Skip to Content

Camping Hunzedal Borger Drenthe review

Camping Hunzedal Borger Drenthe review

Daar gaan we dan eindelijk! Voor het eerst met mijn eigen gezinnetje met de caravan kamperen op camping Hunzedal in Borger, Drenthe. Als kind ging ik met mijn ouders en broertjes elke zomervakantie op vakantie met de caravan, vaak in eigen land. We zijn meerdere keren naar camping Hunzedal geweest en hadden het daar altijd erg naar onze zin. Het leek me dus ontzettend leuk om daar nu eens met mijn eigen gezin naar deze kindercamping Drenthe te gaan.

Voor het eerst zelf op vakantie met de caravan

Ik had zelf dus al wel wat kampeerervaring, maar voor mijn partner geldt dat niet. Hij heeft nog nooit gekampeerd, dus ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden. We zouden namelijk graag zelf een caravan aan willen schaffen, omdat ik als kind geweldige ervaringen heb met kamperen en ik dit mijn zoontje (van nu 2,5 jaar) ook graag wil laten ervaren. Daarnaast scheelt het toch ook aardig wat in de portemonnee. In het hoogseizoen kan het zo honderden euro’s schelen als je met de caravan op vakantie gaat in plaats van in een huisje.

Omdat we eerst willen kijken of mijn partner het kamperen ook wel ziet zitten, voordat we zelf een caravan aanschaffen, heb ik een oproepje geplaatst op Facebook. Ik kreeg al snel een reactie van een oud-collega. Zij gingen dit jaar zelf niet op vakantie en wij mochten hun caravan wel lenen. YES!! Toevallig had deze caravan precies dezelfde indeling als de caravan waarmee ik met mijn ouders altijd ging kamperen. Met veel geluk konden we nog een plekje krijgen op camping Hunzedal voor een week.

Aankomst op de camping

Na 2 uur rijden kwamen we aan bij de camping. Het laatste stuk moesten we een beetje zoeken, want blijkbaar waren er wegen veranderd en die veranderingen waren nog niet zichtbaar op de navigatie. Gelukkig stond het met bordjes goed aangegeven.

Ongeveer 2 weken voor vertrek kregen we via de post een pasje thuis gestuurd, dit pasje kon je gebruiken om de slagboom van het park te openen. Daarnaast kun je dit pasje ook gebruiken bij het zwembad en als sleutel voor je eventuele huisje. We konden met het pasje dus zo doorrijden het park op.

Persoonlijk vond ik dit wel een beetje een ‘kale’ ontvangst op de camping. Ik ben zelf gewend dat je bij binnenkomst op het park nog wel begroet wordt door een medewerker en vaak krijg je dan ook een pakketje met informatie, zoals openingstijden, een activiteitenprogramma en een plattegrond van het park mee. Dat hadden we nu niet. We moesten dus echt even zoeken naar onze plek en waar we alles op het park konden vinden.

Later ben ik langs de receptie gegaan om te vragen of ze zo’n pakket met informatie voor me hadden. Maar ze hadden alleen een plattegrond voor me, de rest kon ik vinden in de app die ik moest downloaden. Misschien ben ik een beetje ouderwets hierin, maar zelf vind ik het prettiger om de info ‘gewoon’ op papier te krijgen. De WiFi op de camping was behoorlijk traag, dus iets opzoeken duurde dan even. Ook vind ik juist het fijne aan kamperen dat je dan even lekker offline kunt zijn, maar nu zit je alsnog regelmatig met je telefoon in de hand.

Kampeerplek

Onze kampeerplek was aan de ruime kant. We stonden tussen 2 caravans in, maar we konden alsnog met gemak de auto (of een kleine extra tent als je die hebt) naast de caravan kwijt. Het gras was mooi groen, er was een waterkraan aan het begin van het veldje en 2 veldjes verder was het toiletgebouw.

Op de meeste veldjes bevindt zich een klein speeltuintje. Zo kunnen de kids zich vermaken, terwijl papa en mama vanaf de kampeerplek een oogje in het zeil kunnen houden. Ons veldje zou ook een speeltuintje hebben, dit stond zelfs vermeld op de plattegrond, maar die ontbrak helaas. Dat vonden we erg jammer, vooral omdat ons zoontje erg ondernemend is en hij dus niet zelf naar het speeltuintje kon. Nu moest er steeds iemand met hem mee.

