Skip to Content

Disneyland Paris; Disney Betoverende Kerst

Disneyland Paris; Disney Betoverende Kerst


Dit jaar is de kerstmagie nog stralender tijdens de 30e verjaardag met een magische droneshow, heerlijk eten bij Chalets Gourmands en de terugkeer van spectaculair awardwinnend entertainment.

Of gasten nu komen voor magische momenten met familie, een onvergetelijk uitje met vrienden of een romantisch weekend, Disneyland Paris is de ultieme bestemming om de magie van kerst te beleven.

Een magische kerstsfeer

Zodra gasten het Disneyland Park binnenkomen, worden ze op Town Square verwelkomd door een gigantische kerstboom van 24 meter hoog. Met kerstmuziek, guirlandes en sneeuwvlokjes die in de lucht dwarrelen is Main Street U.S.A. volledig gehuld in een betoverende sfeer.

Mickey’s Dazzling Christmas Parade

Disneyland Paris; Disney Betoverende Kerst - Reisliefde

Mickey’s Dazzling Christmas Parade, die voor het eerst te zien was in 2021, maakt ook zijn langverwachte terugkeer. De parade is deze maand door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) bekroond met een Brass Ring Award voor de ‘Most Creative Christmas / Holiday Show’.

Mickey’s Dazzling Christmas Parade heeft vijf kleurrijke paradewagens die de wintermagie vieren en bijna 100 dansers met feestelijke outfits die speciaal zijn ontworpen voor deze gelegenheid. De paradewagens zijn het podium voor Mickey en zijn vrienden, de Disney prinsessen en de Kerstman**. Op de vrolijke muziek geven ze meerdere keren per dag een magische kerstsfeer aan Main Street U.S.A.

Fun Facts over Mickey’s Dazzling Christmas Parade

 • Elke paradewagen is meer dan 6 meter hoog en weegt tussen de 12 en 15 ton.
 • De artiesten in de parade hebben in totaal meer dan 5.500 uur gerepeteerd.
 • Voor deze parade zijn 380 kostuums, 3.000 kledingstukken, 700 paar schoenen en 90 haaraccessoires ontworpen.
 • Er is ongeveer 8 km stof gebruikt, geborduurd en versierd voor dit project, waar 200 mensen twee jaar lang aan hebben gewerkt.
 • In november 2022 is de parade door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) bekroond met een Brass Ring Award voor de ‘Most Creative Christmas / Holiday Show’.

Disney D-Light

’s Avonds is het Disneyland Park nog magischer en kunnen gasten ook genieten van de droneshow Disney D-Light. Deze show is speciaal voor de 30e verjaardag ontworpen en heeft deze maand samen met de andere vieringen voor de 30e verjaardag een Brass Ring Award ontvangen van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA). Ook is deze show onlangs uitgeroepen tot ‘Best Live Entertainment 2022’ tijdens de Park World Excellence Awards 2022.

Disney Dreams®! of Christmas

Dit jaar komt na Disney D-Light de beroemde avondshow Disney Dreams®! of Christmas mooier terug dan ooit als onderdeel van de 30e verjaardag. Disney Dreams®! of Christmas brengt vuurwerk, dansende fonteinen en kerstmuziek samen met projecties van verschillende Disney verhalen, zoals Walt Disney Animation Studio’s Frozen en Pixar films, waaronder Toy Story.

Om Disney Dreams®! of Christmas dit jaar nog stralender te maken is er een vleugje innovatie toegevoegd. De daken van het Kasteel van Doornroosje zijn extra magisch door de gloednieuwe millieuvriendelijke ledtechnologie*. Deze technologie maakt nieuwe effecten mogelijk die geheel synchroon lopen met de show en nog nooit eerder gezien zijn in een Disney Park.

Disney Figuren

Disneyland Paris; Disney Betoverende Kerst - Reisliefde

Bekende Disney Figuren zijn uitgedost in hun mooiste kerstoutfits om hartverwarmende momenten door te brengen met gasten en te poseren voor onvergetelijke foto’s. Ook de Kerstman feest mee**, voordat hij in zijn slee vertrekt voor zijn jaarlijkse reis rond de wereld.

Mickey, Minnie Donald, Daisy en Goofy zingen meerdere keren per dag de vrolijkste kerstliedjes op het podium van Videopolis® tijdens de muzikale show ‘Let’s Sing Christmas!’. Dit jaar heeft Minnie ook een speciale verrassing in petto voor Mickey en de gasten, want tijdens de show zingt ze “All I want for Christmas is… Mickey”.

