Skip to Content

Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes

Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes

Eén van de nieuwste trends op foodgebied zijn de bubbelwafels en freakshakes. Waarbij er geldt more is more. Een eenvoudige Luikse wafel met verse aardbeien en slagroom is niet meer voldoende. En natuurlijk moet het er ook een beetje instagrammable uitzien. Toen ik eerder dit jaar in New York was keek ik mijn ogen uit. Maar ook in Nederland openen er veel meer plekken waar je hiervoor terecht kan zoals Wafellicious.

Zo waren we vorige maand in de Markthal Rotterdam waar de kinderen dit natuurlijk wel wilden proberen en waren we uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan Wafellicious, vlakbij het station in Eindhoven. Nu ligt dat voor ons niet naast de deur, maar moesten we vorig weekend papa naar de trein brengen op station Eindhoven, dus gingen we toch even langs. Gelukkig waren ze open tot 9 uur dus konden we daar een ’toetje’ halen.

Wafellicious Eindhoven

Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes - Reisliefde

Zoals gezegd vind je op zo’n vijf minuten lopen van het station Waffelicious. Het is misschien even zoeken, het is geen heel breed pand dus je loopt er zo voorbij, al hadden de kinderen de enorme ijshoorn al snel gespot. Je kan kiezen om binnen te zitten waar een aantal zitplekken zijn gecreëerd of buiten op het terras. Doordat het niet heel groot is, is het vrij minimalistisch ingericht met een enorme spiegel en wat groene plantenbakken. Je komt er tenslotte voor de wafels!

Wel jammer was dat er geen toilet was, toen zoonlief naar de wc moest (gelukkig gaf hij dat op tijd door voordat we hadden besteld) werden we verwezen naar de McDonalds verderop in de straat.

Bestellen

Voordat je kan genieten moet je eerst even je bestelling doorgeven, als je voor het eerst komt wordt even kort uitgelegd (in het Engels) hoe het werkt. Je krijgt een geplasticifeerde menukaart en een stift waarop je je keuzes kan aangeven. Zo kan je kiezen voor een wafel, bubbelwafel of een shake. Dit zijn warme, verse en luchtige wafels die gemaakt worden met pannenkoekenbeslag. De wafel is ‘plat’ en de bubbelwafel wordt als een soort ‘hoorntje’ gevouwen.

Vervolgens kan je kiezen welke garnering je wil; van een spread tot vers fruit, chocolade, sprinkels, slagroom of een bolletje ijs. Alles kan en mag! Let wel op dat naar mate je meer toevoegt de prijs ook hoger wordt, maar dat is logisch en staat duidelijk aangegeven zodat je zelf kan bepalen voor hoeveel je gaat. Onderaan schrijf je je naam op en dan lever je hem in. Je kan nog kiezen tussen ter plaatse opeten of meenemen.

Tip: Woon je in de buurt van Eindhoven dan kan je ook de wafels laten thuisbezorgen via Deliveroo of thuisbezorgd!

Een klein feestje

Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes - Reisliefde
Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes - Reisliefde

Vervolgens gaan ze aan de slag om een feestje te maken van je bestelling. Vooraf had ik al wat foto’s gezien, maar toen het geserveerd werd was ik helemaal onder de indruk. Net zoals de kinderen! Ze hadden allebei gekozen voor een platte wafel, dat leek me wel zo handig met eten. En hij was echt prachtig versierd, dat met chocolade de naam van de kinderen en een smilie waren getekend, maakte het natuurlijk helemaal af!

Natuurlijk konden ze niet wachten om aan te vallen. Met een vorkje werd het verse fruit er tussenuit geprikt; allebei hadden ze gekozen voor aardbeien en de één in combinatie met ananas en de ander appeltjes met kaneel, wat echt heerlijk was. En dan nog de chocolade en sprinkels. Het bolletje ijs werd ook erg gewaardeerd, vooral het aardbeienijs vonden ze erg lekker.

Wafellicious Eindhoven; bubbels, wafels en shakes - Reisliefde

Natuurlijk was dit veels te veel, zelfs met mama die een paar hapjes mee proefde en met een vooruitziende blik zelf geen wafel had besteld. Gelukkig konden we de wafel zelf meenemen naar de camping. Die na een nachtje in de koelkast, de volgende ochtend bij het ontbijt nog steeds zeer werd gewaardeerd en allebei helemaal opgingen!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.