Eén van de leukste uitjes van het jaar, waar we al weken naar uit kijken, is toch wel een bezoek tijdens de kerstvakantie aan de voorstelling van Disney on Ice aan het einde van het jaar. Ze genieten van de bekende verhalen in hoog tempo met populaire scènes, opzwepende muziek en bekende karakters. We mogen al een paar jaar hierheen en nog steeds kunnen we er geen genoeg van krijgen.
Ieder jaar worden er weer andere avonturen verteld met nieuwe karakters en is het genieten geblazen. En dat was dit jaar niet anders. Manlief had een dienst geruild met een collega, dus moest helaas toch werken, in plaats daarvan ging er gezellig een vriendje mee. We vertrokken op tijd, zeker na de ervaring van de enorme files van afgelopen jaar. Gelukkig viel dat dit keer mee dus hadden we nog de tijd om even te zitten en wat te drinken voor we de zaal ingingen.
Disney on Ice

Mickey Mouse viert dit jaar zijn 90e verjaardag, en dat kan natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. De show begint daarom met Minnie en Mickey die samen de Mickey Dans doen. En als publiek hoef je natuurlijk niet te blijven zitten, maar word je juist uitgenodigd om heerlijk mee te dansen. Daarna begint de show ‘echt’ en vinden Minnie, Mickey en hun vrienden Donald en Goofy een schatkist met hints naar verschillende avonturen.
Van een koekenpan tot een schelp of een speelgoedsoldaatje. Ook vinden ze een boek met foto’s van de verschillende verhalen en een soort schatkaart, en worden we meegenomen naar de verschillende werelden; onder water, in de sneeuw, in het bos, overal. Twee verhalen worden wat langer verteld, het tempo bij de anderen ligt lekker hoog zodat de avond voorbijvliegt.
Wat we er van vonden?
Nadat we de musical The Lion King hebben gezien zijn ze groot fan van dit verhaal, ze zaten dan ook meteen op het puntje van hun stoel en waren blij om dit verhaal zo uitgebreid, maar toch in een hoog tempo voorbij te zien komen. Volgens zoonlief was dit ook het leukste deel van de avond!
Het maakt niet uit welk sprookje er uitgebeeld wordt. Het valt op dat de kostuums exact zijn zoals je de karakters kent vanuit de Disneyfilms. En dat terwijl ze toch heel flexibel moeten zijn met voldoende bewegingsvrijheid om ook te kunnen schaatsen. Ideaal zodat de kinderen heel snel herkennen om wie het gaat. Ook is de muziek en zijn de stemmen gelijk aan de tekst uit de film en wordt er door de schaatsers geplaybackt.
Of het nu gaat om Ariël met haar Prins Erik, Jasmine met Alladin of Rapunzel met Flynn; de prinsessen hebben allemaal een mooie duodans waarin ook een aantal spectaculaire lifts zitten.
Wat me wel opviel is dat Frozen de afgelopen jaren toch wel het hoogtepunt is van de show en daarom een perfect einde. De afgelopen jaren werd er keihard meegezongen of veel op gereageerd. Dit jaar was dat een stuk minder, alleen even toen Olaf op het toneel verscheen. Wel waren er bij de binnenste ring een aantal kinderen die niet konden blijven zitten en vrolijk meedansten. Sowieso krijg ik het gevoel dat deze twee prinsessen iets aan populariteit inboeten.
De kinderen vonden het in ieder geval geweldig en raakten niet uitgepraat over wat ze het leukste vonden; de één was groot fan van De Leeuwenkoning, de ander Rapunzel en de derde Finding Nemo.
Omvergetelijke avonturen
Leeuwenkoning


Als eerste worden we meegenomen naar de savanne, voor een uitgebreide versie van de Leeuwenkoning, maar dan op het ijs. Het ijs kleurt mooi oranje en de Koningsrots rijdt het ijs op. Bovenop staat Rafiki die begint met The Cirle of Life en op de achtergrond is de enorme zon te zien. Vervolgens verschijnen een jonge Nala en Simba op het podium die samen dansen en zingen. Natuurlijk komen Skar en de drie hyena’s ook even voorbij, gevolgd door de kudde gnoes die op hol slaat en de vader van Simba.
Hij overlijdt en Simba vlucht naar het tropische regenwoud waar hij Timon en Pumba ontmoet en het opzwepende lied Hakuna Matata niet kan ontbreken en we zien dat Simba een stuk ouder wordt. Dan zien we ook een oudere Nala op het podium verschijnen en keren ze terug naar de groep leeuwinnen en betreden ze samen de Koningsrots. En wederom een grote groep dieren met giraffen, zebra’s, struisvogels en nog veel meer!
Sneeuwwitje


