Skip to Content

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen

Aah heerlijk, het is vakantie! Tijd om met het gezin te gaan genieten van het ‘niks moeten’. Maar hoe ga je dat doen? Mocht je nou nog geen vakantieadres hebben gevonden, dan heb ik een leuke tip voor je. In dit artikel vertel ik je namelijk over de familiecamping Boekels Ven in Brabant. Een heerlijk camping met genoeg voorzieningen, animatie en leuke uitjes in de buurt.

Camping Boekels Ven

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

Deze camping vind je in Boekel, Noord-Brabant. Het is niet zo’n heel grote camping maar doordat hij midden in de bossen staat is hij wel ruim opgezet.

Wij zaten met onze tent op een heel mooie plek links achterin. Vlakbij de douches, het buitenzwembad en het Ven. Maar aangezien de camping niet heel groot is, was ook de kantine op maar een paar minuten afstand. Het was niet zo heel druk dus we hadden vrije keuze wat betreft onze plek. We hadden bewust gekozen voor een rustig stuk, tussen de bomen waar verder nog niemand stond. Heerlijk in de ochtend wakker worden met de zon die tussen de bomen door scheen, en het Ven dat je in de verte al kon zien.

Er is een vaste plek voor jaarplaatsen, seizoenplekken en kampeerplekken. Er zijn op deze camping overigens geen accommodaties te huur. Heb je zelf geen van deze drie tot je beschikking, dan is het tegenwoordig gelukkig ook mogelijk een caravan of soms zelfs een camper te huren. Er zijn websites waar je een caravan of camper kunt huren van een particulier. Deze dien je uiteraard wel zelf op te halen en weer terug te brengen maar als dit op de route ligt is het mooi meegenomen natuurlijk.

Meer informatie vind je hier.

Faciliteiten en voorzieningen

De sanitaire voorzieningen zijn netjes en schoon en de douchehokjes zijn erg ruim. Meerdere malen per dag worden alle sanitaire ruimtes schoongemaakt, wat je een fijn gevoel geeft. Ook de toiletten zijn ruim en netjes.

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde
Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

Ook de waterspeeltuin is schoon en netjes. Er is een dinosaurusfontein aanwezig en een speciaal afgeschermd gedeelte voor de allerkleinsten met een klein bad, glijbaan en een aantal speeltoestellen.

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

En dan de kantine. Deze is erg ruim; binnen is een redelijk grote bar aanwezig en de zaal is ook erg groot. Buiten is een terras met een loungebank en enkele tafels, waar je ’s avonds heerlijk kunt zitten. Aan de bar zijn alle soorten drinken te verkrijgen, van koffie tot Bacardi cola en van standaard bier tot speciaal bier. Voor de kinderen zijn hier tevens Slush Puppy’s, verschillende ijsjes, zakjes chips, zakjes snoep en chocoladerepen te verkrijgen.

Het Ven

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde
Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

Het Ven bestaat volledig uit natuurwater en is redelijk groot. Het water is hier zelfs zó schoon dat je gewoon tussen de goudvissen zwemt! Je kunt helemaal rond het Ven heen lopen en er is een zonneweide. Ook worden er hier in het hoogseizoen activiteiten met waterfietsen, kano’s en kajakken georganiseerd.

Animatie op de camping

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

In het hoogseizoen wordt er elke dag wat georganiseerd voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Zo is er sowieso elke ochtend een knutselclub in de recreatieruimte naast de kantine. Onderstaand vind je een opsomming van een aantal activiteiten.

 • Speurtochten
 • Bingo
 • Slaapfeest voor kinderen
 • Verschillende thema-avonden
 • Casino
 • Playbackshow
 • Soundmixshow
 • Karaoke
 • Quizavond
 • Biercontest
 • Darten
 • Biljarten
 • Forel vissen en roken
 • Barbecue
 • Disco
 • Lampionnenoptocht
 • Kampvuur
 • Zoek de dwazen
 • Zeskamp

Wel is het zo dat dit wekelijks of zelfs dagelijks nog aangepast kan worden. Dit heeft onder andere te maken met de weersomstandigheden en het aantal gasten op de camping. Wij waren er een week voordat de echte zomerdrukte begon, en hebben veel van deze activiteiten niet meegemaakt. Wat we wel hebben kunnen zien en doen lees je hieronder.

