Skip to Content

Disney on Ice presents Silver Anniversary 2015

Disney on Ice presents Silver Anniversary 2015

Gisteravond was het weer feest, het uitstapje waar we al een paar maanden naar uitkijken naar Disney on Ice. Hoe zal het dit jaar bevallen, want het blijft toch een uitdaging met twee jonge kinderen. Nu zijn ze allebei ondertussen het theater gewend dus gingen we op stap met zowel dochter (3,5) als zoon (net 2).

Helaas was het op het werk van manlief zo druk dat hij niet op tijd thuis kon zijn dus gingen we gezellig met zijn viertjes, met oma als vierde. Zij vindt dit ook een geweldige show en vroeg vlak na de zomervakantie al of we dit jaar weer mochten gaan. Dat betekent wel dat de verwachtingen hoog gespannen zijn.

De kinderen hadden in ieder geval zin in de Disney on Ice voorstelling. Onlangs had ik een gipsen Olaf gekocht, dus die moest geverfd worden met op de achtergrond de film Frozen. Er werd heftig gekleurd en de Anna prinsessenjurk met cape hingen al vroeg klaar.

De show

Dit jaar bestaat Disney on Ice 25 jaar in Europa, en bestaat Disney zelfs 100 jaar. Tijd voor een feestje dus!  De show begint met een mooie openingsscène waarin de gehele cast is gehuld in wit/blauwe outfits die geïnspireerd zijn op de folklore van diverse landen. Dit hoor je terug in de muziek en de dansstijlen. Het echte ‘It’s a small world after all’-gevoel dus dat je ook voorbij hoort komen. Daarna verschijnen onder luid gejuich Minnie, Mickey, Donald, Katrien en Goofy die vertellen dat ze op reis gaan en dat je met hen mee mag gaan.

Lion King

Het eerste bezoek is aan de savanne van Afrika waar we de wereld van The Lion King binnentreden. We zien een jonge speelse Simba  met zijn vriendin Lana die worden gepresenteerd door de mandril Rafiki. Ook stokstaartje Timon en het winderige knobbelzwijn Pumbaa verschijnen ten tonele in het vrolijke ‘Hakuna Matata’. Dit stukje is vrij kort en duurt hooguit tien minuten, karakters zoals de vader van Simba en de gemene Skar of de hyena’s ontbreken.

Peter Pan

Vervolgens worden we meegenomen naar het Londen aan het begin van de 20e eeuw waarin Wendy, George en Michael naar bed worden gebracht. Vervolgens krijgen ze bezoek van Tinkerbel en Peter Pan die een schitterend duet danst met zijn schaduw. Hij neemt ze vliegend door de lucht mee naar Nooitgedachtenland zodat Wendy de moeder kan worden van de Verloren Jongens. Natuurlijk heeft Kapitein Haak een rol en zijn assistent Vetje en de krokodil komen er natuurlijk ook in voor.

Erg leuk is het als Tinkerbell het glas melk met vergif opdrinkt om Peter Pan te beschermen en hij het publiek vraagt om mee te klappen om te laten zien dat ze wel in sprookjes geloven. Dit verhaal duurde iets langer en de dans van de piraten had van mij een stuk korter gemogen, ik merkte ook dat hier de aandacht van de kinderen verslapte. Na dit verhaal is het echter een kwartier / twintig minuten pauze. Drie minuten voordat de show weer begint wordt dit medegedeeld.

De Kleine Zeemeermin

We zien nu Goofy weer die erg onhandig is met een stapel koffers en veel souvenirs meeneemt. Hij is nu wel toe aan een warme vakantie aan zee. We duiken mee onder water en zien daar Sebastiaan die de dochters van koning Aquata (niet in de show) voorstelt aan het publiek. Het massale Diep in de zee met vissen, zeesterren en andere onderwaterdieren is erg leuk om te zien. De vele bellen geven je echt het gevoel diep in de zee te begeven. Zal Ariël het met hulp van Botje het redden van de gemene Ursula en haar prins Erik als mens in de armen kunnen sluiten. Dit verhaal duurt ook ongeveer een kwartier.

Frozen

Disney On Ice presents SIlver Anniversary Celebration

Tot slot de langverwachte Olaf. Je ziet meteen weer alle kinderen alert reageren. Het verhaal is anders dan vorig jaar en begint bij het begin waarin we uitgenodigd zijn voor de kroning van Elsa. Er worden delen van bekende liedjes uit deze film vertoond totdat Elsa op de vlug slaat. Als de winter begint gaat het ook echt sneeuwen op het ijs. We zien hoe Anna op zoek gaat en met Kristoff op pad gaat om Elsa te vragen de zomer terug te brengen.

