Skip to Content

Dagje Aqua Mundo zwemmen bij Center Parcs Heijderbos

Dagje Aqua Mundo zwemmen bij Center Parcs Heijderbos

Het is echt herfst, het is buiten mistig, winderig en zon en regen wisselen elkaar af. Heerlijk natuurlijk om binnen te blijven, verwarming aan en gezellig samen iets doen. Of je gaat op stap. Nu is een uitstapje naar de tropen niet heel erg geschikt voor een dag. Gelukkig hoef je voor dat gevoel niet in het vliegtuig te stappen, maar kan je ook dichter bij huis terecht.

Bij één van de tropische zwembaden Aqua Mundo van Center Parcs. Dan is het wel een nadeel als je in de Randstad woont, want dan kan het toch een stukje even in de auto zijn. Maar je bent dan wel de hele dag ondergebracht. Zelf gingen wij onder andere een dagje naar Aqua Mundo Heijderbos, Eemhof en Port Zelande.

Dagje zwemmen bij Center Parcs?

Het was een spontaan ideetje op de eennalaatste avond van de vakantie. De zondag was iedereen vrij en stond er niets op de kalender dus is het heerlijk om iets met het hele gezin te gaan doen. Het is alweer even geleden dat we zijn gaan zwemmen. Nu kan je een uurtje gaan zwemmen in het zwembad bij je in het dorp maar dan heb je het ook wel gezien. Nu de eerste nachtvorst een feit is was ik wel toe aan iets tropischer.

Dus vergeleek ik de zwembaden van Center Parcs in Nederland (en zelfs net over de grens in België). Waar zijn er bubbelbaden, wildwaterbanen, peuterbaden en een golfslagbad (dat is niet moeilijk in principe overal) en ook wat is de reisafstand en wat zijn de ervaringen van anderen. Uiteindelijk kwamen we uit op het Heijderbos. Via internet kan je heel eenvoudig reserveren, dit is wel echt een aanrader zeker in het weekend / vakantie.

Tip: Center Parcs De Eemhof heeft ook een erg mooi Aqua Mundo; dit is in 2019 bekroond tot het beste zwembad van Nederland. Parkvakanties maakte een uitgebreid fotoverslag van het zwembad van Center Parcs De Eemhof.

Dagje uit: Zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos - Mamaliefde.nl

Entree

De volgende ochtend stapten we daarom na het ontbijt (wel zondagse tijden) in de auto op weg naar het dorpje Heijden. Het was vakantie, dus het was vrij druk op de parkeerplaats. Via de receptie waar we de kaartjes ophaalden, liepen we door naar de market place naar de ingang van het zwembad. Meteen bij de ingang liepen we per toeval tegen een familiegroepskamer aan. Ideaal, want dan heb je alle ruimte en kan je samen omkleden. De kinderen konden natuurlijk niet wachten om naar het zwembad te gaan. Het is wel handig als je een euro meeneemt voor het kluisje.

Peuter-doebad

Als je het zwembad inkomt zit je meteen bij de kinderzwembaden. Het was even zoeken naar een lege stoel om de tas met handdoeken kwijt te kunnen en daarna konden ze zó het zwembad in. Er was een peuter/kleuterbad en echt een babybadje. Het babybadje is echt heel laag zodat je daar heerlijk rustig kan zitten. Het peuterbad is bekleed met natuursteen en wat dieper. De rand is erg hoog zodat ze er niet zomaar in of uit kunnen klimmen.

Wildwaterbaan

Nadat ze een flink aantal keren van de glijbaan waren gegaan, hebben we met zijn allen de wildwaterbaan gedaan. Dat is toch wel een absolute must als je in een Center Parcs bent. Het is even wennen als je het bad ingaat en al de kou voelt van buiten. Meteen lekker met de schouders onder water. In het buitenbad heb je ook een enorme waterval en bankjes met bubbels.