 • We hebben de lampionnenoptocht kunnen zien waarbij de kinderen met lampionnen en veel trommels zingend over de hele camping lopen.
 • We hebben meegedaan met de bingo, maar helaas niks gewonnen. Er stonden drie tafels met cadeaus, alle cadeaus zagen er wel echt heel goed uit dus het was zeker de moeite waard om mee te doen. Een boekje voor 5 rondes kost €3,50.
 • Ook was er een muziekavond met een DJ. Dit was erg gezellig, vooral omdat we met het lekkere weer buiten op het terras konden zitten en er veel gasten op af kwamen.
 • Op onze laatste avond was er live darten. Hierbij mag je drie keer met een voetbal op een groot, opblaasbaar dartbord schieten. Erg leuk om te zien hoeveel mannen (en een aantal vrouwen) er mee deden. Nog leuker was het, dat mijn partner uiteindelijk tweede is geworden.

Uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Boekels Ven Brabant ervaringen - Reisliefde

Boekel is erg mooi en ligt in een bosrijke omgeving. Wanneer je de kans hebt om je fietsen mee te nemen op vakantie, zou ik dat ook zeker doen. Er zijn verschillende fietsroutes te vinden in en rondom Boekel. Je kunt de Buurtschappenroute, de Monumentenroute of de Ontginningsroute fietsen. Maar je kunt natuurlijk ook prima zelf een route uitstippelen.

Meer informatie vind je hier.

Leuk om in Boekel zelf naartoe te gaan is De Mouthoeve. Hier zijn 16 verschillende winkels en ateliers gevestigd evenals een brasserie. Ook worden er regelmatig workshops gegeven. Meer informatie vind je hier.

Boekel zelf is niet heel erg groot, maar er zijn veel omliggende dorpen die net zo mooi zijn, hier in de naastgelegen dorpen is van alles te ontdekken. Daarnaast liggen grote steden zoals Uden, Eindhoven, Den Bosch, Gemert en Helmond ook in de buurt.

 • In Handel vind je De Rooye Plas. Dit is een waterski & wakeboardcentrum. Deze vind je hier.
  Paintballen kan in Venhorst. Hier vind je 4 verschillende themavelden waarvan er één is nagebootst uit Call of Duty Modern Warfare. Meer informatie vind je hier.
 • En in Volkel kun je naar recreatiepark Billybird Hemelrijk. Hier kun je spelen, op avontuur gaan én zwemmen! Meer informatie vind je hier.
 • Ook in Volkel vind je zorgdierentuin Zie-Zoo. Dit is de eerste zorgdierentuin van Nederland en je kunt hier vooral genieten van zeven werelddelen en bijzondere diersoorten ontdekken. Meer informatie vind je hier.
 • Op zoek naar een andere dierentuin? Kies dan voor Dierenrijk in Nuenen of ZooParc in Overloon waar je op expeditie kunt gaan. Meer informatie over Dierenrijk vind je hier en Zoo Parc hier.
 • Hullie Speelboerderij vind je in Uden. Hier kun je urenlang spelen in een binnenspeeltuin, maar ook in een buitenspeeltuin. Meer informatie vind je hier.
 • Ook in Uden staat het Museum voor Religieuze Kunst waar je naast een bijzondere kruidentuin ook één van de mooiste religieuze collecties vindt. Meer informatie vind je hier.
 • Zin in een echt attractiepark? Kies dan voor Toverland in Sevenum. Deze ligt slechts op 30 minuten afstand. Meer informatie vind je hier.
 • Liever een dag overdekt? Dan kun je er voor kiezen om naar de binnenspeeltuin Monkey Town te gaan in Veghel. Op deze locatie is het ook mogelijk om te lasergamen. Meer informatie vind je hier. Of ga voor Mattel Play in Sevenum. Meer informatie vind je hier.
 • Verder is er in Overloon ook nog een Oorlogsmuseum te vinden, waar je meer te weten kunt komen over de Tweede Wereldoorlog en de slag bij Overloon. Meer informatie vind je hier.
 • En in Gemert vind je het Openluchtmuseum het Boerenbondsmuseum. Hier kun je een kijkje nemen in een Brabants dorp rond 1900. Inclusief authentieke boerderijen, een school, fabrieken, ambachtshuisjes en een dorpsplein. Meer informatie vind je hier.
 • En dan is er ook nog een kasteel in de buurt, namelijk Kasteel Heeswijk. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd en kan je kind zich om laten toveren tot echte ridder. Ook kan je hier terecht voor duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Meer informatie vind je hier.
Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.