Toiletgebouw

Het toiletgebouw was schoon en groot. Alleen bij het afwassen stond je regelmatig te wachten, omdat door de coronamaatregelen de helft van de wastafels was afgesloten in verband met de 1,5 meter afstand. Ons zoontje vond de familiedoucheruimtes helemaal geweldig. Je kon daar met zijn drieën tegelijk onder de douche. Terwijl hij thuis liever in bad gaat en het vreselijk vindt om water in zijn ogen te krijgen, bleef hij hier lang onder de douche staan (zelfs met zijn gezicht!) en wilde er het liefst helemaal niet meer onderuit.

En wat ben ik blij dat de tijd voorbij is dat je met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw moest lopen! Er hing overal voldoende toiletpapier!

Zwembad

Voor het zwembad moest er via de app gereserveerd worden in verband met de coronamaatregelen. Het pasje had je niet nodig. Ik had om 10 uur gereserveerd, je kon dan tot half 12 zwemmen. Het was een leuk zwembad. Ze hadden een soort familiebad met een stroomversnelling en een bankje met bubbels. Daarnaast nog een apart bubbelbad, een peuterbadje, een grote glijbaan, een buitenbad en een wedstrijdbad.

Wat ik zelf een beetje vreemd vond aan het peuterbad was dat er een glijbaantje bij zat waarbij het trappetje zich buiten het bad bevond. De kinderen moesten dus eerst het bad uitklimmen als ze bij het trappetje wilden komen. Ook konden ze zich nergens aan vasthouden als ze het trappetje op wilden klimmen. Waar ik al bang voor was gebeurde dus ook, toen onze kleine vent bovenaan de trap wilde gaan zitten, kukelde hij achterover van het trappetje af, zo op de tegels. Het personeel in het zwembad was erg vriendelijk en er snelde meteen een badmeester op ons af om te kijken of alles goed ging. Gelukkig had ons mannetje niks overgehouden aan zijn val, behalve de schrik.

Wat ik trouwens erg goed vond in het zwembad was dat je gratis drijfmiddelen kunt lenen, denk aan zwembandjes, grote zwembanden, baby-zwembanden en zwemgordels.

Meer met strand

Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde

Op het park bevindt zich een groot meer waar je lekker in kunt zwemmen. Door middel van een lijn in het water, kun je goed zien vanaf waar het dieper wordt. In het diepere gedeelte kun je lekker dobberen met een rubberen bootje of op een luchtbed of je kunt een waterfiets huren. Ik zag zelfs iemand met een supboard.

In het ondiepe gedeelte kunnen de kinderen zich prima vermaken in het water en op het zand. Er is een ‘eiland’ met een groot klimtoestel voor de echte klauteraars en op het strand is een speeltuin. Ook staan er redelijk wat bomen, zodat ook de schaduwliefhebbers een goed plekje kunnen bemachtigen.

Entertainment en animatie

Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde

Als kind kan ik me herinneren dat er altijd veel georganiseerd werd, zoals een knutselclub, bingo, karaokeavond, live bandje, speurtochten, kindershow, sporttoernooien etc. Misschien dat het aan de coronamaatregelen ligt, maar van dit recreatieprogramma is niet veel meer over. Er is nog wel een knutselclub en er was 1 avond een kinderdansshow en een strandbingo. Maar veel stelde het niet voor.

Er waren wel veel activiteiten waar je extra voor moest betalen, zoals een afhaalknutselpakket, glittertattoo’s, alle activiteiten in de Adventurehal (zoals boogschieten, klimmen, een labyrint, lasergamen), rijden in een elektrisch autootje en haren invlechten. Zelfs voor de trampoline moet betaald worden. Dit haalt de lol er wel een beetje vanaf. De leeftijdscategorie van de meeste activiteiten lag een beetje tussen de 4 en 10 jaar. Voor de kleintjes, jongeren en volwassenen waren er niet zoveel activiteiten om aan mee te doen. Vooral ’s avonds was er niet veel te beleven.

Naast het recreatieprogramma kun je je vermaken in de gameroom, hier bevinden zich een airhockeytafel, een pooltafel, 2 race simulators, een bar, een bowlingbaan en een indoor-speeltoestel. Daarnaast kunnen er (elektrische) fietsen, skelters, familiefietsen en waterfietsen gehuurd worden. Ook zijn er overal op het park speeltuintjes te vinden en is er een voetbalkooi en mini-golf.

