Skip to Content

Delft; Bezienswaardigheden & Activiteiten

Delft; Bezienswaardigheden & Activiteiten

Delft ligt in Zuid-Holland en is bekend door zijn Technische Universiteit (TU Delft). Hierdoor is Delft een studentenstad te noemen waardoor de horeca floreert en er veel georganiseerd wordt. Delft is daarnaast ook bekend door zijn betrokkenheid met de Koninklijke familie.

Cultuur is hier op meerdere manieren te vinden. Daarnaast zijn er ook nog een aantal bezienswaardigheden die iedereen wel kent. Van de Oostpoort, tot aan het beklimmen van de Nieuwe Kerk, Smalland in de Ikea en de koe voor de kaaswinkel op de markt. Er is echter veel meer te zien en doen.

Delfts Blauw; Porceleyne Fles

Wie aan Delft denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan blauw… Delfts Blauw is wereldberoemd en het beschilderde porselein in deze specifieke blauwe kleur is op veel manieren verkrijgbaar. Als servies, maar ook andere accessoires.

Om nog maar te zwijgen over de prullaria in Delfts Blauw in de souvenirshops. Delfts Blauw ontstond in de 16e eeuw. Omdat het heel erg aansloeg, kwamen er veel aardewerkfabrieken. Daarnaast vind je Delfts Blauw overal in de stad terug, zo is er een steegje bij de Markt met Delfts Blauwe muren of in de parkeergarage In de Veste.

Helaas kwam er een terugval in de populariteit, maar Bakkerij De Porceleyne Fles is blijven bestaan. Waarschijnlijk beter bekend onder de naam ‘Royal Delft’. Naast een fabriek is hier ook een museum met het aardewerk te vinden. Hier kan je bijvoorbeeld de blauwwitte tulpenpiramide bewonderen. Maar je leert ook meer over de geschiedenis van het Delftsblauwe aardewerk. Een bezoekje aan de fabriek hoort er trouwens ook bij!

Meer informatie vind je hier.

Stadhuis van Delft

Het stadhuis van Delft is gebouwd in de 17e eeuw. Dit gebouw in renaissancestijl staat op De Markt en is een imposant gebouw met rode luiken. De toren is al veel ouder, die is ergens rond 1300 al gebouwd. De toren wordt ook wel ‘Het Steen’ genoemd. Deze werd vroeger gebruikt als gevangenis. Je kunt hier nu nog martelwerktuigen zien. Tegenover het Stadhuis bevindt zich de Nieuwe Kerk.

Nieuwe kerk

De Nieuwe Kerk van Delft staat in het centrum van Delft en is de kerk waar leden van het Koningshuis begraven worden (en werden). Willem van Oranje werd in 1584 vermoord en heeft hier zijn laatste rustplaats gevonden. In de kerk valt zijn praalgraf wel op, die hier is geplaatst in 1623. In de grafkelder zijn meer graven te vinden. Niet alleen van het Koningshuis. Er zijn meer belangrijke Nederlanders die hier hun graf hebben.

De kerk zelf is natuurlijk meer dan alleen deze graven. Je zou de toren kunnen beklimmen. Deze is 108 meter hoog en alleen De Domtoren in Utrecht is in Nederland hoger. Dit is alleen mogelijk bij goed weer, want bij onweer of te veel wind is de toren gesloten. 

Meer informatie vind je hier.

Oude kerk

De Oude Kerk is niet alleen bekend vanwege de scheve toren, maar ook vanwege de rijke geschiedenis en kunstschatten die er te vinden zijn. Het is de oudste kerk van Delft en heeft door de eeuwen heen veel veranderingen en renovaties ondergaan. Zo zijn er gotische en renaissance-elementen te vinden, evenals een barokke preekstoel en een orgel uit de 19e eeuw.

Een van de bekendste personen die begraven ligt in de Oude Kerk is de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Zijn grafsteen is te vinden in het koor van de kerk en wordt jaarlijks door vele bezoekers bezocht. Daarnaast zijn er ook andere graven van prominente personen uit de geschiedenis van Delft te vinden, zoals die van de stadsarchitect Pieter Post.

In de kerk worden ook regelmatig concerten en andere evenementen georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld jaarlijks een kerstconcert en vinden er in de zomermaanden orgelconcerten plaats. Daarnaast kan de kerk ook worden gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen en andere bijzondere gelegenheden.

