Skip to Content

Corona-proof op vakantie met gezin en kinderen

Corona-proof op vakantie met gezin en kinderen

De afgelopen tijd was ik er nog best terughoudend in; corona-proof op vakantie gaan. En dat terwijl het hele gezin besmet is met het reisvirus. Onze plannen voor de meivakantie naar Mexico gingen dan ook niet door. Toch heb ik daar eigenlijk geen moment moeite mee gehad. Ik was eerder opgelucht dat we in februari nog een weekje naar Mallorca zijn geweest en het is niet zo dat het land wegloopt. Volgend jaar, of anders over een paar jaar is het reizen vast wel weer mogelijk.

De afgelopen weken hebben we ons vooral aan het advies gehouden om thuis te blijven, in de meivakantie twijfelde ik nog even om wel of niet weg te gaan, maar dan binnen Nederland. Toch hebben we dat niet gedaan, want hoe moeilijk is het om thuis te blijven en gewoon te genieten van de nabije omgeving? Nu het advies echter gewijzigd is naar ‘Vermijd drukte’ hebben we toch voor het Hemelvaartsweekend een weekendje weg geboekt. Even genieten in een andere, wat landelijke omgeving in plaats van de Randstad.

Lees ook: Veilig Samen Uit; openingsdatum van attractiepark en dierentuin.

Waar naar toe?

We hebben gekozen voor een vakantiepark; met vrijstaande vakantiehuizen zodat je je eigen omgeving hebt. Bij het kiezen van een vakantiepark let je normaal al snel op de faciliteiten; een zwembad, animatie, speelschuur etc. Dit keer lag dat een klein beetje anders; niet zozeer de georganiseerde entertainment maar de locatie en omgeving waren bepalend. Zoals een omgeving waarbij we de fietsen mee kunnen nemen en lekker op pad kunnen. En vanwege de weersvoorspelling met zeer zomers weer een recreatieplas waar ze lekker kunnen spelen met zand en water.

Van de overige parkfaciliteiten ging ik er vanuit dat die dicht zouden zijn. Via Instagram kreeg ik hier vragen over, maar dat was niet de reden voor ons om er op dit moment op uit te gaan. Ik hoorde ook dat mensen vonden dat het geen meerwaarde zou hebben om nu weg te gaan omdat veel uitjes nog dicht zijn en je ook niet makkelijk op een terrasje kan gaan zitten.

Heel netjes vond ik het echter dat we in de week van vertrek werden gebeld met een update van de maatregelen en wat er wel of niet open is qua faciliteiten. Zo ging de minigolf, fietsverhuur, snackbar (met afhaal) en zelfs het zwembad weer open! Voor het zwembad was wel de voorwaarde dat je vooraf moet reserveren en maximaal 1 uur (inclusief aan- en uitkleden) per gezin per week. Het zwembad deel je dan met maximaal 1 ander gezin zodat je alle ruimte hebt en de afstand kan bewaren.

Ook zijn er een aantal organisaties waar het mogelijk is om contactloos in te checken. Zij werken bijvoorbeeld met een sleutelkluisje waar je de sleutel vindt en informatie die klaar ligt in de accommodatie.

Tips om corona-proof op vakantie te gaan

Boodschappen

Voor de boodschappen hebben we vooraf thuis een boodschappenlijstje gemaakt en boodschappen gedaan om mee te nemen. De parkwinkel was wel (beperkt) open, maar op die manier kun je toch het aantal contacten met anderen beperken. Omdat we hoorden dat de snackbar open was met bezorging, hebben we dit voor de laatste avond bewaard om het weekend mee af te sluiten 😉

(Buiten)speelgoed mee

Het huisje dat we hadden gereserveerd had een spellenpakket met onder andere dominosteentjes, maar voor de zekerheid hadden we zelf ook wat spelletjes meegenomen. Beide kinderen mochten zelf een tas vullen met wat speelgoed zoals kleurtjes etc. en wat spellen om te spelen, maar ook buitenspeelgoed zoals schepjes en de kinderfietsen. Thuis vragen ze regelmatig of ze tv mogen kijken, nu bleef dat beperkt tot de ochtend zodat wij konden uitslapen en hebben ze de rest van de dag heerlijk (buiten) gespeeld!

Relax

Normaal als we op vakantie gaan wil ik graag ook wat zien van de omgeving en zoek ik vooraf uit wat er allemaal te doen is en maak ik een overzichtje zodat we niet alleen in een andere omgeving zitten maar ook wat daarvan zien. Dit keer heb ik dit niet gedaan. Er vanuit gaande dat veel uitjes nog gesloten zouden zijn. In plaats daarvan hebben we heerlijk uren op het strand gespeeld, in speeltuintjes doorgebracht, gefietst en samen spelletjes gespeeld.

Veel relaxter dus en activiteiten waar we ander minder aan toekomen. Ook wel eens fijn voor de verandering. Normaal neem ik vaak ook de laptop mee, en zit ik iedere avond toch wel te werken. Maar vanwege de Corona en het thuisonderwijs ben ik daar de afgelopen tijd minder aan toegekomen en ging er meer tijd naar de kinderen en dat is toch ook wel één van de veranderingen die ik in de toekomst wil doorzetten. Dus was de laptop wel mee, maar heb ik daar maar beperkt gebruik van gemaakt.

Let op: Check hier altijd de laatste adviezen en maatregelen.

Heb jij al plannen gemaakt om wel of niet een weekendje weg / op vakantie te gaan?

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.