Eindelijk! Na 2 keer uitstellen, in verband met de coronamaatregelen, kon ons familieweekendje samen met mijn schoonfamilie doorgaan! En we hadden zelfs extra mazzel, op de vrijdag van vertrek werd ook net de mondkapjesplicht en de 1,5-meterregel afgeschaft. Een goed begin voor een leuk weekendje weg. We gaan met de hele familie (9 volwassenen en 4 kinderen, 3 van 2 jaar en 1 van 5 jaar) naar Roompot vakantiepark De Weerterbergen in Weert. We hebben een groot familiehuisje geboekt voor 14 personen, dus dat wordt vast heel gezellig!

Aankomst en entree

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review - Reis-liefde.nl
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review

Na iets meer dan 2 uur rijden arriveerden we bij het park. Mijn schoonouders waren er al en hadden de pasjes voor de slagboom al opgehaald. Helaas werkten de pasjes niet, maar toen we op de ‘Help’-knop drukten werden we al snel binnengelaten.

Later zagen we vanuit ons huisje, dat uitzicht bood op de slagboom, dat meerdere mensen problemen hadden met hun inrijkaartje en uiteindelijk werd er een medewerker van het park bij de ingang gezet om de gasten binnen te laten. Erg netjes opgelost.

We konden vanaf 16.00 uur ons huisje in, wat ik zelf wel vrij laat vond. Soms kun je bij vakantieparken wel iets eerder het huisje in sneaken als je de sleutel al hebt en de schoonmaaksters weg zijn, maar hier werd de deur geopend met een pasje en die werkte echt pas vanaf 16.00 uur.

De accommodatie

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review

Zoals ik al had vermeld hadden we een huisje geboekt voor 14 personen en ik moet zeggen dat ik echt verrast was door de ruimte die we hadden in het huisje. We hadden een grote woonkamer met een enorme U-bank waar we allemaal op konden zitten. Je kunt dus echt gezellig met zijn allen bij elkaar zitten en niet in groepjes verdeeld over de ruimte.

Daarnaast stond er een lange eettafel waar we met zijn allen aan konden zitten. Er was een open keuken inclusief koffiezetapparaat, vaatwasser, combimagnetron en een koelkast met diepvriesvak. Ook was er een bijkeuken waar nog een koelkast met diepvriesvak te vinden was.

Beneden was 1 grote slaapkamer met 3 bedden en ingebouwde badkamer met douche. Op de bovenverdieping waren nog 4 slaapkamers, 3 slaapkamers met 3 bedden en 1 slaapkamer met 2 bedden. Voor ons betekende dit dat ieder huishouden zijn eigen slaapkamer had. Daarnaast stonden op meerdere slaapkamers ingeklapte ledikantjes voor eventuele baby’s.

Naast de slaapkamers vond je op de bovenverdieping een apart toilet en 2 badkamers. 1 badkamer was voorzien van een dubbele wastafel, bubbelbad en aparte douche en de andere badkamer had een enkele wastafel, douche en sauna.

Helaas kwamen we er de eerste avond achter dat de douches en het bad niet erg warm werden. We hebben de receptie gebeld en er werd ons verteld dat er binnen 3 kwartier een monteur langs zou komen. Jammer genoeg kwam de monteur de volgende dag pas, maar heeft wel 4 mengkranen vervangen waardoor we weer heerlijk konden genieten van een warme douche of warm bad.

Het park

Het park ligt in een bosrijke omgeving. Ondanks dat we in het carnavalsweekend gingen, kon je in alle rust wandelen over het park. Je vindt er veel water. Op het park bevindt zich een groot meer waar je waterfietsen kon huren en er waren veel vislocaties. Maar ook door het park heen liepen riviertjes waardoor je vanuit veel huisjes uitzicht hebt over het water en er zijn veel bruggetjes wat het park een leuke uitstraling geeft.

Onze accommodatie bevond zich aan het begin van het park en we waren binnen 5 minuten bij het centrum. Ons huisje was vrij nieuw, maar hoe verder je het park op liep hoe ouder de huisjes werden en sommigen konden wel een opknapbeurt gebruiken.

