Skip to Content

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente

Vrijdagochtend, de auto is geheel volgeladen. Bagage voor twee kinderen, voor Chantal en een beetje voor mij. We gaan op uitnodiging een korte vakantie maken. Nadat we onze hond naar mijn ouders hebben gebracht, is Lattrop onze eindbestemming van vandaag. Net zoals ons Millingen aan de Rijn ligt Lattrop direct aan de Duitse grens, het enige verschil is dat Millingen in Gelderland ligt en de camping in Overijssel. We gaan terug naar onze onderzoeksregio van vorig jaar toen we verbleven bij Camping Witte Berg, kijken wat er nog meer te ontdekken valt. We doen dat vanaf onze tijdelijke thuisbasis De Rammelbeek waar we intrek gaan nemen in een safaritent.

Kindercamping de Rammelbeek in Lattrop

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Camping De Rammelbeek is al vele jaren in bezit van de familie Groeneveld. De huidige eigenaar, Henri, nam het over van zijn vader. Zijn kinderen staan op hun beurt te wachten om het stokje over te nemen. Schoonzoon Boyke was dit weekend onze behulpzame gastheer. Na een vreselijke gebeurtenis in de familiesfeer is de camping een tijdje op een laag pitje gezet. De laatste paar jaar is het vuur weer flink opgestookt en wordt er vol passie gewerkt aan verbeteringen en modernisering. Met resultaat, want de boekingen gaan steeds beter, is mij verteld door een vrijwilligster. Dat is het mooie van deze camping, vaste gasten die altijd zelf een camping hebben willen starten, maar dit door gezondheidsredenen niet konden, werken nu als vrijwilligers mee op het terrein en in de horeca. Ze zijn als familie opgenomen en werken met evenveel ziel en zaligheid om het de gasten naar hun zin te maken.

Met een oog op de toekomst

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Boyke vertelde mij wat er de laatste jaren allemaal is gebeurd op de camping en welke plannen er nog zijn. Er zitten geweldige plannen bij waardoor mijn hersenen al zijn gaan draaien. Als iemand vol enthousiasme over zijn plannen vertelt, kan ik het gewoon niet laten om mee te fantaseren. In mijn gedachten zie ik de nieuwe mascotte van het park al rondlopen en heeft het zelfs zijn eigen woonplekje gekregen. Als er ergens een verhaal omheen moet komen, zie ik al meteen mogelijkheden. Hopelijk heb ik hem een stukje op een leuk spoor gezet. Als we het dan toch over spoor hebben, de mascotte gaat te maken krijgen met het treintje wat regelmatig over de camping zijn ronde doet en waar de passagiers aan het einde allemaal een ijsje krijgen.

Alle velden hebben nieuwe borden gekregen zodat duidelijk is waar je moet zijn. Om het voor kinderen makkelijk te maken, is er naast een geschreven tekst ook een afbeelding toegevoegd. Zo stonden wij op het veld met de zebra. Nog niet alle bebording is klaar, maar met de komende veranderingen op het park komt dat direct mee. Zo krijgt de ingang bijvoorbeeld een echt Twents karakter in plaats van het ietwat saaie plein dat het nu is. Zo past het veel beter bij het gemoedelijke entreegebouw wat aan de binnenkant echt aandoet als een boerenhuiskamer.

Qua energieverbruik is er al een flinke slag gemaakt. Jaarlijks wordt er flink gesnoeid op de camping en het afval dat daar vanaf komt wordt gebruikt als bron van energie. De Rammelbeek is van het aardgas afgegaan en gebruikt de energie die op het park zelf wordt opgewekt.

Zwemplezier

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde
Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde
Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Het oude zwembad heeft een flinke opknapbeurt gehad en kreeg een overkapping waardoor er nu het hele jaar door gezwommen kan worden. Kortgeleden is er een waterglijbaan geplaatst die we volgens hem echt eens moesten testen. Zelf heb ik het niet aangedurfd. Zet mij in een achtbaan en ik ben gelukkig, maar een waterglijbaan waar ik geen controle heb over mijn lijf, zorgt voor een radbraking. Chantal en de kids vonden het geweldig en hebben dan ook meerdere keren de klim naar boven gemaakt.
Wat heerlijk was het om Kyran zoveel plezier te zien hebben in het water. Speciaal voor de kleinsten is er een apart badje met een kleine glijbaan. Het water tot aan de enkels geeft je als ouder rust om je kind er in te laten spelen.

