Skip to Content

Disney on Ice presents Magical Ice Festival 2014

Disney on Ice presents Magical Ice Festival 2014

Gisteravond was het zover, na drie maanden voorpret mochten we genieten van het spektakel Disney on Ice. De eerste voorstelling van het Magical Ice Festival in Nederland. Het is alweer jaren geleden dat ik hier als klein meisje zelf heen mocht. Dat was altijd erg bijzonder.

Stiekem vroeg ik me af of het me nu weer kon betoveren. Voor niets natuurlijk, want het was een waar spektakel. Pure magie en dat op schaatsen. In korte tijd werd je door de vriendjes Mickey, Minnie, Goofy en Donald Duck meegenomen in de wereld van de Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, de moderne versie van Rapunzel; Tangled en als klapper op de vuurpijl het populaire Frozen met de prinsessen Anna en Elsa.

Disney on Ice

Het vergt stiekem wel wat voorbereiding met twee peuters naar een avondvoorstelling van Disney on Ice. Dat was echter absoluut de moeite waard. Vanochtend begon op ‘normale’ tijd. De dames werden meegenomen door oma om te ontbijten in de Ikea.

Waarna ze nog even mochten spelen zodat ze iets later naar bed konden gaan. Bij dochter duurde het even voor ze daadwerkelijk in slaap viel. Zodat, op het moment dat opa ons kwam ophalen, ik haar wakker moest maken.

Baby boy lieten we achter bij oma en opa thuis waar mijn broertje een avond op hem zou passen. Baby’s mogen gewoon mee, zolang ze op schoot zitten. Dat leek ons niet verstandig. Hij krijgt er toch niets van mee. Het was een klein uurtje rijden, gelukkig zonder oponthoud.

Zodat we iets na zes uur aankwamen bij de Jaarbeurs. En dat was maar goed ook, er was al een aardige stroom bezoekers op gang gekomen. Als je van plan bent om te gaan; de deuren gaan om zes uur open en rond half zeven beginnen er rijen te ontstaan.

Als je iets eerder komt kan je even zitten en wat eten. Er zijn genoeg kraampjes en standjes met een divers aanbod van merchandise van de show en eten / drinken. De prijzen van de souvenirs zijn Disney waardig. Het eten en drinken vergelijkbaar met buiten de hallen.

Natuurlijk moesten de prinsessenjurkjes aangetrokken worden. De helft van de aanwezige jongedames liep rond in lieve Elsa-jurkjes. En dan is het bijna zover, de voice over roept om dat de show over vijf minuten begint. De stroom bezoekers gaat richting de tribunes en zoekt de plaatsen op.

De show Disney on Ice

De show begint met een korte introductie van de traditionele Fabulous Four Disney-vriendjes. Zij nemen je mee naar een talentenjacht met de aftrap van de stiefzusters uit Assepoester. Zo vals als het hoort te zijn.

Dat is toch niet helemaal de bedoeling en het podium wordt vrij gemaakt voor Sebastiaan.

Waarna in hoog tempo het volledige sprookje van de Kleine Zeemeermin met haar prins en de gemene heks Ursula.

Direct gevolgd door Rapunzel uit het sprookje Tangled. Met haar mama die haar probeert te beschermen, prins Flynn die haar redt uit de toren en meeneemt naar de opstijgende lichtjes. Dan is er even pauze; even bijkomen van al dat spektakel en de benen strekken. Precies lang genoeg om even wat drinken te halen en in de lange rij te staan voor het toilet. De lichten gingen al uit toen we de trap opliepen.

Na een kwartier pauze gaat de show verder met het sprookje Belle en het Beest. Met Gaston die een blauwtje loopt, Belle die valt voor het Beest en een schaatsende Theepot, Koffiekopje, Klok en Kandelaar. Dan, last but not least is het tijd voor Frozen. De hele zaal leeft op als Sven en Christopher ter tonele verschijnen onder luid applaus. Zelfs peuter zat direct weer recht op haar stoel met een grote open mond. Volgens mij hebben aardig wat mama’s, en papa’s, hebben dit deel van de show via een schermpje op telefoon en fototoestel gezien.

