Skip to Content

Disney In Concert; review en ervaringen

Disney In Concert; review en ervaringen

Disney, wie is er niet mee opgegroeid? Wie wilde er vroeger na het zien van 101 Dalmatiërs niet perse een zwart-wit gestippelde pup? Wie wilde er nu niet op een Perzisch tapijtje door de lucht vliegen? En wie heeft er nou niet keihard gehuild toen de vader van Simba werd vertrapt in de Lion King? Precies. Disney was toen een groot succes, en dat is het nu nog steeds daarom dus ook Disney in Concert.

Momenteel lijkt het namelijk alsof ieder kind op deze planeet geobsedeerd is door de nieuwste Disney megahit ‘Frozen‘. Deze 53e Disneyfilm blijkt zelfs in de top-10 best bezochte bioscoopfilms ooit te staan! Meneer Disney bewijst hiermee dat hij nog steeds een kei is in het produceren van de meest mooie films waar iedere generatie van geniet.

Disney in Concert

Voor Mamaliefde mocht ik samen met mijn twee mannen (en het kleine meisje in mijn buik die vast ook heeft genoten van de prachtige muziek) naar Disney in Concert 2015. De mooiste filmfragmenten, grootste hits en een aantal fantastische zangers en zangeressen in een unieke combinatie maakt Disney in concert in Nederland al enkele jaren tot een groot succes. Dit jaar staan ze voor het eerst in het Ziggo dome in Amsterdam, en daar mochten wij bij zijn. Hoera!

Disney in Concert 2015 - Mamaliefde

Maar.. wat is dat nou precies? Disney in Concert? Voorafgaande aan deze show kon ik mezelf moeilijk voorstellen wat ik nou kon verwachten. Muziek? Vast. Film? Kan niet missen. Wordt er misschien gedanst? Geen idee. Zien we misschien nog Mickey Mouse voor een leuk fotomoment? Zou leuk zijn. Inmiddels zijn we thuis en kan ik jullie een goed verslag geven van dit jaarlijkse concert voor de hele familie!

En? Hoe was het?

Disney in Concert 2015 - Mamaliefde

Wanneer er wordt gezegd dat iets leuk is voor het hele gezin wordt ik altijd een beetje kriebelig. Want meestal zijn dit soort gelegenheden hartstikke leuk voor kids, maar is er voor de ouders achteraf eigenlijk geen hol aan. Ja, je hebt genoten van het feit dat je kroost heeft genoten, maar daar blijft het soms ook wel bij. Toch heb ik zelf hele warme herinneringen aan Disneyfilms en werd ik dit keer wel warm van de ‘leuk voor het hele gezin!’ beschrijving.

Ik vind de films stuk voor stuk prachtig! En de muziek in de films maken het geheel naar mijn mening altijd af. Hoe mooi is het dan om eens van deze muziek te genieten terwijl het live wordt gespeeld door het Metropole Orkest? Toen we binnenkwamen in het Ziggo Dome was er geen gekke Disney aankleding.

Er liep geen Donald Duck rond en je kon niet op de foto met Mickey Mouse. De zaal was ook niet speciaal aangekleed. Op het podium zat het Metropole Orkest al klaar en enkel het scherm verraadde dat het thema van vandaag Disney was. Het zag er met de zware rode gedrapeerde gordijnen zelfs chique uit. Perfect! Vooral omdat ze zich richten op de hele familie, en niet enkel op de kinderen.

Disney in Concert 2015 - Mamaliefde

Boven het orkest hing een gigantisch scherm waarop steeds fragmenten van de bijbehorende film werd afgespeeld. Anita Meyer, Kim-Lian van der Meij, Thomas Berge, Sjors van der Panne, Leona Philippo en Jamai zongen de sterren van de hemel. Ik was persoonlijk vooral onder de indruk van Jamai en Leona Philippo. Wat zijn zij goed, zeg! Naast deze grote namen waren er ook nog twee gastoptredens van Jim Bakkum en Guido Spek (Sjoerd uit GTST).

Het spektakel werd aan elkaar gepraat door Jamai. En jeetje, deze man heeft humor! Tijdens het concert werden er nummers gespeeld uit Pocahontas, Alladin, The Lion King, Assepoester, de Kleine Zeemeermin en ga zo maar door. Ik verbaasde me erover dat ik vrijwel ieder nummer kende. En ik verbaasde me er ook over dat ik de kleine man blijkbaar te weinig Disney Films heb laten kijken. Want waar ik bij fragmenten van de Lion King de tissues al uit mijn tas haalde (ik weet immers wat er straks gaat gebeuren…) haalde meneer nonchalant zijn schoudertjes op. Lion King kent hij namelijk niet. Dan voelt het toch wel alsof je een beetje hebt gefaald, hoor ;-).

Naast deze ‘gouwe ouwe’ nummers kwamen uiteraard ook de nieuwste hits uit de film Frozen voorbij. Persoonlijk krijg ik inmiddels braakneigingen bij het horen van ‘Let it Go’, maar vrijwel alle kleine meisjes vonden dit het meest magische moment van de gehele show. Toch wel bijzonder dat ze na 3029482 keer dit nummer te hebben gehoord, ze er nog steeds geen genoeg van krijgen. Maar goed, zij blij, ik blij!

Na twee uurtjes was het feest alweer voorbij. Ik vond het een heerlijk familie uitje. En dit is één van de eerste keren dan ik volmondig kan zeggen dat dit een spektakel is waar elke generatie blij van wordt!

Meer informatie vind je hier.

Geniet jij ook nog iedere keer van de Disney klassiekers?

Foto’s zijn gemaakt door Marije de Haas en Bas Oeijen

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Sylvia schreef:

    Oeww, dat zou ook iets voor mij zijn! 25 jaar, maar nog steeds een enorme Disney-liefhebber 🙂 Een vriendin van me heeft twee maanden geleden een kindje gekregen, dus die neem ik over 3-4 jaar gewoon mee op sleeptouw naar zulke gelegenheden 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.