Overige faciliteiten

 • Kadowinkeltje: Naast de receptie vind je een klein kadowinkeltje waar je leuke souvenirtjes kunt kopen
 • Supermarkt: Er bevindt zich een kleine supermarkt op het park. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Zo hebben ze er ook bbq-pakketten met vlees, stokbrood en kruidenboter. Elke ochtend hebben we in de supermarkt verse broodjes gehaald. Ondanks dat het altijd druk was, was er altijd genoeg voorraad en stond je nooit echt lang te wachten.
 • Wasserette: Tegenover de supermarkt bevindt zich een wasserette. Wij vonden het vrij prijzig om hier een was te draaien, dus ik heb zelf wat broeken van mijn zoontje met de hand gewassen. Maar als je langer op de camping verblijft is het altijd handig om even wat in de machine te kunnen gooien.

Eten en drinken

Wij gaan tijdens onze vakantie altijd graag ergens een hapje eten. De eerste avond hebben we friet gehaald bij de snackbar (een loket naast het terras). Je kon hier een familiebucket halen, hierbij zat een bucket friet voor 4 personen, 2 krokketten en 2 frikandellen. Dit hebben we meegenomen en bij de caravan opgegeten. Maar je kon dit ook laten bezorgen bij je kampeerplek. Ook kun je pizza’s laten bezorgen.

Vooraan bij de receptie zit een bruin café waar je tevens friet en pizza’s kunt eten, hier hebben ze ook een kleine lunchkaart. Bij het bruin café zit het terras. Zelf vonden we het terras niet heel uitnodigend, het lag aan de weg naast de slagboom waar dus steeds auto’s langs komen rijden. Hier hebben we dus ook niet gegeten. Het softijs is trouwens wel echt een aanrader, heerlijk romig. Ik denk dat we elke dag wel een ijsje hebben gehaald!

Daarnaast is er nog een restaurant met uitzicht over het meertje. Helaas was deze telkens gesloten, wat wij erg jammer vonden. Hier hadden we graag een hapje gegeten. Toen we thuis kwamen zag ik op de website/app van de camping dat je blijkbaar wel kon reserveren om in het restaurant te eten, helaas waren wij daar toentertijd niet van op de hoogte.

In het centrum van het plaatsje Borger (5-10 minuten fietsen vanaf de camping) vind je meerdere restaurants en terrasjes. Wij hebben gegeten bij Pannenkoekenboerderij De Deugniet (hier), echt een bezoekje waard! Heerlijke pannenkoeken, veel keus en er zit ook een speelboerderij en oud-Hollands snoepwinkeltje bij. Het is aan te raden om van te voren te reserveren, vooral als je in het kindergedeelte wilt zitten, geef dit dus ook aan bij je reservering.

Meer informatie vind je hier.

Uitjes in de omgeving

Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde
Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde
Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde
Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde
Camping Hunzedal Borger Drenthe review - Reisliefde
 • Kabouterland: Ik had al veel goede recensies gelezen over Kabouterland, maar ik stelde me er desondanks niet al te veel van voor. Ik werd echt blij verrast toen we aankwamen. Je stapt een heel andere wereld binnen. Alles is ontzettend mooi gemaakt, overal vind je leuke tafereeltjes met kabouters, verschillende (levende) dieren, een speeltuin, een speelschuur, een kasteel, een restaurantje met terras en vooral het Konijnenhol moet je echt bezocht hebben!
 • Monumentendorp Orvelte en Zoo Bizar: Je vindt Zoo Bizar in Monumentendorp Orvelte en die mag je echt niet missen! Je vindt er allerlei vreemde dieren, zoals vogelspinnen, naakte ratten, vreemde insecten, egels en slangen. Er worden demonstraties gegeven waarbij je de dieren ook mag aanraken! Als je een demonstratie wilt bijwonen is het slim om te reserveren, want deze zitten snel vol. Wat mijn zoontje nog het meest geweldig vond bij Zoo Bizar waren de gordeldieren die binnen vrij rond lopen en die je ook mocht aaien. (Al waren er ook kinderen die dit best spannend vonden en getild moesten worden door hun ouders)
 • Hunebedcentrum
 • Boomkroonpad
 • Kamp Westerbork
 • Wildlands Adventure Zoo

Meer informatie vind je hier.

Tessa

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.