Liam had een voorkeur voor het grote bad. Hij kreeg de smaak van het zwemmen te pakken. Zwemles heeft hij nog niet gehad, maar hij raakte gemotiveerd om steeds verder vooruit te komen. Bij hem in de buurt blijvend liet ik hem steeds wat verder spartelen om bij de bal te komen. Op zondagavond hadden we het bad nog even vijf minuten helemaal voor onszelf alleen, vlak voor sluitingstijd was iedereen vertrokken. Die vijf minuten waren magisch. Rust en even alleen maar Liam en ik. Samen een laatste rondje zwemmen, hij bij mij op de rug. Hij liet me voelen mij volledig te vertrouwen.

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde
Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Het vakantiepark kent niet alleen een binnenbad, maar ook een prachtige natuurvijver die niet zo lang geleden is uitgebreid. Midden op de vijver drijven een trampoline en een klimberg voor de waaghalzen. De natuurliefhebber kan er op zoek gaan naar allerlei beplanting en vangt wellicht, net als wij, jonge kikkertjes. Voor het eerst hadden de jongens zo’n groene springer op de hand. Liam wilde het zelfs weer in veiligheid terugbrengen op een plekje met veel plantjes en water tegelijk. Het strand om het water geeft de mogelijkheid om lekker te zonnen. Kun je daar niet tegen, dan neem je plaats in de schaduw van de hoge bomen. Als kampeerder heb je de mogelijkheid om op dit stuk van De Rammelbeek je tent op te slaan.

Safaritent met sanitair

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Als je mijn blogs gelezen hebt, weet je dat ik geen fan ben van rondlopen met een wc-rol en gezamenlijke toiletruimtes op een camping. Hier zijn twee mooie oplossingen op bedacht. Als eerste zijn er 72 kampeerplekken voorzien van privé-sanitair. Een apart gebouwtje bij het kavel met daarin een wc, wasbak en douche. Hoe heerlijk is het als je, nadat je klaar bent, de deur op slot kan doen en weet dat er niemand anders dan je eigen gezin naartoe gaat.

De tweede optie is de Vodatent safaritent. Van de zes tenten van dit type, zijn er vier voorzien van sanitair. Een heerlijke zespersoonstent met houten vloer en wandjes. Misschien moet ik er maar even niet over schrijven, maar gewoon een beeld ervan laten zien met een rondleiding. https://www.youtube.com/embed/noGDKObcH7I

Het enige wat er nog verbeterd kan worden aan deze tent is een slotje op de tentflap zodat je waardevolle spullen in alle veiligheid kunt achterlaten. Dat puntje staat in ieder geval al op het lijstje van Boyke.
Ja, deze safaritent is voor mij zeker een optie om naar terug te keren. Alleen al omdat er een bed in staat en ik dan niet op een matje op de grond hoef te liggen. Ik snap de charme ervan wel, maar mijn lijf wil dat niet echt snappen. Ja, doe mij maar zo’n tent. Overigens, Vodatent, mocht je nog een plekje willen om zo’n tent neer te zetten… ik ken nog wel een achtertuin waar de schommel best plaats wil maken.

Voorseizoen

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Ons verblijf viel nog in het voorseizoen. Het restaurant en de winkel waren nog niet geopend. Daar kan ik dus helemaal niks over vertellen, behalve dat je een voorproefje kunt nemen op de website van De Rammelbeek. Met een druk programma heb ik eerlijk gezegd te weinig tijd genomen om de camping zelf goed te gaan ontdekken. Goede reden om nog een keer terug te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Uitjes in de omgeving Twente

Camping de Rammelbeek review; Lattrop Twente - Reisliefde

Met Denekamp en Ootmarsum in een straal van zes tot acht kilometer van de camping af, is er genoeg te beleven in de omgeving. Heerlijke restaurantjes, speelplaatsen, musea en wie net even de grens overstapt, komt bij een geweldige dierentuin uit. Met De Rammelbeek als uitvalsbasis is een weekendje eigenlijk nog veel te kort om alle leuke dingen uit de omgeving te ontdekken. Na onze testplekken van vorig jaar, werden we ook dit jaar er op uit gestuurd om deze hoek van Twente te beoordelen.

Meer informatie vind je hier.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met VVV Ootmarsum-Dinkelland

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.