Skip to Content

Bumba in dromenland theater recensie

Bumba in dromenland theater recensie

Terwijl Linda lekker met haar prinses op meidenweekend was in Brussel was ook Bumba weer eens in de stad. Linda is helaas ook maar 1 persoon (…;)..) en kon dus niet aanwezig zijn bij de première van Bumba in dromenland. Dat kwam voor ons goed uit, konden wij mooi haar plaatsen innemen voor de nieuwe Bumba theatershow.

Bumba in Dromenland

Clowntje Bumba komt naar het theater! En hij is niet alleen, want Bumba neemt al zijn trouwe vriendjes mee. Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar vaste knuffel Bumba. Maar plots komt haar knuffel tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Samen belanden zij in het Bumbacircus, waar Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen beleven!

Eerste keer in het theater

Voor ons was dit de eerste keer naar het theater. Best spannend, hoewel ik weet dat Loïs het goed vol kan houden in de bioscoop, is het toch weer net even anders in een theater. Aangekomen bij theater de Stoep in Spijkenisse worden we verwelkomd door een gele loper, trossen ballonnen en hordes kleintjes verkleed als Bumba of vergezeld door hun Bumba- of Bumbaluknuffel. Wij waren vanaf een logeerpartij bij opa en oma doorgereden naar het theater, en hadden geen Bumba bij ons. Een teleurgestelde peuter… gelukkig was het pruillipje al snel weg toen wij een heel mooi stickerboek van Bumba kregen van de lieve mevrouw achter de genodigdenbalie!

Interactief

Mama is geen fan, lets be honest… clowns en een vreemd mompelend taaltje. Nope, not my cup of tea. Maar eerlijk is braaf, deze show is echt megaleuk! We hadden ten eerste goede plaatsen in het midden en geen grote mensen voor ons die het uitzicht belemmerde. De show is superinteractief, de kindjes worden heel erg bij de show betrokken. Bijvoorbeeld wanneer ze de lichten doven, wordt er aan de kindjes gevraagd om mee te helpen de lichten uit te blazen.

Magisch

Als Loes nog alleen op het podium staat is het een beetje onwennig. Maar al snel komt het hele circus tot leven en komen Bumba en Bumbalu de boel opvrolijken. Papa en mama vonden het ook hilarisch, dat mompelende zinnetje “sticki magico” waar ze spreuken mee deden werkte echt op onze lachspieren.

Voor Lois was het echter een serieuze zaak, 50 minuten lang heeft zij met open mondje gekeken naar Bumba en al zijn vriendjes. Dansen, klappen en zingen. Ik was bang dat het voor haar leeftijd wellicht niet leuk meer zou zijn, dat ze er met (net) 3 jaar toch te groot voor was. Maar niets was minder waar. Juist op deze leeftijd was het heel leuk omdat ze het echt mee kreeg!

VIP

Na de show mochten wij door Mamaliefde nog naar de VIP-zaal, bezaaid met ballonnen, heerlijke hapjes en drankjes werden we verwelkomd. Supergaaf! Na een kwartiertje kwamen Bumba en Loes, en Bumbalu en de circusdirecteur nog even gedag zeggen. Een handje geven en op de foto met de grote gele held was toch wel even spannend. Maar ook wel heeeeel erg leuk!

Aangenaam verrast

Op naar de parkeergarage (waar je overigens als je 2 keer valt al bent) met een heel moe, maar vooral supervrolijk meisje om de schade te bekijken voor het parkeren. Ik viel bijna om van verbazing. 2 euro maar?! Wauw… ik was al heel erg blij en verrast met alles en dit was (voor iemand die uit de grote stad komt….) toch weer even mooi meegenomen.

Theater de Stoep in Spijkenisse is een mooi theater, schoon en het parkeren is megabetaalbaar. Wij gaan hier zeker vaker naar toe. Bumba in Dromenland was een heel toffe eerste keer in het theater die we niet snel kunnen vergeten. Dat gaat ook bijna niet, aangezien er hier nog dagelijks over wordt gesproken ;).

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.