Skip to Content

CODA museum Apeldoorn; tentoonstelling Animalia

CODA museum Apeldoorn; tentoonstelling Animalia

Het grappige is ook dat zij vaak alles zien, zelfs dingen die jij niet meer ziet omdat het ‘gewoon’ is geworden. Zo kreeg ik boze blikken van mijn dochter toen ik per ongeluk op een rupsje stond. Zo mooi om die verwondering voor de natuur en alles wat groeit en bloeit om je heen opnieuw te beleven. We kijken, leggen vast, onderzoeken en verzamelen. Het CODA Museum in Apeldoorn presenteert daarom tot en met 10 mei 2020 de tentoonstelling Animalia; verzameling van pracht & pastel. Bij deze tentoonstelling ontdek je details die je normaal niet snel opvallen en is het mogelijk om op een heuse safari te gaan met je gezin!

De natuur fascineert de mens; jong en oud. Kijk bijvoorbeeld eens naar je kinderen als je door het bos loopt, of over het strand, of zelfs als je vanaf school naar de parkeerplaats loopt. Ze zien takken, dennenappels, watervallen, bergen zand, mieren, lieveheersbeestjes en nog veel meer. Daarnaast merk ik ook dat ze altijd wel onder de indruk zijn van veranderingen in de natuur; ze zien de bloesem in de lente, de vallende bladeren in de herfst of verwonderen zich als er een laagje ijs verschijnt.

CODA museum Apeldoorn; tentoonstelling Animalia - Reisliefde

Animalia met kinderen

Tijdens de tentoonstellingsperiode van Animalia biedt CODA een divers activiteitenprogramma. Zo kunnen kinderen als echte explorers onder andere met een opdrachtenboekje (6+) op ontdekkingsreis. Ze gaan op onderzoek in de wereld van dieren en kunstenaars door te kijken met een loep, te tekenen en uitdagende vragen te beantwoorden. Het gratis opdrachtenboekje is tijdens de looptijd van de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie van CODA Museum.

Ook is er een speciaal station om te ontdekken en je fantasie te gebruiken: welke voorwerpen die je in het dagelijks leven gebruikt en tegenkomt doen denken aan de vacht of veren van welke dieren? Voor de allerkleinsten is er een muur gecreëerd vol met verschillende dieren om te kunnen spelen met verbindingen; van letters behorend bij afbeeldingen tot het tellen van vlinders en insecten.

CODA museum Apeldoorn; tentoonstelling Animalia - Reisliefde

CODA FabLab

Tip: Combineer een bezoek aan het museum met een bezoek aan de maakplaats CODA FabLab. Iedere woensdag in maart van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen (7+) gratis in het FabLab van CODA aan de slag met het maken van een fantasiebeest in 3D en spelen met het (robot)dier van de toekomst. Ook is er op zondag 22 maart van 14.00-16.00 uur een speciale Animalia-familiedag met ontdek- en knutselactiviteiten.

CODA museum Apeldoorn; tentoonstelling Animalia - Reisliefde

Natuurlijk is het CODA Museum gratis te bezoeken voor kinderen t/m 15 jaar en houders van een Museumkaart.

Meer informatie vind je hier of volg het CODA museum op Instagram.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.