Skip to Content

De 10 belangrijkste items die je niet mag vergeten met kamperen!

De 10 belangrijkste items die je niet mag vergeten met kamperen!

Op kampeeravontuur met het hele gezin? Voor gezinnen die voor het eerst met kinderen gaan kamperen kan het een superleuke, maar ook spannende ervaring zijn. Een goede voorbereiding als je gaat kamperen is daarom belangrijk. Maak een checklist van de volgende dingen, die je absoluut mee moet nemen op kampeervakantie! Zoals een goede rugzak om mee te nemen op dagtripjes.

Lichtgewicht tent

Je kampeerplek kies je zorgvuldig. Je wilt veilig overnachten en het liefst in een uitstekende tent die aan alle wensen voldoet. Een lichtgewicht tent heeft vele voordelen. Als je met het gezin op fiets- of wandelvakantie gaat bijvoorbeeld.

Een lichtgewicht tent is snel in- en uit elkaar te zetten, weegt vaak onder de zes kilo en is qua pakformaat, inclusief haringen en stokken makkelijk te verdelen in de bagage. Let er wel op dat hij van goede kwaliteit is en waterdicht. Je hebt ook lichtgewicht tenten waarin meerdere personen kunnen slapen.

Campingstoelen en tafel

Campingstoelen en tafels zijn er in verschillende maten, materialen, kleuren en prijzen. De stoelen moeten bij testen wel veertig keer open- en dichtgeklapt zijn. Het laatste wat je wilt is een campingstoel, waarin je naar achteren kunt vallen of doorheen kunt zakken.

Als er kleine kinderen meegaan, neem dan een speciale hoge kinderstoel voor kamperen mee. Deze zijn veilig en makkelijk mee te nemen. Een inklapbare campingtafel is een must have om gezellig aan te eten, knutselen of te lezen.

Warme kleding voor koude nachten

Als je in de buitenlucht bivakkeert kun je helaas niks aan de weersverwachtingen doen. Neem altijd genoeg warme kleding mee. Een fleecetrui of vest beschermt je tegen de koude wind en houdt je lekker warm. Ook is fleecekleding uitermate geschikt om te gaan wandelen. De vesten en truien houden namelijk warmte vast door het stevige isolatiemateriaal dat in de kleding zit.

Tafellamp, die wijds licht verspreidt

Een tafellamp, oftewel een campinglamp moet fel genoeg zijn om in de late avond buiten nog te kunnen lezen. Het licht moet ver kunnen reiken en wijd licht verspreiden, in plaats van een lichtstaal zoals een zaklamp. Wat voor soort licht je kiest, hangt van persoonlijke voorkeur af zoals:

  • Led op batterijen
  • Olie
  • Gas
  • Accu
  • Zonne-energie

Tegenwoordig kun je de tafellampen makkelijk afstellen op sfeervol en functioneel licht.

Muggenspray

In de natuur heb je ook muggen. Vooral als je vlakbij het water gaat kamperen, is de kans groot dat je geprikt wordt. Neem een goede DEET-muggenspray, -roller of -lotion mee, die je beschermt. Om je optimaal beter te beschermen, neem een muggennet, klamboe of draag muggenwerende kleding. Zet op je kampeertafel een citroenkaars. De geur houdt de muggen ook weg.

Verlengsnoer

Elektriciteit op de camping is dan wel niet zo basic als vroeger, toch is het handig om tegenwoordig stroom te hebben. Kijk van te voren welk stekkersysteem de camping gebruikt en hoeveel ampère. Je weet dan precies welke stekkers, verloopsnoeren en verlengkabel je nodig hebt.

EHBO-kit

Een EHBO-kit is altijd handig om in huis te hebben, dus ook op reis. De kit is makkelijk mee te nemen in rugzak of tas. Neem naast de EHBO-kit ook genoeg paracetamol mee.

Lees ook: Reisapotheek; wat neem je mee?

Vuilniszakken

Met vuilniszakken kun je een hoop doen. Niet alleen vuil weggooien, maar ook om je tent en dekens of kussens in te doen. Wat dacht je van vuile kleding in te bewaren of dingen verzamelen op je vakantie.

Reisspellen

Het campingleven is; samen dingen doen. Een ouderwets bordspel, kaarten of dobbelen horen daarbij. Voor op de camping zijn er speciale compacte reisspellen in één. Twintig of meer spellen in een doos. Vervelen op een regendag hoeft helemaal niet.

Laarzen en zwemkleding

In de modder spelen of in plassen regenwater. Kinderen zijn speels en op de camping heb je altijd wel modderige plassen. Laat ze lekker met hun laarzen erin springen. Ook voor het hele gezin zijn laarzen en regenkleding een aanrader. Geen moddervoeten of koude natte tenen door hoge kaplaarzen!

Uiteraard is het ook belangrijk om zwemkleding mee te nemen. Kampeergebieden hebben meestal wel een meertje, slootje, strand of eigen zwembad.

Heel veel plezier op de camping

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.