Het zwembad

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review

Op de 2e dag van ons verblijf zijn we met zijn allen naar het zwembad gegaan. Ondanks dat de coronaregels zijn afgeschaft moesten we nog wel een aankomsttijd reserveren, zodat niet iedereen tegelijk aankwam. Daarna mocht je wel zo lang in het zwembad blijven als je wilde.

Het zwembad zag er prima uit, niet slecht, maar ook niet heel bijzonder. Er was een golfslagbad, een peuterbadje, een grote glijbaan en een poolbar. Het was ontzettend druk, maar ja, we zaten ook midden in de vakantieperiode. Daardoor stond je ongeveer een kwartier in de rij te wachten voor de glijbaan. Mensen die nog vrezen voor corona zouden zich er niet op hun plek gevoeld hebben, maar wij hebben ons prima vermaakt.

Toen we klaar waren om te gaan werd de pret helaas bedorven, omdat er veel te weinig kleedhokjes waren voor het aantal bezoekers. De grote gezinskleedkamer zat op slot, waardoor we genoodzaakt waren om te wachten totdat er een hokje vrij kwam. Dit heeft bijna een half uur geduurd, waardoor onze peuter uiteindelijk bijna in slaap viel op mijn arm.

Toen we eindelijk een hokje konden bemachtigen hebben we ons met 2 volwassenen en een peuter in het kleine hokje gepropt wat niet echt aan te raden was. De andere dagen hebben we daarom niet meer gezwommen.

Activiteiten en faciliteiten

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review - Reisliefde
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review

Maar gelukkig was er naast het zwembad nog veel meer te doen op het park. Buiten vond je veel activiteiten zoals een tennisbaan, voetbalveld, volleybalveld, jeu-de-boulesbaan, midgetgolf, tafeltennistafels, een lasergamebaan en diverse speeltuinen. Ook kon je er een piratenspeurtocht volgen over het park.

Binnen vond je een gezellig bruin café met bowlingbanen en pooltafels. Als je iets verder naar achteren liep kwam je bij de indoor-tafeltennistafels, airhockeytafels en een paar grijpautomaten. Weer iets verder naar achteren was het favoriete domein van onze kinderen, de binnenspeeltuin. Aan de rechterkant vond je een groot klimtoestel à la Ballorig, waar zelfs mijn bijna 3-jarige zich alleen kon redden.

In het midden was een podium waar regelmatig optredens werden gegeven voor de kinderen. Aan de linkerkant bevond zich de kinderknutselclub en nog iets verder was de glowgolfbaan. De volwassenen konden lekker plaatsnemen aan een tafeltje en genieten van een kopje koffie of iets te eten, terwijl de kinderen zich vermaakten.

Verder zaten er in het centrum een ijsbaan, een cadeau/kledingwinkel, een supermarkt, een wasserette en een gamehal. Ook kon je fietsen of (familie)skelters huren of konden de kinderen een ritje maken in een elektrische auto.

Wat ik zelf erg bijzonder vond is dat er een vakantiedialysecentrum op het park zit, zodat mensen die moeten dialyseren ook kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Eten en drinken

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review
Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review

Naast dat je iets te eten of drinken kon halen bij de binnenspeeltuin waren er genoeg plekken om iets te eten. In het centrum vond je een pannenkoekenrestaurant en een snackbar in jaren-’60-stijl. Aan de andere kant van het meer zat een pizzeria waarbij je uitkijkt over het water.

Wij hebben de laatste avond gegeten in het buffetrestaurant, maar dat vonden we niet echt een aanrader. Er was niet veel keus en het smaakte wel oké, maar alsof het uit een pakje kwam en opgewarmd was. Het deed een beetje goedkoop aan, zo vond je er niet veel keus qua vlees, alleen schnitzel en een viscurry.

Wat wel leuk was, was dat ze voor de kinderen een klein buffetje hadden waar ze zelf hun eten konden pakken. Maar ook hier was niet veel keus, naast patat, frikandel, knakworst en kibbeling. Waar we wel van gesmuld hebben was de dessertbar, waar verschillende soorten pudding, brownie en cakes lagen en de grote favoriet: de ijsmachine waar je zelf ijs uit kon tappen.

Vakantiepark De Weerterbergen in Weert, Limburg review - Reisliefde

Tips in de omgeving van het park

Hoewel wij ons weekendje alleen hebben doorgebracht op het park is er in de omgeving genoeg te beleven:

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.