Meer informatie vind je hier.

Oostpoort

De Oostpoort is een indrukwekkend historisch monument en een belangrijk onderdeel van de oude stadsmuren van Delft. De poort werd gebouwd in de 15e eeuw en diende als de oostelijke toegangspoort tot de stad. Het is de enige stadspoort die vandaag de dag nog overeind staat en is daarmee een belangrijke historische bezienswaardigheid.

In de middeleeuwen was de poort onderdeel van de verdedigingswerken van de stad en had het geen torens. In de 17e eeuw werden de torens toegevoegd, die de poort een nog imposanter uiterlijk gaven. De poort heeft een indrukwekkende structuur en is een prachtig voorbeeld van de middeleeuwse architectuur.

Bij de poort vind je een mooie ophaalbrug, die bijdraagt aan de sfeer en het karakter van de poort. De brug wordt nog steeds gebruikt en is een unieke ervaring om over te lopen. Bovenop de poort heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende gebieden.

Een bezoek aan de Oostpoort is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Delft. Het is een perfect voorbeeld van de middeleeuwse verdedigingswerken en een geweldige plek om te genieten van de prachtige architectuur en het uitzicht op de stad.

Maria van Jessekerk

De Maria van Jessekerk is de binnenstadskerk van de parochie, en ook de oudste. De kerk is een ontwerp van Everard Margry, leerling van de bekende architect Pierre Cuypers. Het rijke interieur is grondig gerestaureerd. Bezienswaardig zijn onder meer het Maarschalkerweerdorgel, de wandschilderingen en de ramen. De kerk heeft een fraaie iconenkapel en een ruimte voor wisselende exposities van kerkelijk erfgoed.

Meer informatie vind je hier.

Standbeeld Willem van Oranje

Eigenlijk kan het ook niet anders, maar in Delft bevindt zich eveneens een standbeeld van Willem van Oranje. Hij wordt ook wel Willem De Zwijger genoemd en werd dus in 1584 vermoord op de trappen van Het Prinsenhof. Zijn standbeeld staat in de Prinsentuin, welke hoort bij Museum Prinsenhof.

Beestenmarkt

In het midden van Delft is er het centrumplein welke Beestenmarkt heet. Vroeger stond hier het Minderbroederklooster. Deze werd gesloopt nadat de protestanten de Fransiscanen weg hadden gekregen. Nadat het klooster gesloopt was, kwam er hier een veehandel op gang. De naam Beestenmarkt doet daar uiteraard nog aan herinneren. Heb je trek in iets te eten of te drinken of wil je gezellig een terrasje pakken, dan is een bezoek aan De Beestenmarkt een aanbeveling.

Molen De Roos

Molen De Roos is een stellingmolen en is gebouwd in 1679. Vrijwilligers malen hier nog altijd graan. De molen heeft een unieke uitstraling in combinatie met het woonhuis. De molen kan op bepaalde dagen bezocht worden. 

Meer informatie vind je hier.

Rondvaart Delft

De historische grachtengordel van Delft is een prachtige manier om de stad te ontdekken. Je vaart langs de oude binnenstad en ziet zo de rijke vaderlandse geschiedenis vanuit een ander perspectief. Tijdens de rondvaart leer je meer over de rijke geschiedenis van Delft, zoals het ontstaan van Delfts Blauw, de relatie met het Huis van Oranje, de beroemde schilder Johannes Vermeer en Hugo de Groot, en de invloed van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

De rondvaartboten varen iedere dag en ieder uur, dus je kunt altijd opstappen wanneer het jou uitkomt. Naast de rondvaart zijn er ook waterfietsen te huur, zodat je op je eigen tempo de grachten kunt verkennen. De grachten zijn omringd door prachtige historische gebouwen en bruggen, waardoor je de stad vanuit een uniek en sfeervol perspectief kunt ervaren.

Tijdens de rondvaart worden er ook vaak verhalen verteld over de geschiedenis van specifieke gebouwen of bruggen, waardoor je nog meer te weten komt over de stad en haar geschiedenis. De sfeer op het water is ontspannen en gezellig, waardoor de rondvaart ook geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Dok Delft; meer dan een bibliotheek

We sloten onze tour door Delft af bij de bibliotheek. Nu denken de meesten aan het ruilen van boeken, maar hier kom je voor veel meer. Met name kinderen zijn een belangrijke focus, en dat wordt alleen maar meer. Al is er ook een ruimte voor zelfstandigen om te werken, een krantje te lezen en meer.

