Skip to Content

Casper en Emma gaan op safari film recensie

Casper en Emma gaan op safari film recensie

Voor ons vandaag geen uitslaap-ochtend. We moesten er alweer vroeg uit om naar de Knuffelpremière van Casper en Emma op Safari te gaan namens Mamaliefde. De nieuwste film van dit jonge vriendenduo en hun knuffels, zou vandaag voor het eerst vertoond worden in de Filmhallen in Amsterdam. Daar kwamen wij graag ons bed vroeg voor uit.

Casper en Emma film

In de nieuwe bioscoopfilm gaan Casper en Emma naar Afrika! De moeder van Emma is dierenarts en gaat daar haar zwangere vriendin Ann helpen. Zij werkt daar namelijk in een dierenkliniek, vol met Afrikaanse dieren. Opa, Casper en Welpje mogen mee. En natuurlijk blijft mevrouw Konijn niet thuis.

In Afrika ontmoeten ze Tiri, de dochter van Ann, en haar knuffel Schildpad. Casper en Emma kijken hun ogen uit op Camp Eden, daar zijn zoveel mooie dieren te zien. Tiri vertelt dat ze helemaal geen vriendjes heeft om mee te spelen. Het dorp is te ver weg van de dierenkliniek. Wel is er een buurmeisje, maar die is erg verwend en helemaal niet erg aardig.

Met de verrekijker ziet Casper dat het buurmeisje een babyleeuwtje krijgt van haar vader. Het is verboden om deze dieren als huisdier te houden. De vader van Tiri is parkwachter en gaat het leeuwtje halen. Het kleine welpje is verzwakt, maar wil niets eten. Emma denkt dat het komt omdat hij zijn moeder mist. Daarom besluiten Casper en Emma naar haar op zoek te gaan in de wildernis. Opa gaat mee, maar of dat nu zo’n goed idee is?

De knuffelpremière

Ter ere van de première mochten alle kinderen hun eigen knuffel meenemen. De film werd geïntroduceerd door Gallyon van Vessem. Zij is natuurlijk bekend van Hart van Nederland, maar heeft ook een boek geschreven over kinderen en hun knuffels, het Groot Nederlands Knuffelboek. Ze stelde de kinderen wat vragen over hun knuffels en of ze die weleens kwijt waren geweest en waar ze die weer hadden terug gevonden.

De film was ook een groot succes. Voor zowel de grote meiden als de kleine. Al die Afrikaanse dieren spreekt hen natuurlijk erg aan. Het babyleeuwtje is heel schattig. Het verhaal is wel een beetje spannend als ze op zoek gaan naar de mamaleeuw. Maar de film is niet eng en daarom geschikt voor alle leeftijden. De film duurt 75 minuten zonder pauze en daarom voor de allerkleinste misschien iets te lang.

De dames hebben een heel leuke ochtend gehad, die ook nog eens werd afgesloten met een goodiebag, met daarin onder andere een kleurplaat en de DVD Casper en Emma – Beste vriendjes. Gelukkig kregen de mama’s ook dezelfde goodiebag, want in de tas van de jongste ontbrak de DVD. Natuurlijk hadden we er al eentje in de tas van de oudste, maar ja stel je voor dat je niet je eigen DVD hebt 😉

De filmhallen

Mocht je nog nooit in de Filmhallen in Amsterdam zijn geweest, dan kan dat kloppen, want het is de nieuwste bioscoop van Amsterdam. Het gebouw is de oude tramremise. Naast de bioscoop met 9 zalen vind je er ook een bibliotheek, galerie, foodhallen en heel leuke winkeltjes. Parkeren kun je er heel makkelijk ondergronds. En de Negen Straatjes zijn op een kwartiertje lopen. Een echte aanrader dus ;D

De film is vanaf 7 juli te zien in de bioscoop.
Tijdsduur: 75 minuten
Projectie: 2D
Genre: Familiefilm Fantasy Kinderfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Casper en Emma in de Bergen

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Marjon schreef:

    Wij hebben een Emma en Casper fan in huis dus zullen zeker naar de film gaan ☺️?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.