Skip to Content

Dakkoffer auto; Voordelen bij vakantie

Dakkoffer auto; Voordelen bij vakantie

De welbekende dakkoffer. Wie kent hem niet? Hij schittert op de autodaken tijdens Zwarte Zaterdag op de “route du soleil”. Hij is bijna niet meer weg te denken uit het vakantiebeeld. En waarom eigenlijk niet? Want dertig jaar geleden kon een gezin van vijf toch ook zonder dakkoffer of fietsendrager op autovakantie? Wat is er nu veranderd, dat mensen wel zo’n dakkoffer gebruiken?

Langer op vakantie

Tegenwoordig gaan mensen langer op vakantie dan vroeger. En met dat gegeven in het achterhoofd nemen mensen ook meer spullen mee.

Luxe

Mensen willen niet altijd meer primitief kamperen. Ze willen meer luxe. Dat betekent dat er een koelkast meegaat in plaats van een koelbox. Of een skottelbraai in plaats van een tweepitsgasstelletje. En dat neemt nou eenmaal meer ruimte in. Waardoor de kofferbak in de auto niet meer voldoende is.

Kar achter de auto

Voorheen zag je meer auto’s rijden met een karretje achter de auto. Maar met zo’n karretje achter de auto mag je minder hard rijden. Dus degene die de dakkoffer heeft uitgevonden, heeft daarmee een gat in de markt gevonden.

Minimaliseren

Herken jij het volgende fenomeen? Je doet je koffer open bij thuiskomst en je ziet dat je één kwart van alle kleding niet hebt gebruikt tijdens de vakantie? Het betekent eigenlijk dat je teveel hebt ingepakt. Waarschijnlijk wil je op alle weersoorten voorbereid zijn, maar dit kan ook met minder kleding.

Laagjes

Zorg ervoor dat je laagjes over elkaar kan aantrekken. Zo hoef je dus niet drie dikke vesten mee te nemen. Maar bijvoorbeeld: een topje, een T-shirt, een shirt met lange mouwen en een vest. Krijg je het wat warmer dan kun jij bijvoorbeeld het shirt met lange mouwen uittrekken.

Wasmachine

Op veel campings en vakantieparken staan er wasmachines. Je kunt dus kleding meenemen voor één week en het daar wassen. Of je neemt een paar handdoeken mee en wast dit even op de helft van je vakantie. Zo hoef jij je dakkoffer niet vol te laden met handdoeken.

Draag het langer

Op vakantie is het helemaal geen punt om je kleding eens een dagje langer aan te houden. Draag gerust je spijkerbroek drie dagen. Dat moddervlekje maakt niets uit als je naast elkaar op de camping je de afwas doet. Neem in ieder geval wel voldoende ondergoed mee 😉.
En misschien kun je door deze tips wel zonder dakkoffer op vakantie.

Voordelen van een dakkoffer

  • Meer ruimte in de auto. Als je niet extra veel spullen mee gaat nemen, dan houd je meer ruimte over in de auto. Wat kan betekenen dat je kinderen wat ruimer achterin kunnen zitten. Het zit altijd fijner als je naast je ruimte voelt in plaats van een koffer.
  • Achteruit kijken. Doordat je meer bagage in je dakkoffer kunt stoppen heb je meer ruimte over in de auto. Waardoor jij mogelijk achteruit kunt kijken door je achteruitkijkspiegel. Dan zie je in plaats van de tassen en koffers nu de auto’s die achter je rijden. Handig! En ook nog eens veilig.

Een dakkoffer kopen

Er zijn veel verschillende dakkoffers te koop. De onderstaande drie dakkoffers zijn populair bij bol.com:

De Junior STRIKE 440 liter

Deze dakkoffer is ideaal tijdens alle seizoenen. De dakkoffer kan wel tot 75 kg aan bagage dragen. Deze box is gestroomlijnd, waardoor hij minder wind vangt. Dit scheelt je in weerstand tijdens het autorijden en dat zorgt ervoor dat je minder brandstofverbruik hebt. Deze dakkoffer komt samen met het Quik-systeem montagemateriaal. Hij is hierdoor supersnel te bevestigen. Daarnaast bevat deze dakkoffer een vergrendeling met slot. De box is 180 cm lang, wat betekent dat deze dakkoffer goed te gebruiken is voor een skivakantie. De lange latten passen er makkelijk in! Wat ik bijzonder vond, is dat deze dakkoffer aan beide kanten te openen is, superhandig.

Meer informatie vind je hier.

Neumann dakkoffer 300 liter

Deze dakkoffer bevat 300 liter inhoud en past op alle dakdragers tot 8 cm breed. Als je deze dakkoffer koopt dan krijg je er een gratis opbergsysteem bij. Degelijke dakkoffer voor een mooie prijs.

Meer informatie vind je hier.

De junior FL dakkoffer 320 liter

Deze dakkoffer is compact en zeer aerodynamisch. Deze dakkoffer kan beladen worden met 50 kg. Bovendien heeft hij alle testen doorstaan. Van stabiliteit tot aan de water- en windtunnels.

Meer informatie vind je hier.

Muurbeugels

Wil je niet dat de dakkoffer op de grond veel ruimte inneemt? Dan zijn deze muurbeugels de uitkomst. Dus leg je ‘Van Gogh’ maar aan de kant, want de dakkoffer gaat vanaf nu aan de muur schitteren. Maar mag ook gewoon in de garage, hoor 😊.

Meer informatie vind je hier.

Dakkofferlift

Ik had een heel ander idee bij het woord dakkofferlift. Maar het is dus een set van twee spanbanden waarmee je de koffer omhoog kunt tillen. Waardoor de dakkoffer als het ware aan je plafond hangt. Superhandig, wanneer je liever geniet van je dakkoffer en je ‘Van Gogh’ samen. Hij kan tot en met 50 kg tillen. Ook superhandig om je skilatten in op te bergen als je ze de hele zomer niet gebruikt.

Je kunt ook samen met je vrienden of familie een dakkoffer kopen. Zo hoef je niet allemaal een dakkoffer aan te schaffen. Zorg er dan wel voor dat jullie niet gelijktijdig op vakantie gaan 😊.

Meer informatie vind je hier.

Dakdragers

Als je een dakkoffer wilt bevestigen op je auto, dan heb je ook dakdragers nodig. Sommige auto’s hebben deze standaard op hun dak zitten, maar anderen moeten deze kopen en zelf bevestigen wanneer ze gebruik maken van een dakkoffer. Bijvoorbeeld deze van Pro Plus hier.

Ze zijn universeel en passen op elke auto. Handig, want wie weet koop je in de toekomst nog eens een andere auto.

Een dakkoffer huren

Er bestaan bedrijven die dakkoffers verhuren. Ze zitten door heel Nederland. Dus er is vast een bedrijf bij jou in de buurt.

De dakkoffer. Zal hij binnenkort op jouw auto schitteren? Fijne vakantie!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.