Voor de kinderen zijn er ook diverse hoekjes met materialen om te spelen. Van een stripboekenarena, tot en met een ruimte voor de oudere kinderen die eenvoudig verschoven kan worden omdat er wieltjes onder de kasten zitten. Voor de allerkleinsten is er een prentenboekruimte met een zachte vloerbedekking en ingericht in het thema zee. Er worden regelmatig voorleesochtenden georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

De Bonte Bouwplaats

Het was voor mij de eerste keer dat ik hier kwam. Toen we de eerste dag aankwamen was direct duidelijk waar we moesten zijn door de vrolijke vlaggen die buiten hangen en het Lego dat voor het raam staat.

Binnen kom je na de hal met kapstokken in een workshopruimte terecht met werktafels, etalages waar Lego uitgestald kan worden en een enorme tafel vol met blokjes om te bouwen. Gescheiden door een glazen wand is de keuken te vinden met een grote eettafel waar ze konden lunchen.

Via een buitenplaatsje kom je in het achterste gebouw waar beneden de opslag te vinden is met heel veel Lego-sets overal waar je maar keek en boven nog een tweede ruimte met tafels om te bouwen. Ideaal, want zo konden ze daar bijvoorbeeld de sets laten liggen waar ze mee aan het bouwen waren om de volgende dag mee verder te gaan. In totaal zijn er meer dan een miljoen blokjes te vinden. We hebben dus nog wel even om door te sparen 😉

Op de website staat (niet ten onrechte) de waarschuwing:

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

Lees ook: De Bonte Bouwplaats Delft

Meer informatie vind je hier.

Musea Delft

Museum Prinsenhof

In Delft bevindt zich het Sint-Agathaklooster, welke niet meer als zodanig in gebruik is. Hier vind je nu het Museum Prinsenhof. Het is de plek waar Willem van Oranje vermoord werd. De kogelgaten hiervan zijn nog altijd te zien. Het gebouw dateert uit de 15e eeuw en was een nonnenklooster. Daarna is het een lakenhal geweest, een pakhuis, een school en een militaire kazerne. In het huidige museum zijn schilderijen te bewonderen, textiel, keramiek en andere voorwerpen uit de 16e en 17 e eeuw. 

Meer informatie vind je hier.

Vermeer Centrum Delft

Johannes Vermeer was een bekend schilder uit de 17e eeuw. Zijn werken kom je nog altijd in veel interieurs tegen omdat ze vaak gebruikt worden voor wanddecoratie, maar ook bijvoorbeeld voor borduurpatronen of andere woonaccessoires. ‘Het Meisje met de Parel’ is hierbij een grote bekende. Of ‘Het melkmeisje van Vermeer’.

Vermeers schilderijen zijn te bewonderen in het Vermeer Centrum en als fan moet je hier wel geweest zijn. Al zijn werken zijn hier namelijk te zien. Nu gaat het hierbij niet om de originele werken, want die zijn over de hele wereld verspreid. 

Meer informatie vind je hier.

Museum Paul Tétar Van Elven

Aan de Koornmarkt is het 16e eeuwse voormalig woonhuis te vinden van Paul Tétar Van Elven. Hij leefde van 1823 tot 1896 en was een schilder én kunstverzamelaar. Toen hij overleed kwam het huis in het bezit van de stad met het idee om er een museum van te maken. 

Meer informatie vind je hier.

Museumhuis Van Meerten

Een huis laten bouwen voor je verzamelaarscollectie…dat deed Lambert Van Meerten. Hij leefde van 1842-1904. Zijn interesse ging uit naar Bouwfragmenten, Delfts aardewerk en meubilair. Hij had bewondering voor de Gouden Eeuw. Dit huis is een museumhuis geworden en is dus te bezoeken. 

Meer informatie vind je hier.

Science Centre Delft

Zoals gezegd is Delft bekend om zijn Technische Universiteit. Dus mag iets technisch ook niet ontbreken. Dit Science Centre is een verzamelplaats van de onderzoeken die de TU in Delft doet. Hou jij of je kind van techniek en wetenschap? Dan is dit een boeiend uitje!

