Skip to Content

Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival nodigt iedereen uit voor de allereerste online editie van het festival. Geniet van een heuse theatrale binge-watch-marathon. In je eigen woonkamer, op het balkon of in de tuin. Via je laptop, tablet of smartphone. Ruim 30 jonge makers – van cabaretier tot singer-songwriter en van danser tot theatermaker – staan al maanden te popelen om weer het podium op te gaan. Delft Fringe Festival laat hen 11 dagen lang van je beeldscherm knallen, zo jouw woonkamer in!

Het Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival geeft jonge makers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, te ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten. Jouw ticket is hun springplank. Een springplank de wereld in.

Tijdens Delft Fringe Festival wordt iedereen, van jong tot oud, uitgenodigd om in een ongedwongen sfeer nieuwe makers en genres te ontdekken. Opkomende podiumkunstenaars – zoals Dion van Rijt, de Prima Donna’s en het Skazka Kwartet – laten je genieten, luisteren, dansen en ervaren. Delft Fringe Festival toont werk van makers die mooie relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

Met ruim 14.000 bezoekers in 2019 is Delft Fringe Festival inmiddels een begrip geworden. In de afgelopen jaren bood Delft Fringe Festival een springplank aan o.a. Lisa Ostermann, Eva Bos, Belinfante Quartet, tg Alles Valt, De Gestampte Meisjes, Jasper Smit en HUN.

Lees ook: Delft Fringe Festival 2022

Online editie

Vanwege de pandemie, die alsmaar voortduurt, kon Delft Fringe Festival 2020 onverwacht geen doorgang vinden. Maar, wat in 2020 praktisch niet meer te regelen was, grijpt Delft Fringe Festival in 2021 met beide handen aan: “Door te kiezen voor een online editie kan het festival gegarandeerd doorgaan en geven we jonge makers, in een tijd dat talentontwikkeling zo goed als stilstaat, een plek om zich te presenteren en hun netwerk te vergroten”, aldus Roel Funcken, directeur Delft Fringe Festival.

De voorstellingen van de ruim 30 makers zijn deze zomer op vaste tijden online te zien via de website van het festival. Ondanks dat de vorm anders is dan voorgaande jaren, biedt Delft Fringe Festival een echte culturele belevenis. Onverwachte ontmoetingen, gezellige festiviteiten en interactieve ervaringen zullen op verrassende wijze je woonkamer binnenkomen voor een echt festivalgevoel 2.0! Vanaf het kopen van je ticket tot het moment dat je de laptop dichtklapt.

Fringe 4 Kids

Delft Fringe Festival laat kinderen de magie van het theater beleven. Ze kunnen meedansen in de woonkamer, zich laten betoveren en theatrale sprookjes ontdekken. Elke weekdag na schooltijd staat er om 15:00, 16:00 en 17:00 uur een familievoorstelling op het programma. Op woensdag is het helemaal feest, dan kun je tussen 13:00 en 19:00 uur non-stop theater kijken! In de weekenden kun je ’s ochtends van 08:00 tot 11:00 uur een voorstelling aanzetten. Met een boterham met hagelslag op schoot en een lekkere kop koffie voor papa en mama erbij heb je een perfecte start van je weekend!

  • DConnected – Ik ben de beste, wie ben jij? (4+)
  • Gesneden Koek – Don Quichot (6+)
  • Janna Handgraaf – Mia en Mannetje (4+)
  • Jehee vertelt – Soepsteen (6+)
  • Theater Decibel – Een aardig sprookje (7+)
  • Wang – De tafel van plus (9+)

Voorstellingen met het genre familietheater zijn speciaal gemaakt voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast vind je ook bij voorstellingen uit andere genres een leeftijdsadvies. Dit kan ook ‘Alle Leeftijden’ (AL) zijn. Het gaat dan vaak om dans en/of muziek. Je kunt naar eigen inzicht bepalen of de betreffende voorstelling geschikt is voor jouw kind.

Fringe konijn & konijnenroute

Het roze Fringe Konijn – 7 meter hoog! – staat dit jaar voor het eerst op de Markt! Hij kan niet wachten om kennis te maken met alle kleine en grote theaterliefhebbers uit Delft en omgeving! Loop of fiets je ook even langs dit jaar? Je haalt hier gratis een 3D-origami-kleurplaat van het konijn op, om thuis mee te knutselen. Maar ook start hier de enige echte konijnenroute van Delft!

Vanaf 1 april is het volledige programma bekend. De kaartverkoop start op zaterdag 24 april.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.