Het geroep is niet uit de lucht als Anna en even later Elsa ter tonele verschijnen; overal opgewonden kinderstemmetjes met vingertjes die wijzen naar hun favoriet.

Laten we vooral niet Olaf, sneeuwpop die houdt van warme knuffels, vergeten. In ongeveer een half uur wordt je door de winterse wereld van Arendel betoverd. Inclusief vallende sneeuw en magisch vuurwerk. De show eindigt natuurlijk met een opswepende finale waarin alle figuren nog eens kort de revue passeren.

De show die volledig Nederlands gesproken is zit boordevol verrassingen en is vooral gewoon heel erg leuk door de prachtige muziek, de indrukwekkende decorwisselingen en kostuums. Door het spectaculaire schaatswerk van een geweldige internationale cast dat je continu blijft boeien en al die favoriete Disney karakters.

Hoogtepunten van de avond zijn voor mij toch wel het massale dansnummer van Sebastiaan met Diep in de zee met enorm ensemble, het duet van Rapunzel en haar prins en de solo van Elsa’s ‘Laat het Los’. Een grote verrassing was toch wel Ariël die een schitterend stukje dans liet zien met schaatsen in een touw. Bang dat je kinderen niet stilzitten hoef je niet te zijn; dansen, klappen en lachen wordt alleen maar aangemoedigd. Kortom; een echte aanrader voor tijdens de kerstvakantie.

Praktische informatie en tips

De voorstellingen van Disney on Ice die in Europa worden georganiseerd door Feld Entertainment zijn te zien van woensdag 23 december tot en met 26 december in de Jaarbeurs Utrecht en daarna reizen ze door van 28 tot en met 30 december naar de RAI. De show wordt drie keer per dag vertoond om 11.00, 15.00 / 15.30 en 17.00 en duurt circa twee uur inclusief twintig minuten pauze.

Er zijn hier nog kaartjes te koop vanaf 25 euro per stuk, kinderen tot twee jaar zitten op schoot bij een volwassene en hoeven niet te betalen. Parkeren kan bij de Jaarbeurs op parkeerplaats 1 en 2 en kost 3,50 per uur. Na afloop staat er wel een flinke rij bij de kaartjesautomaat buiten, binnen kun je dit ook regelen. De zaal gaat een uur voor aanvang open.  Het is wel erg druk dus het kan geen kwaad je kind te voorzien van een sticker met telefoonnummer voor het ongewenste geval dat…

Er is volop gelegenheid om eten / drinken of merchandise te kopen (lichtzwaarden kosten bijvoorbeeld 22 euro per stuk), grote bak met zak popcorn waar het hele gezin voldoende aan heeft voor 10 euro etc. Het is dus niet heel goedkoop, en toegestaan om zelf eten / drinken mee te nemen. Ondanks dat er een ijsbaan in de zaal ligt, is het niet heel koud, er waren genoeg kinderen die rondliepen in Anna- of Elsajurkjes met korte mouwen zonder het koud te hebben.

Het viel me op dat er hier geen tassencontrole werd gehouden. Buggy’s en wandelwagens worden geadviseerd om niet mee te nemen naar binnen.Tijdens de show mag je foto’s maken en korte filmpjes voor eigen gebruik, het wordt voorafgaand aan de show zelfs ‘gevraagd’ dit te delen via social media. Kinderen hoeven ook niet stil te zitten maar mogen mee dansen, zingen en vooral heel veel lachen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Disney on Ice presents Silver Anniversary 2015

Copyright afbeeldingen; Feld Entertainment & Disney

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Laura schreef:

  Als serieuze Disney-fan ben ik onwijs jaloers op je! 😉 Van kinds af aan heb ik altijd al eens naar Disney on ice willen gaan. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Het zal absoluut de moeite waard zijn geweest. 🙂

 2. Jenn schreef:

  Lijkt me een mooie show!

 3. Jess schreef:

  Ziet eruit als een hele gave show al ben ik bang dat Sam echt niet blijft zitten, haha!

  • Linda schreef:

   Dat zaten de dames ook niet, was geen probleem. Opa aan de ene kant, oma in het midden en ik aan de andere kant. Daar tussen mochten ze vrij gaan en staan.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.