Skip to Content

Buckingham Palace: Het Iconische Verblijf van de Britse Monarch

Buckingham Palace: Het Iconische Verblijf van de Britse Monarch

Buckingham Palace is één van de meest bekende en herkenbare gebouwen ter wereld. Gelegen in het hart van Londen, dient dit iconische gebouw als de officiële residentie van de Britse monarch. Met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis is Buckingham Palace uitgegroeid tot een symbool van het Britse koningshuis.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is een van de meest iconische en bekende gebouwen ter wereld en dient als de officiële residentie van de Britse monarch. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en indrukwekkende kunstcollectie is het een populaire toeristische attractie in Londen.

De State Rooms, Royal Mews en de wisseling van de wacht zijn slechts enkele van de beroemde tradities die bij het paleis horen. De toekomstige renovatie zal ervoor zorgen dat Buckingham Palace nog vele jaren als een symbool van het Britse koningshuis zal blijven bestaan.

Geschiedenis van Buckingham Palace

Buckingham Palace is oorspronkelijk gebouwd als een herenhuis voor de hertog van Buckingham in 1703. In 1761 werd het aangekocht door koning George III als een privéwoning voor koningin Charlotte. In de daaropvolgende jaren werd het gebouw flink uitgebreid en gerenoveerd door verschillende architecten.

Het was koningin Victoria die in 1837 als eerste vorst in Buckingham Palace ging wonen en het gebouw als de officiële residentie van de Britse monarch vestigde. Sindsdien hebben vele koningen en koninginnen er gewoond en hun stempel op het gebouw gedrukt.

Architectuur

Buckingham Palace is gebouwd in de neoklassieke stijl en bestaat uit 775 kamers. Het gebouw is opgetrokken uit Portlandsteen en heeft een imposante voorgevel van 108 meter breed en 24 meter hoog. Het meest opvallende kenmerk van Buckingham Palace is de beroemde balkonscène die plaatsvindt tijdens speciale gelegenheden, waarbij de koninklijke familie aan het publiek wordt getoond.

De State Rooms

Een van de meest indrukwekkende onderdelen van Buckingham Palace zijn de State Rooms. Dit zijn 19 kamers die worden gebruikt voor officiële ontvangsten en staatsbezoeken. De State Rooms bevatten enkele van de meest waardevolle kunstwerken van het Verenigd Koninkrijk, waaronder schilderijen van Rembrandt, Rubens en Vermeer.

De Royal Mews (Stalhouderij)

Naast het paleis bevindt zich de Royal Mews, een stalhouderij waar de koninklijke paarden en koetsen worden gehuisvest. De Royal Mews is geopend voor het publiek en bezoekers kunnen de indrukwekkende collectie rijtuigen en koetsen bekijken, waaronder de gouden koets die wordt gebruikt tijdens de ceremoniële optochten.

Wisseling van de wacht

Een andere beroemde traditie die plaatsvindt bij Buckingham Palace is de wisseling van de wacht. Elke dag vindt er een ceremonie plaats waarbij de wacht wordt gewisseld voor de poorten van het paleis. De ceremonie wordt begeleid door een militaire band en is een populaire attractie voor toeristen die naar Londen reizen.

Bezoek aan Buckingham Palace

Buckingham Palace is een populaire toeristische attractie in Londen en is gedurende een deel van het jaar geopend voor het publiek. Tijdens een bezoek aan het paleis kunnen bezoekers de State Rooms en de kunstcollectie bekijken. Het hoogtepunt van het bezoek is de kans om de beroemde balkonscène te zien en de indrukwekkende wapenkamer te bezichtigen.

Elk jaar worden er ook speciale tentoonstellingen gehouden in Buckingham Palace. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers de mogelijkheid om unieke objecten en kunstwerken te bekijken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. De tentoonstellingen variëren van mode- en juwelententoonstellingen tot historische tentoonstellingen over de Britse monarchie.

De toekomst van Buckingham Palace

Buckingham Palace is momenteel de officiële residentie van de monarch, maar er zijn plannen om het gebouw te renoveren en te moderniseren. In 2017 werd aangekondigd dat er een renovatieproject van £ 369 miljoen zal plaatsvinden, waarbij de elektrische, mechanische en sanitair systemen volledig worden vervangen en de State Rooms opnieuw worden ingericht. De renovatie zal naar verwachting in 2027 voltooid zijn.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.