Skip to Content

De piraten van Hiernaast 2; de Ninja’s van de overkant

De piraten van Hiernaast 2; de Ninja’s van de overkant

Ahoy landrotten! Goed nieuws via de flessenpost, want vanaf 20 april is het megaleuke deel twee van De Piraten van Hiernaast in de bioscopen te zien. En de voorpret kan al beginnen, want vandaag maakt distributeur Dutch FilmWorks zowel de poster als de trailer bekend. 

De Piraten van Hiernaast; De Ninja’s van de Overkant

Poster De Piraten van Hiernaast: De Ninja's van de Overkant

In De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant wordt de rust in Zandwijk opnieuw verstoord, ditmaal omdat er ninja’s in de straat komen wonen. Naast vaste gezichten als Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt, maakte Dylan Haegens bekend opnieuw de stem in te spreken van de papegaai van piratenkapitein Hector Donderbus. Nieuw is dat ook zijn vriendin Marit Brugman in deze film te horen zal zijn. Zij gaf haar stem aan de (rode) papegaai van Donderbus’ aartsrivaal Knokige Krelis.

Het Verhaal

De Piraten van Hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk, maar de sfeer bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden! Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, sluiten zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vriendschap. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën …

Over de film

Net als in het eerste deel kiezen de makers van De Piraten van Hiernaast voor het thema verbinding. De verschillende groepen (piraten, Zandwijkers en nu ook ninja’s) mogen dan verschillende uiterlijkheden en leefwijzes hebben, die blijken uiteindelijk toch overbrugbaar. 

De Piraten  van Hiernaast van regisseur Pim van Hoeve ontving in 2020 een Gouden Film  en trok ruim 200.000 bezoekers. Voor de tweede film werd opnieuw een enorm piratenschip opgebouwd in een woonwijk in Amsterdam Noord met daarnaast nu ook een ninjahuis. De cast bestaat uit Samuel Beau Reurekas, Kyana Pacis, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Jung Sun den Hollander, Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana en Sytske van der Ster.

Over de makers

De Piraten van Hiernaast films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Reggie Naus (uitgeverij Ploegsma). Net als bij deel 1 tekent Pim van Hoeve (De Piraten van Hiernaast, Dummie de Mummie 1, 2, 3) voor de regie en is het scenario van de hand van Sander de Regt (De Piraten van Hiernaast, Foeksia de Miniheks). Ingmar Menning (Luizenmoeder – De Film) is de producent van de film vanuit Nijenhuis & Co in co-productie met de EO. De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. 

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.