Skip to Content

Buurman & Buurman worden beroemd

Buurman & Buurman worden beroemd

Zondag 28 februari mochten wij namens Mamaliefde naar het theater. Naar de Buurman en Buurmanshow in het Park Theater van Eindhoven. De Buurman en Buurmanshow wordt geadviseerd vanaf 3 jaar dus besloten we in plaats van kleine broer, tante en neefje mee te nemen. Gezellig met twee kleuters een middagje naar het theater!

De dame en heer hadden er zin in. We zochten in het theater samen onze plekjes. Grote inklapbare stoelen, lekker zacht zitje. We konden het decor al zien. Ze herkenden meteen het Buurman & Buurmanhuis. De show startte. De deuren van het huis werden geopend en daar verschenen Buurman en Buurman op het podium. Meteen herkenbaar aan hun kleding; de gele en rode truien en de mutsjes op het hoofd.

Verhaal

Buurman Pat heeft een nieuwe televisie. Samen met buurman Mat proberen ze de televisie binnen in huis te krijgen. Daar gaat het natuurlijk al meteen mis en wordt er door de kleuters gelachen. Buurman en Buurman willen ook graag beroemd worden om zelf op de televisie te komen. Ze bedenken verschillende ideetjes, beroemde voetballers, muzikanten en ze gaan zelfs goochelen. Dit doen ze door samen aan de slag te gaan en knutselen en timmeren, zagen en klungelen er lustig op los.

Het theaterstuk wordt afgewisseld met vrolijke liedjes. De muziek is geschreven door Ivo de Wijs en cabaretier Jelle Kuiper schreef de teksten. De liedjes zijn zo geschreven dat je snel een beetje tekst kunt meezingen en gezellig kunt meeklappen.

Tijdens de show komen er ook een paar momenten voorbij waar de kleuters schrikken. Dit komt door harde geluiden. Gelukkig kunnen ze daarna snel weer lachen. Er werd zelfs op het puntje van de stoel gezeten toen er een spannende goocheltruc van Buurman en Buurman kwam.

Algemene informatie

De show duurde 60 minuten, een prima tijdsduur voor kleuters. Ze vonden de show erg leuk. Ook het verhaal was goed te volgen. Doordat er veel te zien is en door de afwisseling met liedjes is het goed vol te houden. Wanneer je kind(eren) graag naar Buurman en Buurman op de televisie kijkt, is deze theatershow zeker een aanrader. De show is voor kinderen vanaf 3 jaar. Wij keken met twee kinderen, 5 en bijna 6 jaar. Voor deze leeftijd ontzettend leuk! Ook wij als mama’s vonden de show geslaagd!

Voor meer informatie over de voorstelling en de speellijst verwijs ik je graag hier heen.

Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van de klungelige Buurman & Buurman?

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Ja superleuk! Ik heb het wel eens op tv gezien.

  2. Mama van Dijk schreef:

    Aaah, dat glunderende koppie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.