Waar er 1, 2, 3, 7 van zijn? De dwergen! Na een He Ho ontmoeten ze Sneeuwwitje en gaan ze aan de slag om alles schoon te maken. Natuurlijk mag de heks ook niet ontbreken die Sneeuwwitje een hap van de appel laat nemen. Ze valt in slaap op de tafel en de dwergen maken een kist. Gelukkig is daar de prins en volgt er een Happily Ever After.
Alladin


Er verschijnt een lamp op het ijs en we zien Alladin die daarheen gaat om er overheen te wrijven. Dan verschijnt de Geest en mag hij drie wensen doen. Hij wenst een prins te worden, wat gevolgd wordt door het lied Prince Ali compleet met optocht met op het einde Alladin op een olifant. Tijdens dit sprookje mogen een drietal kinderen in een slede het ijs op om zo nog dichterbij te komen. Het blijft bijzonder om te zien hoe snel de kledingwissels elkaar afwisselen. Natuurlijk hoort Jasmine er ook bij en volgt er een nog lang en gelukkig einde met een mooie duodans.
Kleine Zeemeermin

We duiken de onderwaterwereld in waar Sebastiaan ten tonele verschijnt in een kleurrijke omgeving met veel andere vissen en Ariël die graag aan land wil gaan. Daar ontmoet ze Prins Erik.
Rapunzel

Tot slot eindigen we bij Rapunzel die met Flynn op zoek gaat naar de lichtjes in de lucht en samen een dans doen. Ieder verhaal werd een stuk korter en hier bleef het bij twee liedjes. Wat voor dochterlief erg jammer was, want in plaats van Frozen is Rapunzel nu haar grote favoriet.


Voordat de pauze begint komt er een lange stoet van sprookjesprinsessen het ijs op. Van Mulan tot Belle, van Ariël tot Tiana, natuurlijk allemaal met hun prins in een gezamenlijke dans. Heel bijzonder vind ik de conclusie net voordat de pauze begint, dat de schatten waar ze naar ‘zoeken’ meer symbolisch van aard zijn. Het gaat niet om goud en juwelen maar om eigenschappen zoals behulpzaamheid en vrienschap. Toch een mooie dieperliggende boodschap!
Toy Story
We zien Woody, Jessie en Buzz Lightyear die tot leven komen in een wereld met poppen, soldaatjes en ander speelgoed. Na een lied zit dit verhaal er ook direct weer op.
Finding Nemo

We worden voor de tweede keer meegenomen naar de onderwaterwereld waar we een kleine Dory zien met haar ouders en hoe ze geleerd wordt om te gaan met haar geheugenverlies. Daarna zien we een opgegroeide Dory met Nemo en zijn vader die met hun vriendjes de schildpadden meegaan naar het zonnige Florida. Daar ziet ze een schelp en herinnert ze zich het lied en wordt ze herenigd met haar ouders.
Frozen






De show eindigt met het populaire Frozen. We worden meegenomen naar Arendel waar we Anna zien die graag naar buiten wil, en Elsa die de poorten opent. De ontmoeting van Anna en Hans, waarna hij haar ten huwelijk vraagt. Ze vragen Elsa om toestemming om te trouwen, maar die bevriest vervolgens het land waarna de sneeuwmachines aan het werk gezet worden om er een winters tafereel van te maken. Elsa slaat op de vlucht en zingt Laat het los, waarbij ze een kleine transformatie doormaakt en een kasteel opgebouwd wordt.
Anna gaat op pad om haar zus te zoeken en ontmoet Kristoff die haar meeneemt naar de Noorderberg. Natuurlijk mag Olaf niet ontbreken met het populaire lied over de Zomer. Elsa wil niet mee en raakt Anna, die daarom teruggebracht wordt naar de woonkamer voor een kus van Hans die dan zijn ware gezicht laat zien. Waarna het slot volgt en Anna bevriest in een poging om Elsa te redden tegen Hans. Gelukkig zorgt de liefde voor dooi en komt alles toch goed en krijgt Hans een flinke mep van Anna en de euforie overheerst.
Algemene informatie