Lees ook: Science Center Museum Delft bezoeken

Meer informatie vind je hier

Actieve uitjes

Natuur & speeltuinen

Botanische Tuin

De Botanische Tuin van de Technische Universiteit in Delft is verdeeld in de bomentuin, kassencomplex, middentuin en kruidentuin en wordt gebruikt voor onderwijs maar is ook toegankelijk voor bezoekers.

Het park bevat een veld vol kunstwerken, een kas vol tropische planten, een kruidentuin, een gedeelte met eetbare planten en meer. Bezoekers kunnen rondstruinen en feitjes leren tijdens een rondleiding. Hoogtepunten voor kinderen zijn het speelhuisje met glijbaan, het ‘ooievaarsnest’ en het blote voetenpad.

Meer informatie over de Botanische Tuin vind je hier.

Arboretum Heemspark

In het Arboretum-Heempark Delft groeit een levende encyclopedie aan bomen en struiken. Van over de hele wereld! Een oase voor natuurkenners, natuurliefhebbers, onderzoekers, kinderen en iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van de stad.

Dus kom eens langs en maak kennis met de Duivelswandelstok, de Chinese Moerascipres en alle andere bewoners van dit unieke park. Daarnaast kan je hier ook mooie foto’s maken. De toegang is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Abtswoudse Bos en Ackerdijkse Bos

Delft heeft, aan weerszijden van de rivier de Schie, twee bossen. Het Abtswoudse Bos bestaat ook weer uit twee delen: een ruige rietvlakte met veel vogels en een park/bosgebied met wandelpaden en kleine vijvers. Midden in het bos ligt het land art project Moeder Aarde: een kunstmatige heuvel met daarop een menselijke figuur van 170 meter lang.

Het Ackerdijkse Bos bestaat uit boerenland en jong bos. De heggen en de lichte verhogingen in het veld verbergen Romeinse fundamenten. Het Melarium, centrum voor natuur, bijen en kunst, is tegelijkertijd onderkomen voor bijenvolken, uitkijkpunt en ontmoetingsplaats voor imkers en wetenschappers.

Ackerdijkse Plassen

Vlak bij Rotterdam ligt de Ackerdijkse Plassen. Een belangrijk vogelgebied in Nederland dat, ondanks de druk van de Randstad, ruimte biedt aan veel bijzondere vogels. Wandel de route rond het gebied. Of kom eens vergaderen in deze inspirerende omgeving.

Om de rust voor vogels te behouden, is het gebied niet vrij toegankelijk. Wel zijn er activiteiten, zodat je het gebied toch met de boswachter kunt verkennen. Ook is er een ongemarkeerde route rondom de Ackerdijkse Plassen uitgezet. Deze route is goed begaanbaar voor wandelaars en fietsers en – behalve de Zwetkade – ook voor mensen in een rolstoel. Je kunt heerlijk rond het gebied wandelen. Vanaf de uitkijkpunten langs de wandelroute is het gebied goed te overzien.

Meer informatie vind je hier.

Stichting Land Art Delft

Het kunst landschapspark LAD is gelegen aan de rand van het Ackerdijkse Bos in de polder van Midden Delfland en is vrij toegankelijk. Het park heeft een aantal onverharde wandelpaden, een verhard fietspad en een ruiterpad.

Er zijn twee routes mogelijk, namelijk de buitenring en de binnenring, met respectievelijk 33 en 24 kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit Nederland en het buitenland rondom het thema ‘Landschap als geheugen’. De kunstwerken zijn geïnspireerd door de natuur en lokale geschiedenis en gemaakt van verschillende materialen. Er zijn bijzondere kunstwerken te vinden, waaronder de cactus auto, de Ocean-boot, het bijenhuis en de Jagajaga.

