Skip to Content

Dierenrijk Nuenen; dierentuin met zeehondenshow

Dierenrijk Nuenen; dierentuin met zeehondenshow

Gelegen tussen de hoogspanningsmasten ligt een Dierenrijk. Een echte kinderdierentuin. Dierenrijk Nuenen telt maar liefst 10 speelplaatsen voor kinderen en richt zich hiermee echt op de jonge kinderen wat voor ons vandaag erg leuk was met onze 2-jarige peuter.

Wat het vandaag extra leuk maakte was dat 5 bekende figuren uit Sesamstraat vandaag op bezoek kwamen. Wil je weten wat het gezin van MamaScrapelle van het Dierenrijk vond lees dan snel verder.

Speeltuinen

Voor ik verder vertel over alle dieren in het park wil ik toch eerst de aandacht vestigen op de vele speeltuinen die deze dierentuin te bieden heeft. 10 speelplaatsen zijn er maar liefst en daarnaast zijn er ook nog loopbruggen, touwbeklimmingen en kruiptunnels.

Je kan op allerlei grote stenen beesten op de foto. Er zijn springkussens en een grote schoolbus om in te klimmen. Daarnaast is er ook nog een overdekte speeltuin met een speciaal afgezet gedeelte voor dreumesen. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om in dit park je kinderfeestje te geven.

Olifanten en Zeehonden show

De olifanten hebben een immens groot terrein hebben op deze dierentuin. Het viel ons dan ook op dat de olifanten geen dierentuingedrag vertoonden. Later op de dag hebben ook nog een show met een van de olifanten gezien.

Wist je dat als je met het verzorgen van de dieren wilt dat de olifant gaat liggen je moet zeggen: “Welterusten”. En dat de olifant een truckje kan met een ananas? Je geeft de olifant een ananas en dan… is hij weg.

zeehondenshow (640x426)

Bij de zeehondenshow was de kleine tribune op deze drukke dag helaas al helemaal vol. Gelukkig vonden we aan de zijkant nog een klein plekje waar we een groot gedeelte van de show wel konden volgen. Erg leuk was het dat 1 kindje uit het publiek het terrein op mocht en de grootste zeehond mocht aaien.

Naast deze shows is er ook een “Toer de voer”, een “Meet en Greet” met verschillende dieren, kun je een dierenquiz invullen en breng je samen met de verzorgers de olifanten naar bed!

Dieren voeren

We waren net op tijd voor de ringstaartmaki’s voeren. We vonden het wel jammer dat we dit niet zelf mochten doen zoals in Landgoed Hoenderdaell maar natuurlijk wel leuk om te zien.

Bij de wilde zwijnen waren in april jongen geboren. Het was erg komisch om te zien dat een van de grote zwijnen de kleine steeds weg wilde jagen tijdens het zelf voeren.

kriebelvisjes (640x426)

In Dierenrijk mag je verschillende dieren wel zelf voeren. Het kost je 0,50 eurocent en dit kan bij de zwijnen, de wasberen en de vissen.

Faciliteiten met kinderen

Dieren route: Wat ik super vind aan deze dierentuin is dat je als het ware via 1 hoofdweg vanzelf langs alle dieren komt. Je hoeft niet onnodig om te lopen. Je kunt hier heel veel verschillende dieren vinden van vogels tot roofdieren en verschillende soorten apen. Ook is er een geitenweide en razen er schotse hooglanders.

Er is een kleine kinderboerderij met een speeltoestel erin voor de geiten en kinderen. Sommige dieren deden een slaapje op deze mooie dag en speelden verstoppertje voor ons. Zo ook de ijsbeer die zijn zonnebril kwijt was en de apen lagen op apegapen.

Kinderrijk app: Heel leuk van deze dierentuin is dat ze een eigen app hebben waar je foto’s kunt kijken en leuke weetjes leert. Dit is geschikt voor de oudere kinderen. Je kunt er een Quiz invullen en binnenkort staat er weer een speurtocht op. Ook zie je een plattegrond met tijden van shows en evenementen en hier kun je de melding voor die dag van aanzetten zodat je gewaarschuwd wordt. Erg handig. Voor kleine kinderen is deze app geen aanvulling.

Voorzieningen: Er is een groot restaurant en een kleine kiosk op het park waar je allerlei eten kan halen. Je eigen eten en drinken mag je meenemen op het park, al is het in sommige delen zoals bij de maki’s en de geitenweide niet toegestaan om dit eten te pakken. Op de gehele route van het park vind je ontelbare bankjes om op te zitten terwijl de kinderen spelen en er zijn veel plekken om te picknicken.

Wat wij bij de olifanten dan ook hebben gedaan. Er zijn helaas maar op 2 plekken in het park toiletten dus peuters die nog niet heel erg goed zindelijk zijn kun je beter een luier aan doen want daar kan de wandeling te lang voor zijn.

Prijs: Als je online besteld betaal je maar 16,50 voor een kaartje. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Parkeren is 6 euro per auto en voor een parkboekje met plattegrond betaal je 2 euro.

Bereikbaarheid: De dierentuin is met het openbaar vervoer niet heel handig bereikbaar. Wel zijn er afspraken gemaakt met taxi’s vanaf station Helmond Brandevoort. Deze dien je wel een dag van te voren te reserveren. Dit kan op de site van Dierenrijk zelf.

Sesamstraat bij Dierenrijk

Er worden ook regelmatig events georganiseerd bij Dierenrijk. Vandaag was het wel een hele bijzondere dag in het dierenrijk. Pino, Tommie, Elmo, Bert en Ernie kwamen op de parade dansjes doen en namen alle tijd om met zoveel mogelijk kindervriendjes op de foto te gaan.

Het was heel erg druk en alle kinderen wilden natuurlijk aandacht van deze favoriete figuren uit Sesamstraat. Dochterlief vond het eerst erg leuk en gaf trots Pino een hand, maar daarna werd het haar toch wat teveel en durfde ze niet meer zo goed. De figuren namen echt voor alle kinderen de tijd en kwamen twee keer voor een parade en er was ook nog een meet en greet waar je met ze op de foto kon. De echte sesamstraat fans konden hun geluk niet op!

Score

Een dikke 10! Wij zijn echt enorm onder de indruk en vonden de reistijd van 1,5 uur meer dan waard.

Zijn jullie wel eens naar Dierenrijk geweest?

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. wilma schreef:

  Wij hebben een abonnement. Is per persoon niet heel erg duur. En zeker met al die speeltuinen een heerlijke dierentuin om naar toe te gaan.

 2. Daniëlle schreef:

  Wauw, wat leuk! Ik kende het nog niet. Daar zou ik ook graag eens heen gaan met de kids. En wat gaaf dat Sesamstraat er ook was. Dat had mijn oudste ook helemaal geweldig gevonden!

 3. Nicole schreef:

  Dierenrijk is inderdaad echt een top dierentuin. Gelukkig woon ik redelijk dichtbij en heb ik een abonnement!

  • Linda schreef:

   Ja, ik ben echt jaloers op je. Als ik die foto’s zie wil ik hier zelf ook heel graag een keertje heen.

 4. D'abord Roze schreef:

  Zo fijn! Ik wil mijn jeugdhelden ook wel eens ontmoeten 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.