Ga je naar een avondvoorstelling; vertrek dan op tijd! Zeker rondom de grote steden zijn er veel files. Zelf woon ik vrij dichtbij Rotterdam en viel deze dag de file mee, van anderen hoorde ik dat ze er 4 uur (ipv 2) of 2 uur (ipv 1) over deden en opgelucht waren dat ze net op tijd kwamen. Veel mensen kwamen ook na de opening binnen nadat het donker was. Koop ook meteen een parkeerkaartje bij de automaat, dat scheelt je na afloop in de rij staan, maar zorgt ervoor dat je meteen door kan naar de auto.
Bij Ahoy kunnen er ook andere events georganiseerd worden, waardoor de parkeerplaats vol kan zijn. Wil je zeker weten dat je naast Ahoy kan parkeren dan kan je vooraf een kaartje reserveren. Je betaald dan 17,50 ipv 13 euro aan de deur. Waag je de gok; zorg dan zeker dat je op tijd bent!
Bij de ingang vindt er een tassencontrole plaats; eten en drinken kan je gewoon meenemen (alleen liever geen glas) ook grote tassen mogen niet mee. Kinderwagens mogen mee naar binnen, maar moeten op speciale plaatsen worden geparkeerd naast de tribune zodat ze niet in het looppad staan. Voor rolstoelen zijn er speciale plaatsen.
Als je binnenkomt zijn er diverse horecagelegenheden. Zowel bij Ahoy of de Jaarbeurs zelf, of in de zaal. Er staan ook diverse kraampjes waar je suikerspinnen, popcorn en andere souvenirs zoals lichtzwaarden of t-shirts gekocht kunnen worden. Ze lopen ook door de zal heen. Heel goedkoop is dit echter niet. Daarom had ik zelf een zak popcorn, wat te drinken en een lichtspeeltje meegenomen voor de kinderen.
Wat betreft de zitplaatsen; vooraan zit je dichtbij het ijs, toch zou ik het aanbevelen om een plek te zoeken net voorbij het midden zodat je van bovenop de hele baan kan overzien om maar niets te hoeven missen. Dit jaar was het wel even zoeken wat de juiste rij was doordat dit niet heel duidelijk stond aangegeven en moesten we met een hele groep een rij naar achteren. Vlak voordat de show begon, kwam er een medewerker dat het halve vak toch weer een rij naar voren moest. Toen ging het licht uit dus mochten we gelukkig blijven zitten. Heel duidelijk was dit niet geregeld.
Bezoek voordat je je plek opzoekt op de tribune het toilet zodat je rustig kan zitten en de kans het kleinste is dat je halverwege moet opstaan. Als je in de pauze moet plassen; sta dan meteen op want de pauze duurt ongeveer een kwartier, dat heel snel voorbij gaat.
Het fijne van Disney on Ice is dat de kinderen niet stil hoeven te zitten, er wordt vooraf al aangegeven dat ze lekker mogen meedansen en je vooral foto’s en filmpjes mag maken (en delen met je vrienden).
De muziek en het geluid tijdens de show staat erg hard, ben je met jonge kinderen neem dan oorkappen mee zodat ze wat gedempter mee kunnen genieten. Dan is de kans ook kleiner dat ze schrikken van de paar vuurwerk knallen. Dit jaar blijft dat echter zeer beperkt.
De zaal in Rotterdam is in verhouding met Utrecht een stuk kleiner en daardoor ook intiemer. Mocht je nog twijfelen? Hier kan je nog kaartjes kopen voor Rotterdam, maar ook de Jaarbeurs Utrecht of RAI Amsterdam. Je koopt al kaartjes van 22,49 of je kan gaan voor een voordelige familiepack inclusief snack en programmaboekje.
Meer informatie vind je hier.
Heb jij al eens een bezoek gebracht aan Disney on Ice?
- Beklimmen van de Pacaya-vulkaan: Een unieke en avontuurlijke ervaring in Guatemala - 21 september 2023
- Toren van Pisa bezoeken - 19 september 2023
- Pannenkoekenrestaurant de Koppenjan met speeltuin in Friesland - 17 september 2023
Leave a comment