Skip to Content

Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen

Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen

Vorig jaar kwamen we hier voor het eerst; in Toscane. Al langere tijd stond dit op mijn wishlist om te bezoeken, de foto’s van de heuvels met cipressen langs de kant van de weg, de middeleeuwse stadjes en de prachtige stranden spreken veel mensen natuurlijk tot de verbeelding. Het is de perfecte vakantiebestemming met het gezin; ongeacht naar wat je zoekt; natuur, strand, culturele bezienswaardigheden en vergeet vooral la bella vita niet met de bijbehorende Italiaanse keuken. De regio Toscane biedt veel diversiteit.

Natuur

De natuur in Toscane is adembenemend. Naast de vele prachtige stranden in deze regio is er meer te beleven. Zo zijn de bloedmooie natuurlijke thermen in Saturni een echte aanrader. Sinds de Romeinen is de badcultuur al enorm populair in Italië. Saturnia ligt in het zuiden van Toscane. Het water daar wordt verwarmd door een vulkaan. Je vindt hier wellnesscentra maar ook gewoon natuurlijke baden waar je gratis in kan!

Ben je meer fan van de bergen dan zijn de Apuaanse Alpen een aanrader. Deze vind je net ten noorden van Pisa. Tot slot is ook het eiland Elba een echte aanrader, je kan hier heen voor een dagje met een excursie of in combinatie met een verblijf op het vasteland. Dit eiland staat voornamelijk bekend vanwege de stranden, en vanwege de historie. Wist je bijvoorbeeld dat Napoleon hier heeft gewoond nadat hij was verbannen?

Culturele bezienswaardigheden

Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen - Reisliefde

Als je in Toscane bent mag je een bezoek aan Florence niet overslaan. Florence is een prachtige stad met veel historische gebouwen. De kathedraal van Florence staat in het midden van het plein. Dit is letterlijk een hoogstandje van architectuur. Vandaag de dag zijn deskundigen er nog steeds niet zeker over hoe het zo nauwkeurig is ontworpen en gebouwd.

Als je hier bent is het zeker een aanrader om de enorme klim naar het dak van de kathedraal aan te gaan. Je loopt eerst een rondje vlak onder de schilderingen in de koepel en klimt dan tussen het dak door naar het torentje helemaal bovenin. Je bent wel even bezig, maar het uitzicht is het zeker meer dan waard. Let er wel op dat je op tijd (paar weken van tevoren) kaartjes koopt, zeker als je in de zomer gaat.

In Pisa heb je natuurlijk één van de meest iconische gebouwen van Italië die over de hele wereld bekend is. Namelijk de toren van Pisa. Zeker de moeite waard maar als je er toch bent bezoek dan ook de Dom van Pisa en het Camposanto. Beiden erg mooi en net zo mooi als de Toren van Pisa.

In Sienna heb je ook een prachtige kathedraal en Piazza del Campo. Misschien wel één van de mooiste plekken in Italië, ook hier kun je in de kerk naar boven, wat absoluut een aanrader is. De stad heeft leuke terrasjes en het lekkerste ijs op het grote plein. Ook in Lucca zijn er mooie plekken, de auteur Dan Brown hield ook van deze stad. De Duomo di San Martino en San Michele Kerk zijn het meest aan te raden.

De Italiaanse Cuisine

Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen - Reisliefde

We kennen allemaal pizza en pasta. Beter dan in Italië krijg je het niet op die vlakken. Maar de Italiaanse keuken heeft nog veel meer te bieden dan de twee P’s. Risotto is een heerlijke rijst met bijvoorbeeld kip erbij. Verder hebben ze heerlijke visgerechten en ook heerlijke lasagne.

De ‘gelato’ kan ook niet ontbreken, vooral voor kinderen niet! De volwassenen kunnen ook enorm genieten van de meesterlijke koffie die dit land aanbiedt. Nadat je thuis komt is het echter wel even wennen aan de (mindere) koffie. Je kunt in veel steden ook zelf meedoen aan een kookworkshop, dit is vaak leuk en zelfs een beginner kan meedoen. Zeker aan te raden!

Camping Barco Reale

Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen - Reisliefde
Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen - Reisliefde
Camping Toscane Italië; kindvriendelijke en mooiste plekken om te kamperen - Reisliefde

Vlakbij Montalbano, in het hart van Toscane tussen Pisa en Florence vind je camping Barco Reale. Dit is de ideale uitvalsbasis om de regio Toscane te gaan ontdekken. De camping is vernoemd naar een jachtgebied van de Medici-familie. Dit was een rijke familie vroeger met enorm veel invloed. In steden zoals Florence is de invloed die deze familie vroeger had, enorm goed te zien. Hun symbool is overal terug te vinden als je weet waar je op moet letten. Nu is dit land gecultiveerd en bevinden er olijfboomgaarden en vele wijnproducenten.

Op de camping heb je onder andere 2 zwembaden, een recreatieprogramma, fietsverhuur, WiFi, horecagelegenheden en natuurlijk de bustochten naar Florence, Lucca, Pisa en meer. De zwembaden zijn ruim en rustig gelegen, met een prachtig uitzicht vanuit deze hoger gelegen camping. Het park is erg luxueus en heeft zelfs een 91% rating. De staanplaatsen zijn erg mooi en ruim.

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden op dit park wat betreft de accommodaties, maar dit maakt het ook juist heel fijn. De camping biedt zelf dagtours naar de diverse steden en bezienswaardigheden aan. Ga je liever voor een sportieve vakantie kun je ook kiezen voor wandeltochten en fietstochten in de natuur.

Leading Campings Group

Barco Reale is onderdeel van de Leading Campings Group. Dit is een samenwerkingsverband van meer 40 goede campings van Europa. Zij focussen zich op kwaliteit, het millieu in omgelegen gebied en extra voordelen voor hun gasten. Ze zijn niet aan elkaars keuze verbonden dus elk heeft hun eigen karakter en zelfstandigheid maar ze werken op sommige vlakken samen.

Sommige campings hebben plek voor 200 caravans terwijl anderen gericht zijn op duizenden bezoekers. Wat ze dan wel gemeen hebben is dat ze door eigenaars of geëngageerde directeurs worden geleid, zoals familiebedrijven met een bijzondere focus op de gast.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.