Kerstmagie in resorts

De kerstmagie voel je door het hele resort, want ook elk Disney Hotel is aangekleed met kerstversieringen. Dit jaar ontwierp Marvel kunstenaar Skottie Young een openluchtkunstwerk speciaal voor Disney Hotel New York – The Art of Marvel. Hij maakte een 1,4 meter hoog kerstbal met een grappige tekening van Baby Groot die dit kerstseizoen bij de ingang van het hotel te zien is.

Eten, drinken en winkelen tijdens Disney Betoverende Kerst

Disneyland Paris; Disney Betoverende Kerst - Reisliefde

Ook door middel van het eten en drinken in Disneyland Paris kunnen gasten volledig in de kerststemming komen. Ze kunnen genieten van een breed assortiment aan feestelijke gerechten en snacks, zoals chocolade kerststronk, stokbrood met gerookte zalm, notenkraker pastinaaksoep, Le Régal des Sommets (Tartiflette), Mickey’s kerstwafel, peperkoekbomen.

Tijdens Disney Betoverende Kerst is L’Hiver Gourmand terug in het Walt Disney Studios Park. Deze wintermarkt bestaat uit sfeervolle chalets die peperkoek, pannekoeken, warme chocolademelk en andere heerlijke lekkernijen serveren. Vier nieuwe chalets zijn toegevoegd in het Walt Disney Studios Park en drie chalets zijn voor de eerste keer geplaatst in het Disneyland Park.

Disneyland Paris is een magische plek om kerstversiering, cadeautjes en outfits te kopen. Een breed aanbod aan kerstproducten wordt verkocht in de vele boetieks in de Parken en in Disney Village, met in het bijzonder de magische Boutique du Château onder het Kasteel van Doornroosje, die helemaal ingericht is met kerstornamenten.

Kerstversiering in Disneyland Paris

 • 15.000 kerstornamenten.
 • 78 kerstbomen.
 • De gigantische kerstboom van 25 meter hoog (en een gewicht van 25 ton) is versierd met meer dan 1.000 ornamenten.
 • Er zijn meer dan 37.000 bloemen geplant in 4 dagen door de Disneyland Paris tuinbouwteams.

100% van de verlichting die in het resort tijdens Disney Betoverende Kerst in Disneyland Paris wordt gebruikt is LED-verlichting. De hoeveelheid verbruikte energie per show is daarmee gelijk aan de energie die een koelkast in drie uur verbruikt. Net als de verlichting op de daken van het Kasteel van Doornroosje verbruiken de nieuwe videoprojectoren, die zijn geïnstalleerd voor de avondshow Disney Dreams®! of Christmas, slechts een derde van de hoeveelheid energie die nodig was voor de vorige apparatuur, terwijl ze een gloednieuwe ervaring bieden.

In overeenstemming met de aanbevelingen van de Franse regering en als onderdeel van de bedrijfsbrede inzet voor het milieu, implementeert Disneyland Paris geleidelijk een reeks maatregelen om het energieverbruik te verminderen, zoals het verlagen van de verwarming in verschillende binnenruimtes tot 19 graden Celsius () en het uitzetten van de verlichting in de Parken buiten openingstijden.

Deze maatregelen dragen bij aan de reeds uitgevoerde langlopende initiatieven om het energieverbruik te beperken en hernieuwbare energie te gebruiken, zoals het uitgebreide gebruik van ledverlichting in het hele resort. Zo is 75% van onze hotelfaciliteiten en 70% van onze attracties voorzien van ledverlichting in de zones die voor gasten toegankelijk zijn. De verlichting voor Disney Betoverende Kerst is 100% ledverlichting in het hele resort.

Aanvullend heeft het resort een van de grootste zonnepanelen overkappingen in Europa gebouwd en wordt er gebruik gemaakt van geothermische energie en isolatie bij renovatie of nieuwbouw van gebouwen. Ook het informeren en bewustmaken van de 16.000 Cast Members is een belangrijke pijler van de aanpak van Disneyland Paris.

Disneyland Paris 30e verjaardag pop-up editie Monopoly spel

Een primeur voor Disneyland Paris is de 30e verjaardag-editie van ’s werelds populairste bordspel Monopoly. Deze 30e verjaardag limited edition is bedacht en ontwikkeld door Disneyland Paris teams en bevat spannende nieuwe elementen. Het bord vertegenwoordigt enkele van de meest geliefde locaties en attracties van Disneyland Paris en het spel bevat speciale Disney stukken. Een uniek cadeau voor onder de kerstboom!

Disneyland Paris 30e verjaardag Monopoly is te koop in de boetieks in Disneyland Paris en verkrijgbaar in een Engelse en Franse versie. Verkoopprijs: €70.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.