Skip to Content

Netl de Wildste Tuin: een paradijs voor natuurliefhebbers

Netl de Wildste Tuin: een paradijs voor natuurliefhebbers

Als je op zoek bent naar een unieke natuurbeleving, dan is Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg, Flevoland, zeker een aanrader. Netl de Wildste Tuin is een natuurgebied dat zich uitstrekt over 12 hectare en waar je kunt genieten van allerlei soorten planten en dieren. Het is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Activiteiten in Netl de Wildste Tuin

In Netl de Wildste Tuin is er van alles te beleven voor jong en oud. Zo kun je er heerlijk wandelen door de natuur en genieten van de vele planten en dieren die er te vinden zijn. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen langs het water of door het bos.

Maar er zijn nog veel meer activiteiten te doen in Netl de Wildste Tuin. Zo kun je er bijvoorbeeld ook kanoën op het water, zwemmen in de natuurlijke zwemvijver of vissen in de visvijver. Daarnaast is er een kinderboerderij waar kinderen allerlei dieren kunnen bekijken en knuffelen.

Ook voor de avontuurlijke bezoeker zijn er genoeg activiteiten te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld tokkelen, boogschieten, klimmen en abseilen. Er is zelfs een survivalbaan waar je je helemaal kunt uitleven.

Bijzondere planten en dieren

Netl de Wildste Tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Er groeien allerlei bijzondere planten en er leven veel verschillende dieren in het gebied. Zo kun je er bijvoorbeeld de ijsvogel spotten, die bij de visvijver nestelt. Ook leven er veel verschillende soorten vlinders, libellen en andere insecten in het gebied.

Daarnaast vind je in Netl de Wildste Tuin ook bijzondere planten, zoals de klokjesgentiaan en de orchidee. Deze planten groeien in het wild en zijn een lust voor het oog.

Duurzaamheid

Netl de Wildste Tuin is volledig ecologisch en duurzaam ingericht. Het gebied is ingericht met respect voor de natuur en het milieu en er wordt dan ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonne-energie en wordt er regenwater opgevangen om de natuurlijke zwemvijver te vullen.

Ook wordt er in Netl de Wildste Tuin veel aandacht besteed aan educatie. Er worden regelmatig workshops en cursussen gegeven over duurzaamheid en natuurbehoud. Bezoekers kunnen hierdoor niet alleen genieten van de natuur, maar ook meer leren over hoe we deze kunnen beschermen en behouden.

Camping Kallumaan

Wil je helemaal opgaan in de natuur en langer verblijven in Netl de Wildste Tuin? Dan kun je er ook overnachten. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, van kampeerplekken tot luxueuze lodges. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een boomhut, een strandhuisje of een duurzame trekkershut.

Het is een unieke ervaring om ’s ochtends wakker te worden in de natuur en te genieten van de rust en de stilte om je heen. Een overnachting in Netl de Wildste Tuin is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere natuurbeleving.

Conclusie

Netl de Wildste Tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een uniek natuurgebied waar je kunt genieten van allerlei soorten planten en dieren en waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen voor jong en oud, van wandelen en kanoën tot tokkelen en klimmen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.