Skip to Content

Camping Duinoord; Kamperen Ameland

Camping Duinoord; Kamperen Ameland

Of het nu een nachtje weg is, een weekendje weg of een midweekje weg is: Ameland een prachtige bestemming in Friesland. Een weekendje weg Ameland en dan kamperen bij Camping Duinoord is ook in elk seizoen leuk. Zeker met kinderen is Ameland een fijne vakantiebestemming. De reis begint al met de boottocht naar het eiland en het vakantiegevoel start direct. Voor kinderen is de 45 minuten durende boottocht een fijne onderbreking na een (lange) autoreis. Op de boot mag je op het dek staan en kun je met geluk een aantal robben spotten.

Overnachten op Ameland

Op het eiland zijn er een tal van verschillende accommodaties waar je kunt overnachten op Ameland. Met kinderen is een huisje of kamperen op een camping fijn. Kinderen kunnen rondom het huisje of de tent spelen en op het terrein zijn vaak diverse speeltuinen waar ze zich kunnen vermaken. Maar je gaat niet voor niets naar Ameland, wat kun je nog meer allemaal op dit eiland doen?

Wat kun je doen op Ameland?

Op Ameland valt genoeg te beleven, of je nu houdt van sportief bezig zijn, relaxen of in de natuur rondlopen. Het kan allemaal. Zo zijn er speciale wandelroutes opzet voor kinderen. Je kunt het Krumeltjespad door het bos volgen. Grappige gezichtjes op bomen of op stenen, paddenstoelen, en diverse vlinders of lieveheersbeestjes wijzen je de weg. Het pad eindigt bij het Natuurcentrum waar je ook het Blotevoetenpad kunt volgen. Op blote voeten loop je een pad over verschillende ondergronden die je op dit eiland tegenkomt en moet je verschillende hindernissen overbruggen. Zeker voor kinderen is dit een spannende uitdaging.

Ook te fiets kun je Ameland goed ontdekken. Het gehele eiland is niet groot en je zou het binnen een dag kunnen ontdekken. Er zijn verschillende fietsroutes op het eiland of je kiest zelf een route langs leuke plekken. Een plek waar je zeker even moet afstappen van je fiets is de Bonrif vuurtoren. De aanblik van de vuurtoren alleen is al mooi, maar je kunt hem ook beklimmen. Voor jonge kinderen kan het best een pittige klimtocht zijn, maar op elke verdieping kun je even uitrusten.

Daarnaast heeft Ameland een tal van verschillende natuurgebieden waar je op de fiets naar toe kunt. Een aanrader is het Recreatiegebied De Vleijen, wat overigens achter het Natuurcentrum ligt. Je vindt hier een recreatieplas met diverse speeltoestellen zoals glijbanen, schommels en een uitkijktoren. Dit is ook dichtbij camping Duinoord.

Te voet, op de fiets op met de auto: op Ameland zijn er genoeg leuke plekjes, strandtenten, dorpjes of natuurgebieden te verkennen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Camping Duinoord

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.