De liedjes ‘Zomer’ en ‘Laat het los’ worden luidkeels meegezongen door het publiek. Op het moment dat Olaf binnenkwam was er een luid applaus te horen. Hij is duidelijk het meest favoriete karakter van deze show. Na de laatste dans van Elsa en Anna is de finale waarbij alle acteurs nog een keer op het podium verschijnen. Voor mijn gevoel is het daarna ‘opeens’ over.

Kortom het was een geweldige avond en zelfs onze net twee-jarige zoon voor wie het toch wel erg laat werd (ook al had hij overdag extra geslapen) bleef de volle twee uur tot en met de laatste minuut geboeid. Vanaf de schoot van oma of mama werd alles nauwlettend gevolgd en aangewezen. De voorraad afleidingsspeelgoed bleef gewoon in de tas. De show heeft een hoog tempo en overal is er wel iets te zien waardoor het voordat je het weet weer pauze is of de show is afgelopen. Ook bij andere kinderen merkte ik geen onrust op.

Decor, Kostuums en muziek

Wat ik dit jaar erg bijzonder vind is het podium. Er wordt gewerkt op twee levels; zowel op het ijs als op een verhoging. Er is een hele stellage achter gemaakt die telkens andere decorstukken naar boven schuift en je meeneemt naar de diverse werelden. Slechts met enkele decorstukken krijg je het gevoel zo dit sprookje binnen te treden. De enorme krokodil die kapitein Haak opslikt is erg bijzonder bedacht.

De kostuums van de schaatsers zien er weer geweldig uit. Nu zaten we niet heel dichtbij maar er was duidelijk veel zorg aan besteedt en tot in de grootste detail uitgewerkt. Zo had Elsa een schitterende mantel om waarin lichtjes waren verwerkt en ook de kapsels of de kleuren van de schaatsen pasten volledig bij het karakter. Precies zoals je ze kent uit de Disneyverhalen zodat je ze direct herkend.

De muziek en teksten zijn overgenomen uit de films. Met name bij Frozen is dit erg duidelijk waarin delen van conversaties worden gebruikt en je kinderen om je heen hoort die letterlijk mee kunnen praten. Ook de stemmen zijn bekend bij de kinderen.

Praktische informatie en tips voor een bezoek

De voorstellingen van Disney on Ice die in Europa worden georganiseerd door Feld Entertainment zijn te zien van woensdag 23 december tot en met 26 december in de Jaarbeurs Utrecht en daarna reizen ze door van 28 tot en met 30 december naar de RAI. De show wordt drie keer per dag vertoond om 11.00, 15.00 / 15.30 en 17.00 en duurt circa twee uur inclusief twintig minuten pauze. Er zijn hier nog kaartjes te koop vanaf 25 euro per stuk, kinderen tot twee jaar zitten op schoot bij een volwassene en hoeven niet te betalen.

Parkeren kan bij de Jaarbeurs op parkeerplaats 1 en 2 en kost 3,50 per uur. Na afloop staat er wel een flinke rij bij de kaartjesautomaat buiten, binnen kun je dit ook regelen. De zaal gaat een uur voor aanvang open.  Het is wel erg druk dus het kan geen kwaad je kind te voorzien van een sticker met telefoonnummer voor het ongewenste geval dat…

Er is volop gelegenheid om eten / drinken of merchandise te kopen (lichtzwaarden kosten bijvoorbeeld 22 euro per stuk), grote bak met zak popcorn waar het hele gezin voldoende aan heeft voor 10 euro etc. Het is dus niet heel goedkoop, en toegestaan om zelf eten / drinken mee te nemen. Ondanks dat er een ijsbaan in de zaal ligt, is het niet heel koud, er waren genoeg kinderen die rondliepen in Anna- of Elsajurkjes met korte mouwen zonder het koud te hebben.

Het viel me op dat er hier geen tassencontrole werd gehouden. Buggy’s en wandelwagens worden geadviseerd om niet mee te nemen naar binnen.Tijdens de show mag je foto’s maken en korte filmpjes voor eigen gebruik, het wordt voorafgaand aan de show zelfs ‘gevraagd’ dit te delen via social media. Kinderen hoeven ook niet stil te zitten maar mogen mee dansen, zingen en vooral heel veel lachen!

Meer informatie vind je hier.

Zijn jullie ook wel eens naar Disney on Ice geweest?

Lees ook: Disney on Ice viert 100 Years of Magic
Lees ook: Disney on Ice presents Magical Ice Festival 2014

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Jootje schreef:

    Mooi! Ik heb Disney on Ice weleens gezien toen ik als hostess werkte (stage voor mijn studie Toerisme). Niet aan gedacht om hier met dochterlief naartoe te gaan. Volgend jaar beter 😉

  2. Volgmama schreef:

    Wij zijn er nog nooit geweest, waarschijnlijk gaan we er volgend jaar heen. De shows lijken me supergaaf!

  3. Simpel, met een snufje liefde schreef:

    Leuk! Ik ben er nog nooit geweest! Zit er wel over te denken nog een keertje te gaan met de jongens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.