Het kan handig zijn om laarzen aan te trekken om dichterbij te kunnen kijken en er zijn diverse parkeerplekken en informatieborden beschikbaar bij het park.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kunst Landschapspark Land Art Delft

 • Delftse hout met plas (wel opletten, regelmatig blauwalg)
 • Hertenkamp
 • Parkje buitenhof
 • Natuurspeeltuin Hammerpoort
 • Wilhelminapark
 • Olofspark met speeltuin
 • Delflandhoeve / stadsboerderij & Waterspeeltuin Buytendelft
 • Kinderboerderij & Waterspeeltuin Tanthof
 • Kinderboerderij ’t Zuydmaatje
 • Geerweg speeltuin
 • Speeltuin bras
 • Westerhonk
 • Speeltuin bomenwijk

Events

 • Delft Fringe; Delft Fringe is een cultureel festival dat plaatsvindt in de binnenstad van Delft en waarbij diverse theater- en dansvoorstellingen worden opgevoerd.
 • Kermis; De kermis in Delft is een jaarlijks terugkerend evenement op de Markt en biedt een variatie aan attracties voor jong en oud.
 • Varend corso; Het varend corso is een beroemd evenement waarbij prachtige boten versierd met bloemen door de wateren van Delft en het Westland varen.
 • Delflanddagen; Delflanddagen is een jaarlijks evenement waarbij bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals wandel- en fietstochten, proeverijen en rondleidingen.
 • Bieslanddagen; Bieslanddagen is een jaarlijks evenement waarbij de boerderijen en tuinderijen in de omgeving van Delft hun deuren openen en bezoekers kunnen genieten van streekproducten en activiteiten.
 • Mooiweerspelen; Mooiweerspelen is een theaterfestival dat in de zomer in Delft plaatsvindt en waarbij diverse voorstellingen in de open lucht worden opgevoerd.
 • Lichtjesavond; Lichtjesavond is een gezellig evenement in de kerstperiode waarbij de binnenstad van Delft wordt verlicht door duizenden kaarsen en lampjes.
 • Taptoe Delft; Taptoe Delft is een muziekevenement waarbij verschillende showbands, drum- en pijperkorpsen uit binnen- en buitenland optreden op de Markt.
 • Westerpop; Westerpop is een muziekfestival dat plaatsvindt in het Westerkwartier van Delft en waarbij diverse artiesten en bands optreden.
 • Golden Ten loop; De Golden Ten loop is een jaarlijkse hardloopwedstrijd die door de binnenstad van Delft gaat en waarbij zowel amateurs als professionals kunnen deelnemen.

Uitjes in de buurt van Delft

Dobbeplas (Nootdorp)

Dobbeplas is een recreatiegebied gelegen in Nootdorp, tussen Delft en Den Haag. Het is een populaire plek voor zwemmen, zonnen, varen, vissen en wandelen. Er is een leuk strand voor kinderen met waterspeeltuin. Helaas wordt hier ook regelmatig blauwalg aangetroffen.

Hoeve Bouwlust – Schipluiden

Hoeve Bouwlust is een historische boerderij gelegen in het pittoreske Schipluiden. Het biedt een scala aan activiteiten voor het hele gezin, zoals boerengolf, rondleidingen door de boerderij en proeverijen van lokale producten.

Lees ook: Hoeve bouwlust

Vlinders aan de Vliet – Leidschendam

Vlinders aan de Vliet is een tropische vlindertuin gelegen in Leidschendam. Bezoekers kunnen hier genieten van honderden vlinders uit alle delen van de wereld, die rondvliegen in een prachtige en exotische omgeving.

Lees ook: Vlinders aan de vliet

Belevenisboerderij Schieveen – Berkel en Rodenrijs

Belevenisboerderij Schieveen is een educatieve boerderij gelegen in Rotterdam. Het biedt activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals het bezoeken van de dieren, het verkennen van de natuurlijke omgeving en het leren over duurzaamheid en landbouw.

Lees ook: Belevenisboerderij Schieveen

Westfield Mall of the Netherlands – Leidschendam

Westfield Mall of the Netherlands is een groot winkelcentrum gelegen in Leidschendam, nabij Den Haag. Het biedt een brede selectie van winkels, restaurants, bioscopen en andere entertainmentmogelijkheden voor het hele gezin.

Lees ook: Westfield Mall of the Netherlands

Kijkduin – Den Haag

Kijkduin is een badplaats gelegen in Den Haag, bekend om zijn mooie stranden, duinen, boulevard en winkels. Je kunt er genieten van de zee en het strand, maar ook van wandelingen en fietstochten in de duinen.

Lees ook: Kijkduin

Madurodam – Den Haag

Madurodam is een miniatuurpark in Den Haag, waar je Nederland in het klein kunt zien. Het park heeft meer dan 300 maquettes van bekende Nederlandse gebouwen en attracties, zoals de Erasmusbrug en de Dam.

