Skip to Content

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Het wordt weer spannend! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om dit jaar op tijd in Nederland te komen en het Sinterklaasfeest te redden. De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje is een vrolijk avontuur voor jong en oud, boordevol humor! Niemand minder dan Robert ten Brink vertolkt de rol van (adviseur van) Sinterklaas, hij treedt hiermee in de voetsporen van de in 2020 overleden Bram van der Vlugt.

Martien Meiland maakt zijn filmdebuut als kasteelheer Jean Claude en de voetjes gaan van de vloer met YouTube-ster Party Piet Pablo en zijn nieuwste hit Dansen Voor De Sint. Chris Tates (Hugo Hogepief), Noraly Beyer (Burgemeester) zijn ook te zien in de film en Pamela Teves en Filip Bolluyt vertolken opnieuw de rollen van Mammie en Stan.

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Boeven Mammie en Stan verlaten de gevangenis en willen maar één ding: wraak nemen op Sinterklaas. Ze reizen af naar Spanje en willen dat Sinterklaas niet naar Nederland komt. Als de Pieten ontdekken dat ze in het kasteel zijn opgesloten en dat telefooncontact niet mogelijk is, breekt er paniek uit. Zal het Sinterklaas en de Pieten lukken om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan hen te slim af?

Bekroond met Gouden Film

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje is door meer dan 100.000 bioscoopbezoekers bezocht. Hiermee is de familiefilm van regisseur Lucio Messercola bekroond met de Gouden Film. In De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje wordt Sinterklaas geadviseerd door Robert ten Brink, die daarmee in de voetsporen treedt van wijlen Bram van der Vlugt.

Robert ten Brink en Martien Meiland hebben de tiende Gouden Film Award van dit jaar in ontvangst genomen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Over de productie

De familiefilm De Grote Sinterklaasfilm:Trammelant in Spanje werd door Lucio Messercola geregisseerd en door Trui van de Brug geschreven. In de film zijn rollen weggelegd voor Robert ten Brink, Martien Meiland, Chris Tates, Noraly Beyer, Sara Robben, Filip Bolluyt, Giovanni Caminita, Meester Jesper, Party Piet Pablo (Okke Verberk), Joshua Albano, Wesley Mutsaars, Lennart Driesen, Stef de Reuver en Pamela Teves. Messercola Drama produceerde de film en Just Entertainment brengt de film uit in 120 bioscopen.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.