Zodra je bij de eerste glijbaan aankomt ben je er al doorheen en is het lekker warm. Er zit regelmatig een rustplaats in, halverwege ga je ook weer naar binnen. Daar komt ook de familieglijbaan op uit en vind je een trap om voortijdig eruit te gaan. Deze baan is zeker op het einde best pittig en was ook wel even schrikken toen onze dochter na de laatste hindernis onder water bleef. Zelf had ik zoonlief vast dus kon niet ingrijpen en manlief kwam net van onder water dus besefte het nog niet helemaal. Gelukkig dook een andere vrouw direct het water in en kon ze vrijwel direct lachen.

Hapje eten

Het was ondertussen toch wel lunchtijd geworden. Terwijl de kinderen weer in het peuterbad doken, stapte ik in de rij voor een patatje. Rond lunchtijd is het natuurlijk lekker druk dus dat duurde eventjes. Gelukkig hebben ze wel een goed systeem daarvoor bedacht waarbij je bij de ene counter bestelt en de andere de bestelling ophaalt. Deze staat naast de familieglijbaan zodat bij de verkeerde plaats om te wachten de druppels in de cola belanden. De kinderen genoten van een kidsmenu met patatjes en echt superlekkere kipnuggets (waar ik normaal dus niet veel mee heb), de hamburgers waren ook prima en de patatjes zoutloos. Van dat zwemmen krijg je natuurlijk wel trek, dus die bordjes waren zo leeg.

Snorkelen bij het koraalrif

Bijzonder aan het Center Parcs in het Heijderbos is het koraalrif. In een buitenbad kan je rondom een aantal aquaria heen snorkelen. Daarvoor is een duikbril is daarbij essentieel. Die kan je zelf meenemen, of ter plaatse kopen of huren. De kinderen waren natuurlijk geen fan van het onder water gaan. De visjes zijn namelijk alleen te zien onder water. Toen werd er iemand geroepen omdat de gong was gegaan voor de golfjes.

Golfslagbad

Dat zagen wij ook zitten, het golfslagbad ligt centraal dus we waren er zo. We konden nog even rustig een stukje het bad in lopen voordat de golfen begonnen. De kinderen vonden dit wel een beetje spannend dus hingen als koala’s om onze nek heen. Al durfde ze op een gegeven moment ook wel even zelf te drijven op de golven.

Glijbaan

We hadden alleen de grote glijbaan nog niet gehad, daarvoor moesten we wel even in de rij staan. Pas later zagen we dat deze eigenlijk niet aanbevolen werd voor kinderen onder de vijf maar toen hadden we hem al gedaan. Natuurlijk wel samen. Het was even ruzie om wie met mama mocht gaan 😉 Zelf vond ik het best wel een vrij heftige glijbaan omdat we alle kanten op schommelden. De kinderen vonden het echter super.

Nu hadden we alles wel een keer gehad, dus mochten de kinderen kiezen wat ze wilden doen. De één nog even in het peuterbad en de ander van de wildwaterbaan en nog een keer van de glijbaan. Ondertussen was het alweer vier uur, morgen is het weer school en voordat je thuis bent… Terwijl we terug liepen naar de auto hebben we nog wat eikeltjes verzameld. Eenmaal in de auto duurde het niet lang voordat ze in slaap vielen 😉

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Sabrina schreef:

  Centerparcs is altijd scoren!

 2. Kirsten schreef:

  Die zwembaden zijn toch een stuk fijner om een daguitstap van te maken hé! Wij gaan in december een midweek naar een Landal-park in Nederland & daar is er ook zo’n subtropisch zwembad.

  • Linda schreef:

   Heerlijk, daar kan je nu al naar uit kijken! Zo’n zwembad maakt het toch compleet.

 3. Fleur schreef:

  We gaan elk jaar wel een weekendje naar Center Parcs. De kinderen zijn dol op het zwembad daar. Nooit aan gedacht om eens een dagje naar een van hun zwembaden te gaan. Goed idee!

  • Linda schreef:

   Leuke traditie ieder jaar even een weekendje er uit! Hoef je je nergens zorgen over te maken en zo duur hoeft het helemaal niet te zijn.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.