Lees ook: Madurodam

Naturalis – Leiden

Naturalis is een natuurhistorisch museum in Leiden, waar je alles kunt leren over de natuur en het leven op aarde. Het museum heeft een uitgebreide collectie fossielen, mineralen, dieren en planten.

Lees ook: Naturalis

Molens Scheidam

Molens Schiedam is een serie van museummolens in de historische stad Schiedam, vlakbij Rotterdam. Je vindt hier de hoogste en grootste molens ter wereld, en je kunt er meer leren over de geschiedenis van molens en jeneverproductie in Nederland. Het museum is gevestigd in een oude molen en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Lees ook: Molens Schiedam

Eten en drinken

Bakker Suikerbuik; spelen en eten tegelijk

Bakker Suikerbuik is gelegen aan een van de grachten in Delft en biedt een kleine winkel met een breed scala aan chocolaatjes en een grote ruimte waar klanten kunnen zitten en eten en drinken. Het eten en drinken is van hoge kwaliteit en er is een speelruimte voor kinderen van verschillende leeftijden. Bakker Suikerbuik biedt ook de mogelijkheid om babyshowers, verjaardagsfeestjes en zelfs bruiloften te organiseren.

Meer informatie over Bakker Suikerbuik vind hier.

Moeke Delft; alsof je thuiskomt

Moeke is een nieuw geopend restaurant in Delft, gelegen op de populaire Beestenmarkt. Ze bieden zowel binnen als buiten (op het terras) zitplaatsen en serveren ontbijt, lunch en diner. Flammkuchen is een van hun specialiteiten, die in verschillende smaken wordt aangeboden, zoals zalm, geitenkaas met honing, caprese en de originele met spek en prei. Er zijn ook huisgemaakte soepen, kaas- of rundvleeskroketten, salades en burgers beschikbaar.

Meer informatie over Moeke vind je hier.

Chocolaterie de Lelie

Chocolaterie de Lelie is een ambachtelijke chocolaterie in Delft waar chocolade wordt gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1903 bestaat en sindsdien staat het bekend om zijn lekkere en creatieve chocolade creaties.

Het assortiment is breed en varieert van bonbons en chocoladeletters tot chocoladefiguren en relatiegeschenken. Er wordt gewerkt met zowel melkchocolade als pure chocolade en soms wordt er ook gebruik gemaakt van witte chocolade.

De chocolaterie is gevestigd aan de Voldersgracht, een van de meest pittoreske grachten van Delft. Hier kan je terecht voor een overheerlijk stuk chocolade, een kopje koffie of thee of om een kijkje te nemen in de chocoladefabriek waar je het productieproces kan bekijken. Ook kan je hier workshops volgen waarbij je zelf bonbons of chocolade kan maken en versieren.

Huszár

Bij het betreden van Huszár valt direct de oogverblindende inrichting op, die met artistieke precisie is samengesteld en uitstekend past bij de industriële uitstraling van het pand. Het lichte en ruime eetcafé beschikt over een verhoogd podium met een panoramisch uitzicht op de Kolk, één van de meest pittoreske delen van de Delftse Schie. Deze locatie was de inspiratie voor het wereldberoemde schilderij ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer.

Knus

Knus Delft is een gezellige lunchroom gelegen in het Delftse Hout. Hier kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, high tea of gewoon een kopje koffie. Het interieur is sfeervol en huiselijk, met veel houten meubels en kleurrijke kussens.

Je kan binnen in het restaurant plaats nemen of buiten op het terras zodat de kinderen ondertussen kunnen spelen in de speeltuin. Ook kan je hier een waterfiets huren om het Delftse Hout verder te ontdekken.

Rieten dak

Het Rieten Dak is een schenkerij en petit restaurant gelegen op een prachtige plek in de Delftse Hout, langs de vaart tussen de Grote Plas en de Hertenkamp. Het heeft een modern en sfeervol interieur en een royaal terras met gezellige zitjes omgeven door oude kastanjebomen.

Het is ideaal voor elke feestelijke gelegenheid met ruime keuze uit koffietafels, recepties, feestavonden, diners en barbecues. Het Rieten Dak biedt plaats aan gezelschappen tot 150 man en heeft een ruime parkeergelegenheid. Het is tevens een ideale locatie om te genieten van de landelijke omgeving in alle seizoenen.

