Skip to Content

Camping de Witte Berg Ootmarsum review

Camping de Witte Berg Ootmarsum review

 Maar er is een oplossing voor mij om toch het gevoel van kamperen te hebben in combinatie met de luxe die ik toch graag een beetje heb. Deze oplossing is de Tentvilla. Wij werden door camping De Witte Berg en de VVV van Ootmarsum uitgenodigd om dit eens uit te komen proberen. Vorig jaar gingen wij voor het eerst kamperen. Met een grote tent in de achterbak van de auto vertrokken we naar een camping en zetten in de miezerregen de tent op. Liam en Kyran speelden toen een beetje in het gras ernaast. Op de laatste dag bleef het regenen en pakten we alles nat in terwijl wijzelf tot op het ondergoed doorweekt raakten. Nee, op die manier kamperen is niet echt iets voor mij.

Camping de Witte Berg in Ootmarsum

Na een aardig autoritje kwamen we op vrijdag aan in het dorpje Ootmarsum. De navigatie leidde ons naar een straatje dat ons langs de boerenweilanden liet rijden. Een klein stukje langs koeien en paarden en we kwamen uit op onze bestemming. We zetten de auto op het kleine parkeerplaatsje bij de receptie en meldden ons aan de balie. Een vrolijke jongedame met een Twents accent begroette ons en gaf ons een tasje dat de VVV voor ons had klaargezet. Het zat vol met foldertjes van uitjes in de omgeving, kleine cadeautjes voor de kinderen, een memoryspelletje met Ootmarsumse kenmerken, jam uit de streek en een envelop met instructies. Na het ontvangen van de sleutels konden we met de auto naar de Tentvilla.

Tentvilla

Wow, wat een mooie tent en voorzien van een heleboel gemakken. Een keuken met gasaansluiting, een televisie, badkamer met douche en toilet en drie slaapkamers. Hoewel de binnenkant deels met hout betimmerd is, krijg je door de zeildoeken toch het gevoel in een tent te verblijven. Minpuntje is dat de televisie niet helemaal werkte, maar dat is met een steviger kabeltje zo opgelost. Het effect van wat kleine kinderziektes in gloednieuwe accommodaties, want deze Villatenten staan er pas sinds dit jaar. Er zijn twee van dit soort Tentvilla’s beschikbaar en ze staan gezellig naast elkaar op een klein veld. Vlak voor de onze stond een speeltuintje. Een grote zandbak met wipkip, schommel en glijbaan. Heerlijk om met de voetjes omhoog vanuit je veranda naar de spelende jongens te kijken.

De hele camping is ingedeeld in aparte veldjes. Niet al te groot waardoor je geen massagevoel hebt. Zo krijg je ondanks dat je vlak bij elkaar staat toch een soort privacygevoel. Met de aanwezige toilet in de tent hoef je niet naar het toiletgebouw toe, best handig als je midden in de nacht wakker wordt voor een plas of als je zoontje ineens roept dat hij meteen moet poepen.

Ontbijten in de ochtendlucht

Camping de Witte Berg Ootmarsum review - Reisliefde

Speciaal voor ons bood de camping een extra service. We ontvingen op zaterdag en zondag een mand vol met ontbijt. Lekkere broodjes, beleg, verse koffie en nog heel wat meer. Wat een verrassing. Aan de grote tafel op het terras aten we alles met smaak op. Er zat zoveel in dat we de broodjes die over bleven smeerden en meenamen voor onderweg. Zojuist keek ik nog even op de site van de camping en belde ik ze even op dat ik deze service niet op hun website kon vinden. Het was dus ook echt een extraatje voor ons gezin als gast. Soms is het dus extra heerlijk om uitgenodigd te worden.

Speelplekken

Camping de Witte Berg Ootmarsum review - Reisliefde

Het park heeft meerdere speelplekken voor kinderen. Kleine speeltuintjes die overal verspreid staan, een binnenspeeltuintje, een voetbalveld en een zwemvijver. Overigens is de zwemvijver meteen de visvijver en kun je vanuit een vlakbijgelegen speeltuin waterbanen ernaartoe maken met de pomp. Tijdens een plons in het water zwemmen de kleine visjes rond je voeten. De kinderen vonden het heerlijk om er in te spelen. De grote speeltuin bij het restaurant bood tijdens het eten de nodige afleiding. Liam had niet veel rust om te kunnen blijven zitten na alles wat hij meegemaakt had en nog meemaakte.

Diner bij horeca

Camping de Witte Berg Ootmarsum review - Reisliefde

Op zaterdag werden we uitgenodigd om te komen dineren in het restaurant van de camping. ‘Kies maar wat uit van de kaart’ was de mededeling. Vaak nemen we voor de jongens geen aparte maaltijd, maar dat hebben we deze keer wel gedaan om de kindermenu’s goed in beeld te krijgen. Vooraf werd er een houten klomp op tafel gezet vol met stukjes brood. In potjes die aan de zijkant hingen zaten de smeersels. Een leuke presentatie vergeleken met de standaardmandjes brood. Zelf koos ik voor een spies met daaraan drie soorten vlees, Chantal nam de Tukkersalade en de jongens frietjes met een snack. Het bord lag goed vol en alles was prima gebakken. De prijzen op de kaart zijn heel schappelijk, met een kleinere portemonnee kun je hier prima eten. Aan het eind nog een lekker ijsje als toetje. Groot pluspunt tijdens het eten waren de serveersters. Je kon merken dat ze plezier hadden in hun werk en waren uiterst vriendelijk.

Kinderstoelen waren aanwezig, maar stonden op het invalidetoilet opgeslagen. Niet heel handig, maar dit gaat opgelost worden aangezien het restaurant binnenkort nog een verbouwing krijgt.

Een gevoel van welkom

Camping de Witte Berg Ootmarsum review - Reisliefde

Het hele weekend hebben we ons welkom gevoeld op de camping. Niet alleen bij de mensen die op ons veld stonden, Liam had al snel speelvriendjes, maar ook bij het personeel zelf. Gezellige praatjes, uiterst behulpzaam bij vragen, uit zichzelf vragen of alles naar wens is en na aan kleine tip van mijn kant hadden ze dezelfde avond nog een Instagramaccount aangemaakt zodat mensen daar het park ook konden taggen. De campingeigenaar zelf hield alles goed in de gaten en werkte zelf overal aan mee. Zo stond hij tijdens het barbequebuffet zelf achter de grill en reed hij rondjes om materialen naar campinggasten te brengen.

Heel eerlijk, we hadden eigenlijk nog helemaal geen zin om te vertrekken die zondagochtend. Helaas moesten we maandag gewoon weer aan het werk want anders hadden we graag langer verbleven. Eindelijk begon ik wat rust te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.