vind je hier.

Farmcamps

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Ontsnap uit het dagelijkse drukke leven om gezellig samen te zijn en te genieten van het leven op de boerderij! Op stap met de boer, knuffelen met de dieren, slingeren in de Hooischuur, spetteren bij de Water Pret Weide en samen spelenderwijs leren over de boerderij. Of laat je leiden door het ritme van de dag. Je logeert bij Farmcamps in luxe Safaritenten, Haytenten, Ranchtenten, Farmtenten, Lodgetenten of Barntenten. Glamping op en top! Elke FarmCamps boerderij is uniek in zijn soort, grootte en omgeving. Het comfort, de gastvrijheid en het vertrouwde gevoel is echter bij alle FarmCamps boerderijen gelijk.

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn alle opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Daarnaast krijg je tijdens je verblijf een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. De boeren of boerinnen vertellen jullie graag hoe zij werken en maken je wegwijs op hun boerderij. Zo kom je op plekjes waar je eigenlijk normaal niet komt en krijg je heel bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.

Meer informatie vind je hier.

Lourenshoeve

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Heb je een eigen paard of pony en wil je deze graag meenemen op pony vakantie? Dat kan bij de Lourenshoeve. Ze beschikken over ruim voldoende kwalitatieve stalruimte voor je paard en rijtuig. Bovendien is de omgeving perfect voor eindeloos lange ritten… Heerlijk! Ook als je geen eigen paard hebt, kun je hier genieten van een paardrijvakantie. Je kan hier namelijk dagelijks lessen op een paard of pony van de manege. Onder begeleiding van een allround ORUN-instructeur kun je de basisprincipes leren of werken aan jouw verbeterpunten.

Meer informatie vind je hier.

Alpacafarm Vorstenbosch

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Fan van Alpaca’s? Dan is een overnachting op Alpacafarm Vorstenbosch een aanrader! Je kunt hier kiezen tussen een vakantiewoning of op de luxe camping. De vakantiewoning grenst aan één van de alpacaweides. De alpaca’s kun je zien vanuit je raam. Ze kunnen zelf kiezen of ze buiten in de wei staan of binnen op stal. Wil je nog meer een boerderijbeleving en slapen tussen alpaca’s kies dan voor de camping op een van de verschillende alpacaweides. Voor gasten van de camping is er een leuk activiteitenaanbod waarbij kinderen en hun ouders kunnen meehelpen op de boerderij.

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark Molenwaard

Boerderijvakanties tussen de dieren - Reisliefde

Met jonge kinderen is een bezoek aan vakantiepark Molenwaard een aanrader; dit is de boerderij van Fien & Teun die ze vast wel van tv kennen. Hier ervaar je de echte Hollandse poldergastvrijheid in een oer-Hollands vakantiepark, midden in het groene hart en vlakbij de avonturenboerderij Molenwaard. Daarnaast vind je midden op het vakantiepark Molenwaard een mooie natuurplas, deze is ideaal om lekker in te kunnen zwemmen of met een bootje te varen. Ook Fien en Teun zijn bijna dagelijks aanwezig voor een dikke knuffel en leuke foto op het themapark in Groot-Ammers. Fien en Teun vertellen tijdens hun eigen minishow, op een muzikale en humorvolle wijze, de leukste verhaaltjes over het leven op de boerderij.

Lees ook: Avonturenboerderij Molenwaard

Meer informatie vind je hier.

Heb jij wel eens een overnachting tussen de dieren overwogen?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.