Cafe Du midi

Café du Midi bevindt zich op het prachtige Buitengoed de Uylenburg, gelegen in de landelijke omgeving van Delfgauw. Na een verfrissende ochtendwandeling ben je van harte welkom om bij ons binnen te komen en te genieten van een heerlijke kop koffie en huisgemaakte taart.

Ook voor de lunch hebben we een ruime keuze aan heerlijke broodjes, salades en burgers. Na het werk ben je van harte welkom om bij ons te komen borrelen. Of je nu iets te vieren hebt of niet, kom met vrienden of familie gezellig dineren in ons knusse restaurant. Onze gerechten worden dagelijks bereid met verse en eerlijke ingrediënten.

Stadsherberg de Mol

Stadsherberg de Mol bevindt zich in het hart van Delft, tussen historische panden en oude stadstorens. Het pand, dat dateert uit 1563, is oorspronkelijk gebouwd als Stadsvondelinghenhuis. Bij binnenkomst door de zware houten deur waan je je vijf eeuwen terug in de tijd.

In het kaarslicht schenken de Gedienstigen het originele Delftsch Kuyten Bier uit grote kannen en nuttig je de maaltijd met je eigen handen, volgens middeleeuws gebruik. Vaak is er ook vermaak in de vorm van een troubadour of andere artiest. De Taveerne is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 18:00 uur voor een middeleeuwse maaltijd.

Lees hier verslag op Mama’s met thee)

Het Koningshuys

Het Konings Huys is een sfeervol eetcafé dat gevestigd is aan een van de meest historische pleinen van Nederland, de Markt in Delft. Het is de perfecte plek om neer te strijken na een dagje shoppen in de stad, een bezoek aan de musea of gewoon om te genieten van het prachtige uitzicht op het historische plein.

Het menu van het Konings Huys biedt voor ieder wat wils. Van een simpel broodje tot een uitgebreide maaltijd, er is voor ieder wat wils. Het terras van het Konings Huys is gelegen aan de Markt en biedt een prachtig uitzicht op de historische gebouwen en het bruisende plein.

De Waag

Eetcafé en restaurant De Waag is gevestigd op een van de meest gunstige locaties in Delft, op de Markt achter het stadhuis. Het voormalige waaggebouw heeft een warme uitnodigende sfeer en bij binnenkomst voel je je direct welkom. De grote, levendige ruimte heeft een gezellige bar en biedt een intieme sfeer wanneer je aan een tafeltje zit.

Als je liever buiten zit, kun je plaatsnemen op het ruime terras of genieten van het prachtige uitzicht over de Delftse grachten en de Boterbrug aan de achterkant van het pand. De Boterbrug lijkt op het eerste gezicht op een straat, maar als je goed kijkt zul je zien dat het een brug is.

Fijn Bar & Kitchen proeverij

Overnachten in Delft

Hotel de Plataan (Delft)

Dit hotel biedt themakamers met bijzondere interieurs, ronde bedden en luxe jacuzzi’s. Het is gelegen in het historische centrum van Delft en heeft een restaurant en een bar.

Meer informatie vind je hier

Hampshire Hotel Delft Centre

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Delft, maar nog wel op loopafstand, en biedt kamers en suites met moderne inrichting. Het hotel heeft een bar, restaurant en fitnessruimte.

Meer informatie vind je hier

Du midi (Delfgauw)

Dit restaurant bevindt zich op Buitengoed de Uylenburg in Delfgauw en biedt lunch, diner en borrelhapjes. Het heeft een gezellige sfeer en een terras met uitzicht op het groen.

Meer informatie vind je hier

Vakantiepark Delftse Hout

Dit vakantiepark ligt in de natuurrijke omgeving van Delft en biedt verschillende soorten accommodaties zoals bungalows, chalets en kampeerplaatsen. Het park heeft een zwembad, speeltuin en sportfaciliteiten.

Meer informatie vind je hier

Camping Delflandhoeve

Deze camping ligt in de polder van Schipluiden en biedt kampeerplaatsen en verschillende soorten accommodaties, zoals trekkershutten en chalets. Er is een restaurant en een speeltuin aanwezig.

Meer informatie vind je hier

Wat is jouw favoriete uitje in Delft?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Esmee prinsesn schreef:

  Wat een leuke locaties voor een dagje uit in Delft! Zeker leuk om bijvoorbeeld het park te combineren met de bibliotheek. Dankjewel Linda

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.